Menu
Terug

Zeven plekjes die we (bijna) altijd vergeten te poetsen

08 maart 2021

Wie lente zegt, zegt - jammer genoeg - grote schoonmaak en poetsen. Toch is het na een jaar in ons kot waarschijnlijk wel eens nodig om elke ruimte een grondige beurt te geven. Vooral ook de vaak vergeten plekjes! Deze zeven hoekjes worden veel te vaak over het hoofd gezien tijdens het kuisen.

1. De vieze matras

Lakens wassen, dekbed verluchten, de ramen poetsen, … we doen het allemaal op regelmatige basis. Maar hou je ook je matras proper? Je matras is namelijk een ware stofmagneet die (na verloop van tijd) de ideale habitat vormt voor huisstofmijt en andere ongewenste slaappartners. Ga even met je stofzuiger over je matras en je kunt weer op beide oren slapen.

poetsen, vergeten, plekjes

2. Bovenop de koelkast

Grote mannen en vrouwen weten het: de meeste mensen poetsen geen oppervlaktes boven ooghoogte. De bovenkant van de koelkast is dus vaak een vuile boel. Deze wordt namelijk snel vettig door de stoom en rook van het koken in de keuken. Kruip elke twee maanden eens op een stoel om dit verborgen plekje een beurt te geven. Je grote vrienden danken je!

poetsen, vergeten, plekjes

3. Plafondvuil

Wie poetst volgens de ‘alleen de horizontale oppervlakken’-strategie is waarschijnlijk nog nooit met een vod over zijn plafond gegaan. Toch kan dit vergeten plekje een broeihaard van bacteriën worden - zeker als het vaak vochtig is in je huis. Voorkom problemen door jaarlijks met een uitgewrongen doek (eventueel aan een aftrekker) over je plafond te gaan.

4. Een kijkje achter het toilet

We begrijpen het: op je knieën zitten naast je toilet is niet fijn. Maar het vergeten plekje achter je wc kan zeer snel heel smerig worden. In het beste geval is het er gewoon stoffig, maar als je een miniem lekje in je afvoerbuis hebt, wordt het al snel een scène uit een horrorfilm. Af en toe dus toch eens poetsen, niet?

5. Stoffige kamerplanten

Wie grote kamerplanten heeft, mag ze niet vergeten water te geven: dat weet iedereen. Maar vergeet ze daarnaast ook niet af te stoffen. Grote bladeren vangen namelijk veel stof op. Dat is niet alleen onprettig voor mensen met allergieën, het laat je frisgroene planten ook dof ogen.

poetsen, vergeten, plekjes

6. De vuile tandenborstelbeker

Hoe schoner je tanden zijn, des te vuiler is dit vergeten plekje. Door je natte tandenborstel weer in de beker te zetten, vult die zich steeds met water. Eens dat verdampt, blijven enkel de bacteriën (die recent nog in je mond vertoefden) over. Stop je beker dus af en toe in de vaatwasser of was hem snel met de hand af.

poetsen, vergeten, plekjes

7. Het schap dat nooit leegraakt

Elk huis heeft het: schabben die nooit leeg raken. Vul je je handdoeken steeds bovenaan aan? Puilt je voorraadkast altijd uit? Of heb je zoveel bestek dat je nooit de bodem van de lade ziet? Welk schab het ook is, maak het af en toe leeg om het te poetsen. Zo merk je het ook sneller als je er per ongeluk iets op morst.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()