Menu
Terug

6 sportieve apps

20 maart 2019

Natuurlijk kan je smartphone je helpen om slimmer en beter te sporten! Gewoon door je voortuitgang mee in het oog te houden, maar evengoed met advies op jouw maat, en door nu en dan je grenzen te verleggen. Hier zijn onze zes favoriete sport-apps.

P.Volve

P.Volve is niet zo maar een fitness-app. Stephen Pasterino ontwierp een wetenschappelijk gebaseerde methode voor beroemdheden en Victoria’s Secret-modellen. Inderdaad, P.Volve mikt op vrouwen (al kunnen mannen perfect meedoen), en belooft je een slanke, natuurlijk geproportioneerde look. P.Volve is gebaseerd op precieze en voorzichtige bewegingen die je spieren goed trainen met minimaal risico op pijn achteraf. De app geeft je workouts die kunnen variëren van 15 tot 60 minuten, en biedt plannen voor specifieke doelen. Wil je vet verbranden? Of je achterwerk en buik in vorm brengen voor de zomer? P.Volve maakte gebruik van een speciale bal en elastische band, maar alle workouts zijn ook zonder speciale uitrusting uit te voeren.

Download hier voor Android

Download hier voor iOS

Fitnessuitdaging in 30 dagen

Leg jezelf een duidelijk doel op, dat is de beste methode om gemotiveerd te blijven. En deze app doet er alles aan om je daarbij te helpen. Welke uitdaging kies je? Focus op je buik? Op je billen? Of wil je heel je lichaam in vorm trainen? Een videogids toont je alle oefeningen. De app is ontworpen door professionele fitnesstrainers en verhoogt stap voor stap de moeilijkheidsgraad, maar houdt ook de regels voor gezond trainen in het oog. Te hard trainen verhoogt immers het risico op letsels. De app houdt netjes je vooruitgang bij en geeft je dagelijks een herinnering om de uitdaging verder aan te gaan. En natuurlijk kun je je vooruitgang delen met je vrienden op sociale media. Zo blijf je extra gemotiveerd.

Download hier voor Android

Download hier voor iOS

8fit - Fitness & Nutrition

Slim fit blijven is niet gewoon een kwestie van voldoende en correct sporten. Ook je voeding moet een integraal onderdeel van je plan zijn. 8fit maakt op basis je huidige gewicht, lengte, je huidig fitnessniveau en jouw specifieke doel een plan op voor jou. Daar horen duidelijke dieetrichtlijnen bij en natuurlijk een reeks oefeningen. De oefeningen zijn gebaseerd op het HIIT-principe (High Intensity Interval Training), en zijn dan ook kort (5 tot 20 minuten), maar krachtig. Je dieetplan wordt volledig voor je uitgewerkt, compleet met een shoppinglijst per week. Er zijn meer dan 400 gezonde recepten in 8Fit die ook nog eens rekening houden met je specifieke allergieën of dieetvoorkeuren. Voor extra app-items betaal je tussen de 4 en 64,99 euro.

Download hier voor Android

Download hier voor iOS

Runkeeper

Je loopt graag? Short, T-shirt en loopschoenen aan, en je bent vertrokken. Maar een goede app zoals Runkeeper maakt het nog leuker. Ook als je graag wandelt of fietst, overigens. De app houdt je snelheid, afstand en calorieën bij. Bovendien geeft ze audiobegeleiding tijdens je loopsessie, zodat je niet op het scherm hoeft te kijken. Volg je prestaties en houd persoonlijke records bij. Er is muziek terwijl je loopt dankzij ingebouwde integratie met verschillende muziek-apps. Runkeeper houdt je hartslag in de gaten als je een van de compatibele sensoren gebruikt. Je kunt activiteiten ook syncen met activiteitentrackers en sporthorloges van Fitbit, Withings, Garmin, enzovoort. Met de premium-app kun je ook specifieke trainingsplannen volgen. Je betaalt daar 0,74 tot 39,99 euro per item voor.

Download hier voor Android

Download hier voor iOS

FizzUp

De ideale trainer helpt je elke dag, zoals FizzUp. Deze app begint met een inschatting van je fitnessniveau. Volg de oefeningen die je ziet, tot je niet meer kunt. Zo start de app op een trainingsniveau dat voor jouw zinvol zijn. Vervolgens kies je een trainingsprogramma dat aansluit bij je objectieven. Wil je afslanken, buikspieren kweken, je fitnessniveau verbeteren of spieren bouwen? Het kan allemaal. De oefeningen kun je overal uitvoeren, maar je kunt de video’s ook met behulp van Chromecast op je tv bekijken. FizzUp combineert je oefeningen bovendien met een degelijk voedingsplan dat rekening houdt met je dieetbeperkingen. Meer dan 250 recepten staan voor je klaar. Extra items kosten 0,59 tot 149,99 euro per item. Begin er gewoon vandaag mee!

Download hier voor Android

Download hier voor iOS

Keep Yoga

Heb je het niet zo hoog op met lopen, springen en gewichten tillen, maar zoek je liever een goede balans tussen geest en lichaam? Dan is deze Keep Yoga-app voor jou. De app bevat meer dan vierhonderd yogaposes en meer dan tien yogasessies geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde. De sessies zijn voorzien van begeleidende stem, en professionele video’s met gedetailleerde beschrijvingen. Het juiste yogaplan helpt je gewicht te verliezen, te ontspannen of maakt je sterker. Een logboek houdt nauwgezet je resultaten bij. Tijd voor een beetje mentale rust? Dan zijn er de meditatietechnieken. Leer correct ademhalen en je focus te bewaren, of leer ontspannen, je stress onder controle houden en beter slapen. Extra’s voor deze app kun je kopen voor 2,09 tot 9,99 euro.

Download hier voor Android

Download hier voor iOS