Menu
Terug

7 manieren om je warm te houden deze winter

13 januari 2021

Meteorologen uit alle windstreken bereiden zich voor op een uitzonderlijk strenge late winter. Hoog tijd dat ook jij je wapent tegen de koude. Met deze zeven tips kom je de start van 2021 door zonder wintertenen of druipneuzen.

1. Verwarm je huis

Laat ons eerst toe een open deur in te trappen: verwarm je huis of appartement goed. Het hoeft er natuurlijk geen sauna te zijn, maar om de ergste kou buiten te houden, streef je in de meeste leefruimtes best naar een kamertemperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Wie zijn huis niet warm krijgt met centrale verwarming, kan een mobiel verwarmingstoestel bijkopen. Deze komen in tal van vormen en soorten: blazers, olieradiators, keramische radiators, … Vraag de experts in je lokale MediaMarkt-winkel om advies en kies zo het model dat het best bij jou en je woning past.

warm

2. Verwarm je bed voor

Een koude winterdag telt twee vreselijke momenten: ’s morgens uit je warme bed stappen en ’s avonds in je ijskoude bed kruipen. Die laatste pijn kun je verzachten door er een elektrisch deken in te leggen. Zet het 20 minuten voor bedtijd aan en je bed is voorverwarmd tegen dat Klaas Vaak langskomt. Of je het deken ook ’s nachts aan laat staan, is jouw keuze. Sommigen vinden het heerlijk om het de hele nacht lang lekker warm te hebben, voor anderen wordt het al snel té warm.

warm

3. Houd je enkels warm

De twee voornaamste temperatuurregelaars in ons lichaam zijn onze polsen en onze enkels. Als die het warm hebben, heeft de rest van je lichaam het ook warm. Daarom zijn een voetbad of een voetverwarmer wondermiddelen om snel en effectief op te warmen. Gebruik ze na de werkuren voor een deugddoend spamomentje of doe het - nu we toch allemaal van thuis uit werken - gewoon tijdens je Zoom-vergadering. Geen kat die het merkt!

4. Drink warme dranken

Niets is zo gezellig na een winterwandeling dan rustig ontdooien met een dampende kopje thee of koffie in je handen. De stoom op je gezicht, de sensatie van de warme drank die je lichaam van binnenuit opwarmt, … Zalig! Espressomachines, capsuleapparaten en theemakers zijn vandaag ook betaalbaarder dan ooit. Waarom zou je deze winter dus niet van een lekker bakje troost genieten bij je thuis?

5. Bevochtig je huis

Studies tonen aan dat vochtige lucht warmer aanvoelt dan droge lucht van dezelfde temperatuur. Dat komt omdat je zweet zo minder snel verdampt, waardoor je lichaamstemperatuur minder snel afkoelt. Met een luchtbevochtiger in de ruimte kan de verwarming dus een paar graden naar beneden. Daarnaast heeft vochtige lucht tal van andere voordelen. Zo houdt het je huid gehydrateerd en is het goed voor houten vloeren, balken en meubels. Tenslotte verkleint het ook de kans op virusoverdracht tot wel 45 procent. Ook niet onbelangrijk dit jaar!

warm

6. Creëer je eigen warmte

Wie geen warmtebron in de buurt heeft, kan zelf zijn eigen warmte creëren. Door even een blokje te joggen, enkele kilometers te fietsen of gewoon een stevige wandeling te maken, voel je je al snel een stuk warmer. Houd je vooruitgang bij met een activitytracker. Deze registreert hoeveel calorieën je verbrandt en kilometers je aflegt. Zo ga je in één moeite de strijd aan met de koude én met de eindejaarskilo’s.

warm

7. Haal de gourmetset weer boven

Waarom wachten tot de feestdagen om te fonduen of te gourmetten? Zo’n maaltijd is niet alleen gezellig en lekker, maar ook lekker warm. Al tafelend rond een gloeiend hete plaat heb je het zelden koud. Zeker aangezien je al etend sowieso een beetje opwarmt. Wie het gehad heeft met de klassieke gourmet en fondue kan ook voor een originelere uitvoering gaan. Zo vind je tegenwoordig ook gourmetsets met kleine wokpannetjes, pannekoekenmakers en chocoladefonteinen voor bij je thuis.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()