Menu
Terug

Stofzuigen is goed voor jou: vier gegronde redenen

10 april 2020

Stofzuigen, dat doe je natuurlijk om je huis schoon te maken. Maar wist je dat dit huishoudkarweitje nog om heel wat andere redenen goed en zelfs gezond voor je is? Moeilijk om te geloven? Het is nochtans gewoon een kwestie van wetenschap én gezond verstand.

#1 Stofzuigen bezorgt je een goed humeur

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen met misschien wel de minst voor de hand liggende reden van allemaal. Geloof het of niet: stofzuigen kan wel degelijk een positief effect op je humeur hebben, en zelfs ook op je mentale gezondheid. Je vindt van alles over mindfull-of zen-stofzuigen op het internet, maar zover hoef je het niet eens te zoeken. Wetenschappelijk onderzoek toonde namelijk aan dat schoonmaken je zinnen verzet en je humeur een enorme boost geeft. We hebben het over de handeling van het stofzuigen zelf, dus niet dat zalige gevoel achteraf omdat het karwei erop zit en je vloer schoon is.

stofzuigen, rowenta

#2 Schone vloer en fit lichaam

Robotstofzuigers uitgezonderd, vraagt stofzuigen altijd een zekere lichaamsbeweging. Zelfs met de meest ergonomische stofzuigers van vandaag. Ja zelfs met die Air Force Flex 760 van Rowenta, waarmee je haast niet meer hoeft te bukken. Voer je stofzuigtempo een tikkeltje op en je hartslag zal volgen. Dat is goed voor je. Wissel daarbij ook nog af en toe van arm en je houdt je gewrichten soepel zonder dat je ze overbelast. We gaan immers voor een gezonde ‘beweging’, niet voor topsport. Bonus: je bent sneller klaar.

stofzuigen, rowenta

#3 Gezonder ademhalen

De filtersystemen van moderne stofzuigers zorgen ervoor dat de lucht die weer je woning ingeblazen wordt, ontdaan is van alsmaar fijner stof, vuil en allergenen. Dat betekent een gezonder binnenklimaat voor jou en je gezin. En met draadloze steelstofzuigers haal je dat stof, vuil en allergenen niet enkel van je vloer en uit je tapijt, maar ook uit je zetel, matras, gordijnen, …

#4 Je spaart er geld mee uit

Regelmatig schoongemaakte vloeren, tapijten, zetelkussens, traplijsten, automatten, … maken dat ze er langer goed uitzien. Dat betekent dan weer dat je ze minder snel hoeft te vervangen, herstellen of er onderhoudskosten voor moet neertellen. Wat goed is voor je portemonnee, is lang niet altijd goed voor jou, maar in dit geval dus wel.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()