Menu
Terug

Handig lijstje: Wat heeft je kind nodig in de middelbare school?

13 augustus 2019

Iedere ouder heeft baat bij een handige en overzichtelijke checklist van wat zijn of haar kind nodig heeft voor de terugkeer naar de middelbare school. Daarom voorzien we een handige checklist, volledig op jouw maat.

 • Voor een kind dat naar het middelbaar gaat, voorzie je best een tijdloze boekentas die je kind ieder jaar opnieuw kan pimpen. Met afwasbare verf krijg je een artistieke look, met opgestreken badges is de scouts nooit ver weg en met een hippe sleutelhanger aan de ritsen, is die boekentas mee met dé trend van het moment.
 • Cursusblokken à volonté: in het middelbaar moet er al flink wat geblokt worden, dus voorzie al maar een berg curuspapier in bulk.
 • Woordenboeken: Nederlands, Nederlands-Frans, Frans-Nederlands, Nederlands-Engels, Engels-Nederlands en eventueel Nederlands-Duits en Duits-Nederlands.
 • Een grafische rekenmachine: soms kan je deze rekenmachines goedkoper (tweedehands) via de school aankopen, dus kijk zeker na wat de mogelijkheden hier zijn.
 • Een laptop of desktop waar je kind bepaalde toetsen op kan oefenen. Dat kunnen toetsen zijn die ze in de les ook op een computer moeten afwerken, maar daarnaast bestaan er tal van programma’s waarmee je woordenschat kan oefenen.
 • Maak ook goede afspraken rond zakgeld. Pols alvast even bij de ouders van leeftijdsgenoten van je kind en luister even naar wat zij hun kinderen geven. Zo behoed je jezelf van enerzijds te weinig en anderzijds te veel te geven.
 • Een Buzzypas of treinabonnement. Gaat je kind met het openbaar vervoer naar school, zorg er dan voor dat zijn of haar abonnementskaart tijdig in orde is. Check zeker ook op welke kortingen je recht hebt, zodat je de nodige documentatie meteen bij je hebt.
 • Een fietsslot en fietsverlichting. Gaat je kind met de fiets naar school, zorg er dan voor dat dat in alle veiligheid kan. Een stevig fietsslot voorkomt dat de fiets er na school plots niet meer staat, en goede verlichting of fluorescerende items maken de rit naar school een stuk veiliger.
 • Geef je kind ook voldoende stevige draagtassen mee om zijn of haar boeken te kunnen dragen. Niets is zo lastig als op die eerste schooldag beseffen dat je dat vergeten bent en je kind bijgevolg een hele dag moet rondzeulen met een berg boeken. Fietszakken kunnen uiteraard ook een handige oplossing zijn, of voorzie dat je je kind die dag kan oppikken.
 • Pennnenzakvulling: markeerstiften, een geodriehoek, een meetlat, passer, pennen (zwart, blauw, rood, groen), potloden, slijper met reservoir, gum, USB-stick en een schaar).
 • Een schoolagenda: voorziet de school van je kind die zelf niet, dan schaf je er best al voor de start van het schooljaar eentje aan.

Heb je ook kinderen die naar de kleuterschool of naar de lagere school gaan, dan staan er nog meer checklists op jou te wachten. Vergeet zeker ook niet een kijkje in onze shop te nemen, zodat jouw gezin helemaal klaar is voor het nieuwe schooljaar.