Menu
Terug

De beste tips tegen verveling

23 december 2020

Gezellig samen thuis, daar hebben we wel wat veel van gehad het afgelopen jaar, niet? Is de inspiratie om de tijd te verdrijven intussen een beetje uitgeput? Wij hebben nog even alles uit de kast gehaald en presenteren je een hele rits antivervelingstips. Nuttig of creatief, binnen of buiten, met onderstaand lijstje ben je wat ons betreft weer een tijdje zoet.

Creatief zijn

Knutselprojectjes zijn altijd welgekomen bij verveling, en dat geldt zeker niet alleen als bezigheid voor kinderen. Heb je nog een mooi bokaaltje of glazen stolp staan? Maak er een speciaal kerstlichtje van door er een slinger kerstverlichting in te draperen. Of maak een tof kersttafereel, door plastic diertjes - waar zoon- of dochterlief niet meer naar omkijkt - in metallic kleurtjes te schilderen, aan de binnenkant van een bokaal te kleven en de bokaal met witte bolletjes of watjes te vullen. Zet de bokaal op zijn kop en ‘tada’!

eindejaar, tips, verveling

Winterschoonmaak

Waarom zouden we wachten tot de lente om onze grote opruim- en schoonmaakklussen te doen? We kunnen maar beter nu al aan de slag gaan, toch? We hebben tijd en zijn veel thuis, en dan is die klus lekker van de baan als het opnieuw warmer weer wordt. In de lente mogen we hopelijk weer wat meer onder de mensen komen, dus dan kan die lenteschoonmaak je vast gestolen worden.

eindejaar, tips, verveling

Lang uitgesteld klusje

Moeten de plinten in de slaapkamer nodig geverfd of de keukenkastjes geschilderd worden? Is er een klus die je echt al maanden uitstelt? Now is the time, je hebt gewoon geen excuus meer om er niet aan te beginnen. Plan het werk in, zorg dat je al het materiaal in huis hebt, leg een goed muziekje op en ga ervoor. Even doorperen en alles geven. Het gevoel van voldoening achteraf zal groot zijn en van verveling zal geen sprake meer zijn.

Bioscoopnamiddag

Een film kijken is nooit een slecht idee bij verveling, maar een echte ‘activiteit’ kun je het niet noemen. Doe er daarom een schepje bovenop en organiseer een echte thuisbioscoopnamiddag. Heb je kinderen? Laat ze dan een winkeltje inrichten met wat lekkers, zelfgemaakte prijslijst incluis. Richt jullie zithoek in met kussens, maak alles gezellig duister en kies een film die jullie nog niet hebben gezien. Ideaal voor een druilerige of barkoude winterdag.

Kerstzoektocht

Feestdagen zijn er om origineel te vieren dit jaar. Wie weet heb je op Halloween al gegriezeld in eigen huis, in plaats van aan de voordeur van de buren? Wel, ook Kerstmis kun je een tikje spannender maken, met een leuke kerstzoektocht bijvoorbeeld. Verstop een kerstschat in de buurt (een klein cadeautje of iets lekkers, bijvoorbeeld) en werk een spel of kaart met hints uit voor de andere gezinsleden. Doe je het allemaal buiten, dan kun je er zelfs nog een paar familieleden voor uitnodigen.

eindejaar, tips, verveling

Pimp je scherm

Een leuk hobbyprojectje is een aantal van je favoriete producten personaliseren. Dat kun je helemaal zelf doen - denk maar aan een koffiekop beschilderen - maar je kunt er ook een beetje technologische hulp voor inschakelen. Met de Fotoservice van MediaMarkt kun je een smartphone- of tabletbeschermhoes laten maken met een bedrukking naar keuze: een gek portret, inspirerende tekst, je hoogstpersoonlijke logo, … Alles kan!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()