Menu
Terug

Cadeaulijstjes maak je met deze apps

02 december 2019

Slaat de cadeaustress ook bij jou volop toe? Wie wil wat, heb je aan iedereen gedacht, en ga je niet over het afgesproken budget? En natuurlijk ook, welke cadeaus zal je zelf krijgen? Met deze acht apps los je het allemaal op.

Wunderlist - De universele lijst

Wunderlist is dan wel geen pure cadeau-app, toch mag deze uitstekende to do-lijstapp niet in dit overzicht van apps ontbreken. Maak je lijsten aan en verdeel ze in verschillende categorieën. Deel ze met vrienden, familie of collega’s. Werk verdelen? Ken een takenlijst of item toe aan bepaalde mensen. Verduidelijken? Voeg foto’s of andere documenten toe aan een to do-lijstje. Heb je vragen? Dan kun je een conversatie beginnen bij een item. Kortom, een fantastische manier om alles te organiseren, ook je cadeaus.

Platform: Android, iOS, webbrowser

Prijs: gratis, in-app € 0,50 - € 44,99 per item

apps
apps

Christmas Gift List - Perfect geplande kerstaankopen

De kerstaankopen plannen en je kerstbudget in het oog houden, doe je met de Christmas Gift List-app. Je maakt een lijst van de cadeausuggesties die je krijgt van iedereen. Daarnaast maak je ook een lijst met personen voor wie je cadeaus koopt en welk budget je voor hen voorziet. Door items aan personen te linken, zie je perfect of je voor iedereen iets hebt, en of je het gewenste budget respecteert. Gekochte items kun je markeren, en je kunt ze zelfs als ‘ingepakt’ aanduiden. Zo is je zoektocht naar het ideale cadeau perfect gepland.

Platform: Android

Prijs: gratis

Giftplanner - Perfect geplande kerstaankopen

Deze app is voor de volbloed organisatoren. Met GiftPlanner heb je alle informatie voor al je cadeaus altijd bij de hand. Hou van je contacten verjaardagen, jubileums, kledingmaten en cadeausuggesties bij. Plan een gebeurtenis en kijk na of je alle nodige cadeaus hebt, en of je je budget respecteert. Houd de status van je aankopen en trackingcodes bij. Uiteraard kun je zelf ook een lijst maken en die delen met je vrienden. Voeg foto’s toe van ingepakte cadeaus zodat je niet vergeet voor wie ze zijn.

Platform: iOS

Prijs: gratis

apps
apps

Giftster - Altijd leuke cadeaus

Het idee achter Giftster was eenvoudig: een plaats creëren waar je al je cadeau-ideeën bijeenbrengt, en die je levenslang gebruikt, voor elke gelegenheid. Gedaan met die foute cadeaus geven of krijgen. Nodig vrienden en familie uit in een privégroep. Gebruik eender welke websitelink om items toe te voegen. Markeer cadeaus als gereserveerd of gekocht, het kan allemaal. Wil je een verrassingscadeau geven? Je kunt items suggereren op iemand anders zijn lijst, zonder dat ze het weten.

Platform: Android, iOS

Prijs: gratis

i-wantit - Iets leuk gezien? Op de lijst dan!

Je kent het wel: je bent aan het bladeren op een winkelsite en plots: “Ooo, dat wil ik wel.”. Met i-wantit voeg je het rechtstreeks toe aan jouw cadeaulijst. Of aan die van de kinderen, voor hen maak je een aparte lijst. De mensen die toegang hebben tot je lijst krijgen onmiddellijk een bericht dat je iets toegevoegd hebt. Handig in die laatste dagen voor Kerstmis als je nog snel wat moet vinden. Inspiratie nodig? Neem dan een kijkje in de i-wantit-lijsten.

Platform: Android, iOS

Prijs: gratis

apps
apps

Giftbuster - Je eigen crowdfunding

Met Giftbuster kunnen mensen items die op je cadeaulijst staan, reserveren. Zo ziet iedereen wat er nog beschikbaar is en ontvang je niets twee keer. Je lijsten organiseer je eenvoudig met #hashtags en vrienden spreek je rechtstreeks aan met @naam. Delen kan met iedereen of enkel met bepaalde mensen. Heb je een heel duur cadeau? Haal dan geld op met een inzamelactie. Bijdrages worden rechtstreeks op je PayPal-account gestort en er zijn geen kosten aan verbonden.

Platform: Android, iOS

Prijs: gratis

Kidilist - Cadeau-app voor de jongsten

Tja, ook de jongste kinderen maken graag lijstjes van wat ze cadeau willen. Daarom is er Kidilist. Jij maakt de lijst aan, maar daarna is het aan de kinderen. Zij maken foto’s van welke dingen ze willen. Vervolgens geef je de juiste mensen toegang tot de lijst. Gekozen cadeaus worden gemarkeerd als gereserveerd. En de cadeaus die je zelf wil kopen komen in een aankooplijst terecht. Eenvoudig, handig, en zo betrek je de kinderen helemaal mee in het cadeauplezier.

Platform: Android, iOS

Prijs: gratis

apps
apps

Gifthings - Secret Santa organiseren

Onze lijstje met apps sluiten we af met Gifthings. De app is gelinked met heel wat winkels zodat je prijzen kunt vergelijken. Je kunt zelfs barcodes scannen met je smartphone om dingen toe te voegen aan je lijst. Of snuister in de inspiratielijsten. Een ‘Secret Santa’ organiseren met Gifthings gaat supersnel. Geef de namen van de deelnemers in en deel de link via je favoriete sociale media of messagingapp of met de handige QR-code. Deelnemers claimen vervolgens hun naam en klaar.

Platform: Android, iOS, webbrowser

Prijs: gratis

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()