Menu
Terug

De Dyson Pure Cool zorgt voor schone en gezonde lucht in je huis

13 april 2021

Met zowel de lenteschoonmaak, het allergieënseizoen en een mogelijk hete zomer voor de deur is de Dyson Pure Cool-luchtreinigingsventilator dé totaaloplossing voor een schoon, gezond en koel binnenklimaat.

Schone lucht, ook in huis

We zijn meer en meer begaan met de kwaliteit van de lucht in huis. Niet verwonderlijk, want verschillende studies vertellen een verontrustend verhaal over huisstof, allergenen, pollen en andere ongezonde stoffen in huis. We brengen ook meer tijd dan ooit binnenshuis door. Precies daarom ontwikkelde Dyson de Pure Cool.

Drie sensoren

Huisstof, allergenen en pollen kunnen zich in je huis ophopen en zo de lucht die je inademt, verontreinigen. Dat het allergieënseizoen voor de deur staat, maakt het er niet beter op. De Pure Cool werkt met drie sensoren die in real-time verschillende vervuilende stofdeeltjes en gassen detecteren. Op het ingebouwde LCD-scherm lees je dankzij live rapporten af welke gassen en stofdeeltjes er in je woonruimte aanwezig zijn. Handig en goed om weten, maar minstens zo belangrijk is dat dit toestel die vervuilende stoffen vasthoudt in het HEPA- en actieve koolstoffilter.

360° filter

Eenmaal gedetecteerd vangt de verbeterde filter in de luchtreinigingsventilator zowel fijnstof, gassen en andere vervuilende elementen op. Dyson haalt 60 procent meer van de hoogwaardige HEPA-filterstandaard uit een grotere en diepere filter. Daarin bevindt zich drie keer meer actieve koolstof, die gassen, geuren en VOC’s (volatiele organische chemicaliën) kan absorberen. Het 360 graden, volledig afgedichte filtersysteem vangt 99,95 procent van de microscopische allergenen en verontreinigende stoffen op - tot wel 0,1 micron groot.

Cool

De Air Multiplier-technologie creëert een krachtige luchtstroom. Die trekt de lucht uit de verste uithoek van je kamer door het filterproces en kan tot 290 liter schone lucht weer de ruimte in projecteren. Behalve de lucht in huis gezond schoon houden, doet de Pure Cool ook dienst als luchtverkoeler. Want het allergieënseizoen zou best wel weer eens opgevolgd kunnen worden door een hete zomer. En ook hier komt die Air Multiplier-technologie goed van pas. Jij moet enkel kiezen in welke specifieke richting je die schone, gezonde en verfrissende luchtstroom wilt sturen - of je laat het toestel muisstil 360 graden roteren om je hele woonruimte te bedienen.

Troeven

  • Allergievriendelijk: detecteert en verwijdert verontreinigende stoffen zoals pollen en allergenen.
  • Reinigen en koelen: dubbelt als een efficiënte en veelzijdige luchtkoeler dankzij de krachtige luchtstroomtechnologie.
  •  Nachtmodus: de luchtreiniging blijft actief, maar bij de stilste luchtstroominstellingen en met een gedimd scherm.
  • Gefilterd: ingebouwde herinneringen geven aan wanneer de filter vervangen moet worden.
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()