Menu
Terug

7 must-haves voor wie zijn goede voornemens wil nakomen dit jaar

12 januari 2021

1 januari is dé dag van het jaar om eens kritisch naar je leven te kijken en te bestuderen waar er ruimte is voor verbetering. Toch slagen de meesten er niet in om hun vele goede voornemens daadwerkelijk na te komen. Met een technologisch duwtje in de rug lukt het jou misschien wel dit jaar.

“Dit jaar ga ik meer sporten”

‘Meer bewegen’ prijkt hoog op het lijstje van meest gehoorde goede voornemens. Toch kunnen maar weinigen hun nieuwe sportroutine volhouden. Eens het enthousiasme van de eerste weken is uitgewerkt, gaan de loopschoenen al snel weer de kast in. Dat vermijd je door je vooruitgang bij te houden met een activitytracker rond je pols. Die vertelt je hoeveel kilometer je loopt (of fietst, schaatst, hinkelt, …), hoeveel calorieën je verbrandt en of je het beter doet dan de dag ervoor. Want niets motiveert zo goed als een competitie tegen jezelf!

goede voornemens

“Dit jaar ga ik gezond eten”

Minder vaak naar een snelle hap grijpen en meer groenten en fruit eten zijn zeer goede voornemens. En ook als je geen keukenprins(es) bent, is het zeker een haalbare uitdaging. Met een multicooker op het aanrecht snij je snel groentjes, voeg je de ingrediënten samen in de mengkom, waarna het toestel de rest doet. Zo tover je elke dag een heerlijk, vers eenpansgerecht op tafel zonder ervoor te moeten zweten achter het fornuis.

goede voornemens

“Dit jaar ga ik meer poetsen”

Wie netter wil leven, staat er niet alleen voor dit jaar. Sporadisch afstoffen ga je zelf nog moeten doen, maar het stofzuigen kun je overlaten aan je nieuwe robotstofzuiger. Dit schattige apparaat is zowel een handig huishoudtoestel als een mechanisch huisdier. Hij rijdt al poetsend je huis rond wanneer het nodig is en laadt zich vervolgens zelf op. Zet je dus rustig in de zetel en laat je nieuwe vriend je goede voornemen waarmaken.

“Dit jaar wil ik een paar kilo vermageren”

Nu de coronakilo’s beginnen oplopen, wil ook jij misschien een broekmaat slinken. Daarvoor is een betrouwbare weegschaal onmisbaar. Niet alleen zegt ze je hoeveel je weegt en (met een beetje rekenwerk) hoe hoog of laag je BMI is, maar het laat je ook toe je vooruitgang bij te houden, wat ontzettend motiveert. Overwin je angst om die eerste keer op de weegschaal te gaan staan, want vanaf dan gaat het cijfer alleen nog maar omlaag (en je zelfvertrouwen omhoog).

“Dit jaar wil ik een nieuwe skill leren”

Wil je leren schilderen, boogschieten of breien? Het internet barst van de tutorials die je zowat elke vaardigheid aanleren. Met een tablet neem je je lesmateriaal ook overal mee naartoe. Wie wil tuinieren? Zet de tablet op het terras, typ ‘tutorial tuinieren’ in de zoekbalk en je kunt beginnen. Mag het wat meer kosten? Dan kun je ook terecht op online platformen als Masterclass, waar prominente en bekende figuren hun unieke vaardigheden met de wereld delen. Deze cursussen zijn echter een beetje prijzig.

goede voornemens

“Dit jaar ga ik meer lezen”

Is jouw goede voornemen om meer boeken te verslinden dit jaar? Dan komt een e-reader zeker van pas. Op deze lichte, compacte tablet kun je een bibliotheek aan leesvoer opslaan en overal mee naartoe nemen. In tegenstelling tot een gewone tablet wordt een e-reader ook niet rechtstreeks verlicht. Zo kun je uren naar je scherm turen zonder hoofdpijn te krijgen. Tenslotte zijn e-books ook een pak goedkoper en duurzamer dan hun papieren tegenhangers.

goede voornemens

"Dit jaar wil ik meer tot rust komen”

Het kan deugd doen om even te ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven. Ook als je geen sauna in je tuin hebt, kun je dit jaar genieten van wellness bij je thuis. Een voetbad, een massagekussen of een massagezetel doen wonderen na een drukke dag op kantoor of thuiswerken. Wil je liever samen met je partner tot rust komen? Schaf je dan een manueel massageapparaat aan en geef elkaar een deugddoende massage om de dag mee af te sluiten.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()