Menu
Terug

Sport cadeautips

13 mei 2018

De periode rond de feestdagen is niet het enige jaarlijkse hoogtepunt als het om cadeaus geven en krijgen gaat. In mei volgt immers het ene communie- en lentefeest het andere op, en op zondag 13 mei kan niemand om Moederdag heen. Daarnaast ligt Vaderdag op 10 juni ook niet echt veraf meer. Sportieveling in het vizier? Dan helpen we je met dit lijstje aan de nodige inspiratie.

We lopen, fietsen, zwemmen, … Kortom: we sporten meer. We doen dat vandaag ook efficiënter dan gisteren. Met dank aan slimme sporthorloges met ingebouwd GPS-systeem en hartslagmeters. Met routecomputers op onze fiets. Met oortjes die mee het zwembad in kunnen. We weten graag of we onze dagelijkse hoeveelheid stappen gezet hebben en willen misschien ook weten hoeveel calorieën we daarbij verbruikt hebben. Zijn we trots op onze prestaties, dan delen we die met anderen. Of de prestaties van die anderen zetten ons aan om het toch weer iets beter te doen.

Voor waterratten

Samsung Gear Fit 2

Het zwarte, onopvallende design van de Samsung Gear Fit 2 is geen echte blikvanger, maar het is wel sportief en strak. Het gadget is een sporthorloge en wil dat op geen enkele manier wegsteken. Dit is een bijzonder leuk sporthorloge voor zwemmers, want de Speedo-app die speciaal voor dit toestel is ontworpen, houdt al je zwemgegevens netjes bij. Verder doet het alles wat een sporthorloge moet doen: al je bewegingen tracken en je hartslag bijhouden. Opladen is een makkie dankzij het magnetisch oplaadmechanisme.

Op fietsverkenning

Garmin Edge Explore 820

Mensen met goede fietsbenen en een ongeziene verkenningsdrang zijn ongetwijfeld in de wolken met de Garmin Edge Explore 820, een GPS-fietscomputer die hen overal naartoe brengt. Waar zo’n fietscomputer zoal voor dient? Om je positie te bepalen, of je nu op een verlaten duinpad of in een bebost gebied vertoeft. Om de positie van je fietsvrienden te bepalen, met de GroupTrack-functie. Om je te waarschuwen bij een ongeval. En om je de weg te wijzen, natuurlijk. De ingebouwde Garmin-fietskaarten brengen je op je bestemming of die nu twee of tweehonderd kilometer verder ligt.

Subtiele oortjes

JBL Reflect Mini BT

Deze Bluetooth-sporthoofdtelefoon van JBL is een lichtgewicht, bestand tegen zweet en heeft oortjes die goed blijven zitten en niet te veel uit je oren steken. De sound is naar goede JBL-traditie loepzuiver. Of je nu gaat crossfitten, lopen of fietsen, de draadloze hoofdtelefoon is hoe dan ook je gedroomde sportieve vriend. Het toestel garandeert acht uren afspeeltijd, dus zelfs voor je marathonloop zit je safe. Niet onbelangrijk na een hevige trainingssessie: je kunt de hoofdtelefoon na gebruik gemakkelijk schoonmaken.

Betalen vanaf je horloge

Garmin vivoactive 3

De Garmin vivoactive 3 combineert een aantal handige smartwatchfeatures met de kenmerken van een performant sporthorloge. Zo is het de eerste wearable van Garmin die geschikt is voor Garmin Pay, een mobiel betalingssysteem waarmee je kunt betalen via je horloge. Of dat een goede zaak is, laten we aan jou en je uitgavepatroon over. Er zijn apps voor zowat alle sporten en trackfuncties voor zowel je beweging als bijvoorbeeld je stressniveau. Wat ook leuk is, is dat je dit horloge kunt personaliseren door een digitale wijzerplaat te kiezen die bij jouw stijl past.

Gezonde smartwatch

Fitbit Versa

De Versa is de tweede smartwatch van Fitbit, de kampioen in sporthorloges. Het heeft de Versa dan ook ontworpen als een smartwatch die je helpt om bewust en gezond te leven. Je kunt er de tijd van aflezen of je agenda raadplegen, maar je kunt er vooral ook een sportactiviteit mee tracken of bijvoorbeeld in de gaten houden hoe het met je slaapkwaliteit is gesteld - door automatisch de duur van je lichte, diepe en REM-slaapfases te volgen. Dankzij de Fitbit Versa leer jij jouw lichaam en gewoontes dus een beetje beter kennen en kun je bijsturen waar nodig.