Menu
Terug

Apps voor een geslaagde festivalzomer

Feesten zonder zorgen
Leestijd minuten
06 Juli 2018

Festivals worden groter en groter, en dat betekent dat je steeds beter moet plannen waar je wanneer wilt zijn. Gelukkig zijn er heel wat festival apps die je tijdens de festivaldagen helpen. Deze apps zijn overigens ook erg leuk als je niet op de festivalweide geraakt.

Appic

Platform: Android, iOS

Een goede festivalzomer plan je uitgebreid en volledig op voorhand. Appic levert je daarvoor alle nodige informatie en nog veel meer. Log in, selecteer je favoriete muziekgenres en je ziet onmiddellijk welke festivals, feestjes of clubs er bij jou in de buurt zijn. Klik een festival of evenement aan, en je vindt er de plattegrond, alle muzikanten en het programma. Je kunt een kalender aanmaken met je planning. En op de interactieve plattegrond van het festivalterrein zie je precies waar je bent en waar je vrienden zijn - gedaan met zoeken naar elkaar. Op zoek naar een date op een festival of naar nieuwe vrienden met dezelfde muzieksmaak? Gebruik dan de Meet-Up-functie. Zo zie je wie er ook aanwezig is en leg je eenvoudig contact.

TicketSwap

Platform: Android, iOS

Zat je niet op tijd op de entertoets te rammen in de hoop een kaartje voor Tomorrowland te bemachtigen? Of omgekeerd, is je zomer volgepland en zijn al je tickets aangekocht, maar kun je door omstandigheden niet gaan? Voor al die mensen is er TicketSwap. Deze app is de veiligste en eenvoudigste manier om tweedehands e-tickets te kopen of verkopen. Om fraude te voorkomen, werkt de app uitgebreid samen met de organisatoren en zijn er strenge controlemechanismen. Zo moet je inloggen met Facebook om je identiteit bekend te maken. Een koper krijgt zijn ticket onmiddellijk, de verkoper krijg zijn geld de volgende dag. En voor woekerprijzen hoef je niet te vrezen, want TicketSwap legt 120 procent van de originele prijs als maximum op.

BlaBlaCar

Platform: Android, iOS

Festivals, dat is telkens een hele volksverhuis. We hoeven je niet te vertellen dat je best gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Ga je toch met de auto, dan kun je lege plaatsen in de wagen opvullen met andere festivalgangers. Die vind je gemakkelijk met BlaBlaCar, de app die bestuurders in contact brengt met potentiele passagiers. Passagiers dragen bij in de kosten, maar reizen nog steeds erg goedkoop. Ben je zelf op zoek naar een lift van de festivalweide naar huis of omgekeerd, ook dan kun je bij BlaBlaCar terecht. Gebruik deze app ook voor citytrips of avontuurlijke reizen, ze bevat namelijk een echte community. Je rit is bovendien aanvullend verzekerd zodat je in alle veiligheid meerijdt.

Buienradar

Platform: Android, iOS

De opwarming van de Aarde is zeker geen garantie op mooi weer. Maar een doorwinterde festivalganger is goed voorbereid. Met Buienradar op je smartphone vraag je enkele dagen tevoren het weer op voor je festivallocatie. Zo heb je alvast de juiste kleren mee. Eens op het terrein zelf zie je in een oogopslag de weersverwachtingen binnen 2, 3 of 24 uur. De radarbeelden tonen precies wanneer en hoe zwaar je door de regen overvallen wordt. Regenbuien kun je trotseren, maar bij onweer moet je voor de veiligheid wel gaan schuilen. Daarvoor waarschuwt de ingebouwde onweerradar. De app geeft ook een gevoelstemperatuur die rekening houdt met de wind, zonintensiteit - op tijd insmeren - en luchtvochtigheid.

Splid

Platform: Android, iOS

Festivals bezoeken is het leukst met vrienden, maar het regelen van je financiën zorgt wel eens voor hoofdbrekens. Dat is verleden tijd met Splid. Je hoeft niet te registeren, en Splid werkt zelfs online en offline. Creëer een groep en begin kosten in te geven. Splid is supereenvoudig in gebruik, maar kan ook complexe transacties aan, zoals meerdere mensen die voor een item betalen of een rekening op ongelijke manier verdelen. Splid rekent bij het afsluiten van het festival de balans voor elke deelnemer uit en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk betalingen moeten gebeuren. Een overzicht is beschikbaar in PDF- of Excel-formaat. Splid is uiteraard ook ideaal voor huisgenoten of voor vakantie-uitstapjes.

Festival-apps

Platform: Android, iOS

Zeker voor de grote en internationaal bekende festivals loont het de moeite om even na te kijken of het festival zelf ook een app heeft. Zo heb je de allerlaatste informatie gegarandeerd bij de hand. Van de volledige line-up met een overzicht van elke artiest, wat gebeurt er op welk podium, informatie over wat er te eten valt en hoe je betaalt, en veel meer. Sommige festivals, zoals Tomorrowland, gaan nog een stapje verder. Met de People Of Tomorrow-app duik je recht in de Tomorrowland-gemeenschap. Maak een profiel aan, deel foto’s en je bent klaar om nieuwe vrienden te maken, reisgenoten te vinden, foto’s te delen en honderduit te praten over je favoriete Tomorrowland-gebeurtenissen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()