Menu
Terug

6 manieren om je cadeaus op een alternatieve én originele manier in te pakken

04 december 2020

Op zoek gaan naar een origineel cadeau kan een hele uitdaging zijn, maar toegegeven: cadeautjes origineel inpakken kan soms nog een grotere klus zijn. Verspil je dit jaar liever geen geld aan inpakpapier dat uiteindelijk toch in de vuilbak belandt? Goed nieuws! Wij delen zes keer inspiratie om je cadeautjes deze keer op een alternatieve én originele manier in te pakken.

1. De furoshiki-methode

Furo-wat? Je leest het goed: furoshiki is een Japanse inpakmethode. Niet met inpakpapier, maar wel met stof! Heb je oude tafellakens, gordijnen, sweaters of zelfs oude - maar liefst propere - sokken liggen? Die kun je allemaal gebruiken om cadeaus, groot of klein, leuk in te pakken. Op YouTube vind je tal van tutorials om er de mooiste kunstwerken mee te maken. De stoffen kun je na gebruik gewoon recupereren voor volgend jaar.

cadeaus, inpakken
cadeaus, inpakken, cadeaux

2. Oud papier

Wie heeft gezegd dat je inpakpapier bedrukt moet zijn met kerstbomen, vallende sterren of sneeuwmannetjes? Juist ja, niemand. Je kunt ook gewoon oud papier recycleren! Dat kan krantenpapier zijn, maar als je dat niet fancy genoeg vindt, kun je cadeaus natuurlijk ook inpakken met oude tijdschriften, kalenders, posters of zelfs tekeningen die je kinderen maakten.

3. Stadskaarten

Nog een leuk idee! In plaats van gelezen tijdschriften en boekjes kun je ook stadskaarten gebruiken. Deed je vorige zomer een leuke citytrip en slingert er in je reiskoffer nog een citymap van Berlijn, Parijs of Londen? Niet weggooien, want dat ziet er superorigineel uit rond je cadeautjes onder de kerstboom!

cadeaus, inpakken
cadeaus, inpakken

4. Schoendoos

Verdient je cadeau een stevige verpakking? Recycleer dan een oude schoendoos tot cadeauverpakking. Het vraagt wat meer geduld en toewijding, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Je kunt een schoendoos verven, bekleven met oude stukjes papier of zelfs helemaal loco gaan en een oude atlaskaart gebruiken. Daar zal de familie zeker van opkijken.

5. Walnootdop

Geef je een kleiner cadeautje, dan is een originele verpakking een absolute must! Onze tip? Verstop je cadeautje in een walnootdopje. Je gaat misschien een aantal walnoten moeten kraken voor er eentje intact blijft, maar ook dat is zeker de moeite waard. Daarna maak je die met een mooi strikje terug vast. "Wat stop ik in godsnaam in een walnoot?", horen we je denken. Simpel: geldbriefjes voor je kleinkinderen of misschien wel een mooie ring voor je partner? Kan allemaal!

cadeaus, inpakken

6. Just roll with it

Soms komt inspiratie op de vreemdste momenten, zoals… op het toilet. Oh ja, zelfs gebruikte wc-rolletjes kunnen dienen als cadeauverpakking. Hoe ga je aan de slag? Duw de uiteindes van je wc-rolletjes zachtjes in zodat ze ‘dekseltjes’ vormen voor je doosje. Versier ze daarna naar hartenlust met bijvoorbeeld een mooie strik, want anders blijft het natuurlijk maar een ingeduwd rolletje wc-papier.

Extra tip: the finishing touch

Welke techniek je ook toepast, het inpakken van je cadeaus sluit je altijd af met een finishing touch. Versier je pakjes daarom dus met kleinigheidjes. Het kunnen gedroogde takjes, blaadjes of bloemen zijn, maar ook een persoonlijke boodschap werkt perfect. Laat je creativiteit maar helemaal los!

cadeaus, inpakken
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()