Menu
Terug

Boehoe, het is weer Blue Monday! Enkele tips om je op te fleuren

21 januari 2019

Volgens heel wat onderzoek is het vandaag weer zover: Blue Monday, synoniem voor de meest deprimerende dag van het jaar. Tijd om onze kerstboom uit huis te sleuren, de gezellige lampjes op zolder te gooien en nog erger: we hebben met de feestdagen een heuse financiële klap achter de rug. Niet alleen monteren we je op met een aantal tips, maar ook met enkele heerlijke gif’jes.

#1 Kijk een blije serie

Gedaan met donkere, duistere en winterse bingewatchseries: kies voor hilarische comedy. Onze favorieten? We zeggen het volmondig: De Collega’s. Er is niets heerlijkers dan deze klassieker op het scherm te zien met een bord van je lievelingseten op je schoot. Meer inspiratie nodig? Check hier "de beste series op een rijtje".

#2 Vervang je échte door haalbare voornemens

Weg met het idee dat je moet vermageren om je beter te voelen, elke dag 10 kilometer moet gaan joggen of nooit nog van een glaasje wijn mag genieten. Bij Mediazine kiezen we immers voor haalbare voornemens, die ook nog eens bijdragen aan je sociale leven. Santé!

#3 Neem een frisse neus

Zoals je overal hoort en leest: een frisse neus halen doet wonderen. Maar moet dat dan al wandelend, al joggend of fietsend? Nee! Ons lumineuze idee: ga ergens winkelen waar het lekker fris is! Kruip in een karretje en laat je meevoeren door … pure vreugde. Krijg je opmerkingen? Een betere reden dan “Het is Blue Monday en ik word hier blij van” is er volgens ons niet.

#4 Zorg voor een leuk vooruitzicht

Boek een reisje of plan om een avondje weg te gaan. Nee, je hoeft niet naar Londen of New York te trekken, maar een dag of weekend in de dichtstbijzijnde grootstad doorbrengen kan je al een flinke opkikker bezorgen.

#5 Zoek de zon

Wat is er beter dan in de zon gaan staan en de vitaminen voelen binnenstromen? Ja hoor, wij denken net hetzelfde: een lichttherapielamp terwijl je lekker in je zetel ligt. In een mum van tijd ben jij weer het zonnetje in huis.