Menu
Terug

CHECKLIST: Voor het eerst op kot? Dit moet je als student meenemen

28 augustus 2019

Eindelijk, je zoektocht naar een kot zit erop of de kamer in je ouderlijk huis is weer opgeruimd om het academiejaar goed te starten. Maar ben je zeker dat je niets bent vergeten? Om onaangename verrassingen te voorkomen, geven we je hier een handige checklist mee.

#1 Starterskit voor de chefkok

Eindelijk klaar om op eigen benen te staan. Doen wat je wilt, eten en drinken wat je wilt, jezelf bewijzen tegenover je ouders: het volwassen leven staat voor de deur. Maar naast al die feestjes, vrijheid en bewijsdrang, komen er ook een aantal verantwoordelijkheden aan te pas. Zo zal je voortaan zelf eten op tafel moeten toveren. En wil je dat binnen budget doen én gezond? Dan is zelf koken een must. Ga grondig door deze checklist heen en kijk na of je wel aan alles dacht:

Starterskit voor de chefkok

#2 Musthaves voor het slapengaan

De langste checklist hebben we alvast achter de rug, maar ook om het slapen wat aangenamer te maken, kan je maar beter zeker zijn dat je niets vergeet.

Musthaves voor het slapengaan

#3 Broodnodig voor het brein

Bewaar je je herinneringen niet alleen graag digitaal, maar ook aan de muur of zelfs gedrukt op je favoriete hebbedingen? Dan is het wellicht onbegonnen werk om een professionele fotoprinter in huis te halen en je foto’s bijvoorbeeld zelf op je telefoonhoesje te kleven. Hoog tijd om kennis te maken met de MediaMarkt Fotoservice, dus. Upload je favoriete herinneringen en voor je het weet worden ze op kot geleverd! Ideaal om je nieuwe thuis mee op te fleuren.

Broodnodig voor het brein

#4 Goed gewassen

Of je nu je eigen badkamer hebt of er eentje moet delen met anderen: goed materiaal is minstens even belangrijk als een propere badkamer. Om beide met elkaar te combineren, hebben we alvast het perfecte lijstje klaar:

Goed gewassen

#5 Altijd proper

Een grondige schoonmaak, dat is in je studentenkot wellicht geen prioriteit. Toch zijn er een aantal tools die het makkelijker maken om je kamer netjes, opgeruimd en georganiseerd te houden. Wij zetten ze speciaal voor jou even op een rijtje:

Altijd proper

#6 Perfect voor de pendelaar

Tenslotte heb je niet alleen goed materiaal nodig om binnen de muren van je studentenkamer te gebruiken, maar ook om je naar de les te verplaatsen. Woon je nog thuis, dan zal je dagelijks wellicht enkele kilometers richting hogeschool of universiteit afleggen. Een aantal musthaves die je niet over het hoofd mag zien, zijn:

Perfect voor de pendelaar

Heb je alles wat je nodig hebt netjes afgevinkt? Dan ben je klaar om aan je studieavontuur te beginnen. Nog een aantal spullen nodig? Check dan zeker de MediaMarkt-webshop, want daar doe je de beste deals!