Menu
Terug

De beste cadeautips voor communicantjes

09 mei 2019

De kans is groot dat er binnenkort een communiefeest op de agenda staat. Daar kom je uiteraard niet met lege handen aanzetten. Met deze suggesties maken we de zoektocht naar een passend geschenk er alvast wat makkelijker op. 

Feest met instant-foto’s

Op het einde van een communiefeest meteen afdrukken van de leukste feestfoto’s met de gasten meegeven, hoe origineel is dat wel niet? De nieuwste generatie van de Sprocket Plus-printer van HP kan het, met grotere afdrukken dan ooit. Zoals altijd heb je voor de ultradunne Sprocket Plus geen inkt nodig en kun je ook printen zonder stopcontact. Je hebt voldoende aan een Bluetooth-verbinding met je smartphone en het Zink S2-papier. Hiermee leg je leuke momenten voor altijd vast op zelfklevende foto’s van 5,8 x 8,6 cm. Succes gegarandeerd!

Jong begonnen

Met de Garmin vívofit Junior 2 doet je jouw favoriete communicant (of verjaardagsbeest) niet zomaar een cool uurwerk cadeau. Dit is een heuse, waterbestendige activiteitentracker die kinderen aanmoedigt om meer te bewegen en die je als ouder kunt instellen. Bij het horloge hoort een app waarin je kind avonturen met zijn favoriete held beleeft. Welke held hangt af van de versie van de vívofit Junior 2. Er zijn Star Wars-versies, maar ook met Captain America en The Avengers. Ook leuk zijn de stappenwedstrijden die je kunt houden met vriendjes.

De ideale huiswerkpartner

Een superlichte laptop om huiswerk op te maken en nadien wat video’s te bekijken? Daar is deze betaalbare Chromebook S330 van Lenovo perfect voor geschikt - en voor veel meer. Een pluspunt aan de Chromebook S330 is dat je je niet moet bezighouden met het oplossen van problemen. Het toestel blijft altijd up-to-date en vertraagt nooit, dankzij de updates van Google. Instellen is even makkelijk: inloggen met je Google-account en je bent vertrokken. Voor school werken of ontspannen is een plezier op het grote 14-inch scherm dat video's in Full HD toont.

Mijn eerstecommunietablet

Eerste communie? Dat verdient een feest én een geschenk dat blijft geven. De aantrekkingskracht van tablets op jonge kinderen is bewezen. Maar kostbare en fragiele tablets houden minder van kinderhanden, vooral als die het toestel op de grond laten vallen. Daarom is er de Kurio Tab Lite. Een perfect cadeau voor de jonge communicant, verkrijgbaar in verschillende coole kleuren en met een behuizing die tegen een stootje kan. De Android-software is aangepast zodat je als ouder kunt bepalen welke apps er gespeeld kunnen worden en welke websites ze mogen bezoeken. Kurio zorgt zelfs dagelijks voor een actuele lijst van gefilterde websites.

Gegarandeerd muziekplezier

De compacte JBL Tune T500 BT-hoofdtelefoon is hét geschenk voor de mobiele muziekfan. Met deze mooi afgewerkte Bluetooth-hoofdtelefoon met Pure Bass-geluid heeft JBL weer een topper in handen. De Tune T500 BT is licht, blijft zestien uren lang de muziek afspelen die je streamt vanaf je smartphone en hij rust heel comfortabel op je oren. Precies wat je nodig hebt om het pendelen meer draaglijk te maken. Van de luid pratende medepassagiers of het geraas van de trein heb je weinig last, want de zachte oorkussens dempen het omgevingsgeluid.

Pre-smartwatch

Acht je je je zoon of dochter nog iets te jong voor een smartphone, maar vind je het toch belangrijk om in contact te staan met hen? Dan is deze smartwatch van Kiddoo een heel interessante oplossing, die ze zelf ook heel cool vinden. Deze wearable laat je toe om de locatie van je kind te controleren, je kind op te bellen indien nodig, te zien of het de normale route naar school neemt (door veiligheidszones in te stellen), enzovoort. Hebben vriendjes ook zo’n smartwatch, dan kunnen ze stemberichtjes heen-en-weer sturen.

Tandenpoetsen zoals de grote mensen

Wie zijn communie doet, wordt eigenlijk ook weer wat meer volwassen. Deze elektrische Junior 6+ D16-tandenborstel van Oral-B is een leuk cadeautje dat dit gevoel in de praktijk omzet. De borstelharen van de opzetstukjes zijn extra zacht, zodat tandplak in alle voorzichtigheid wordt verwijderd. Er zit een ingebouwde timer in die om de dertig seconden aangeeft dat het tijd is om van poetszone te veranderen en die na twee minuten biept om te zeggen dat de poetsbeurt voltooid is. De dunne tandenborstel is ook in verschillende frisse kleurtjes beschikbaar. Kortom, tandenpoetsen is niet langer een oersaai klusje. 

Robuust en kleurrijk geluid

Het moeilijkste bij de robuuste UE Boom 3-speaker is beslissen welke hippe kleur je cadeau doet. Sunset Red, Ultraviolet Purple, Green Forest of toch maar Night Black? Met het geluid zit het in elk geval goed, want de Boom 3 verspreidt muziek in alle richtingen. Iedereen geniet van de beste geluidskwaliteit, ook in de tuin, aan het zwembad of op het strand. De Boom 3 kan overal mee naartoe, want hij is water- en stofdicht. Tijd voor een feestje en heeft je vriend(in) ook zo’n speaker? Koppel 2 tot 150 Boom 3’s met elkaar om een muur van geluid te creëren!