Dat je als millennial helemaal verknocht bent aan technologische snufjes, maar als student wat krapper bij kas zit, is logisch. Maar moeten technologische snufjes écht duur zijn? Integendeel, ze kunnen je zelfs geld besparen. Wij tonen je hoe!
1. Streamen in stijl
Toegegeven, een televisie op kot is nogal luxueus. Aan de andere kant: door een televisie aan te schaffen, breng je meer tijd door op kot en dus minder op café of in de bioscoop. En als je die uitgaven over een studieperiode van drie jaar spreidt, dan begint je televisie al tijdens dat eerste jaar te renderen. Maar wat als het nog slimmer kan? Een compacte projector kost minder dan een degelijke flatscreen én het klinkt nog een tikkeltje cooler. Aangezien we vandaag zowat alles kunnen streamen, zit er ook geen enkel nadeel aan verboden. Of jawel, toch eentje: je zal voortdurend vrienden over de vloer krijgen. Lees meer over hoe je je thuisbioscoop creëert.
Altijd plastieken flesjes water kopen, het brengt niet alleen een hoop kosten, maar ook een hoop afval met zich mee. En aangezien kraantjeswater niet in iedere woning even betrouwbaar is, kan je perfect rekenen op een waterkan met filterfunctie. Ze komen in alle kleuren, vormen en maten en zijn daarbovenop spotgoedkoop als je het vergelijkt met een constante invoer van flessenwater. Schol!
’s Ochtends een lekkere boterham met choco of met een plakje kaas: overheerlijk. Maar een heel brood voor een student alleen, dat krijg je hoogstwaarschijnlijk niet weggewerkt. In plaats van je droge brood weg te gooien en meteen voor een nieuw naar de bakker te lopen, investeer je beter in een broodrooster. De meeste exemplaren bedragen in aankoopprijs niet veel meer dan 10 broden, dus ook hier kan je snel op rendement rekenen.
Een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, wat is dat? Wel, we hebben het over een geniaal snufje dat ervoor zorgt dat je zelfs zonder muziek af te spelen amper last van omgevingsgeluid hebt. Draag ‘m tijdens het studeren en je hoort die voorbijrijdende tram niet, kan perfect een raam openen aan de straatkant en negeert de klusjesman die het internet van je kotgenoot komt repareren. Niet goedkoop, inderdaad. Maar als je dat vergelijkt met een volledige nieuw academiejaar met inschrijvingsgeld en huishuur, dan doe je er maar beter alles aan om door die examens heen te geraken. Lees meer over hoofdtelefoons zonder ruis.
Hoe zalig is het om na al die jaren onder supervisie van je ouders te leven, eindelijk te kunnen eten wat je wilt. Pizza, frieten, hapjes: the sky is the limit. Maar toch, iedere dag de pizzaman laten langskomen is geen goedkope zaak. Oké, in sommige zaken heb je een overheerlijke pizza voor zes euro, maar vooraleer ze het bij je thuis leveren moet je tien euro spenderen. Daarom stop je dat vriesvak best vol met pizza’s en doe je een kleine investering in een degelijk oventje dat je pizza lekker krokant bakt!
En tenslotte, wat zou een academiejaar zijn zonder een kotfeestje te geven? Drank, chips en topmuziek vormen de drie hoofdingrediënten van zo’n geslaagde avond. Maar weet je wel wat een degelijke deejay kost? Veel meer dan een toffe Bluetoothspeaker die de eyecatcher van je compacte interieur vormt. Wedden dat jij een legende wordt? Lees meer over hoe je de juiste speaker kiest.