Menu
Terug

Deze kerstmarkten in België mag je niet missen

Snuif de sfeer op
Leestijd minuten
08 December 2018

Je hoeft helemaal niet naar het buitenland te trekken om van de authentieke sfeer van kerstmarkten te genieten. Ook in onze steden vloeien de verwarmende glühwein en jenevers rijkelijk en kun je van allerlei randanimatie genieten. Een overzicht van enkele grote Belgische kerstmarkten!

1. Coeur en Neige, Bergen

Coeur en Neige in Bergen is niet zomaar een kerstmarkt, maar een totaalspektakel met een winters thema. Blikvangers zijn de grote ijsbaan, een prachtige kerstboom, en het traditionele kerstdorp met meer dan veertig chalets. Tijdens de weekends is er in de hele stad extra animatie, met onder meer ritjes in een koets, vuurspuwers, fakkeltochten en muzikale optredens. Uiteraard zijn de kerstman (en kerstvrouw) ook van de partij.

Van 9 december 2018 t.e.m. 7 januari 2019

2. Winterpret, Brussel

Op diverse locaties in Brussel strijkt ook dit jaar Winterpret neer. Aan de houten kraampjes van de kerstmarkt kun je terecht voor artisanaal gemaakte cadeautjes, comfortfood en warme chocolademelk of glühwein. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi zicht op de lichtjes van de hoofdstad. Op het Muntplein nodigt de schaatsbaan je uit, en op de Grote Markt vindt een licht- en klankspektakel plaats rond de grote kerstboom.

Van 30 november 2018 t.e.m. 6 januari 2019

3. Winterland, Hasselt

Vanaf 24 november verandert het hart van Hasselt opnieuw in Winterland, een van de sfeervolste kerstmarkten van ons land. De kerstman geeft er present en heeft zijn hele huis vanuit Lapland meegebracht. De chalets worden bemand door deelnemers uit de hele wereld. Een duizend vierkante meter grote overdekte ijspiste, een reuzenrad en allerlei animaties zorgen ervoor dat er steeds iets te beleven - en te fotograferen - valt.

Van 24 november 2018 t.e.m. 6 januari 2019

4. Village de Noël, Luik

Het kerstdorp van Luik is in ruim dertig jaar uitgegroeid tot de grootste kerstmarkt van België, met meer dan tweehonderd chalets. Aan het hoofd van het kerstdorp staat een heuse burgemeester die samen met zijn schepenen en raadsleden instaat voor het folkloristisch aspect en het gezellig karakter. Het kerstdorp werkt samen met de schaatsbaan, het Europees Circus Festival, en de ‘Noélies’, een licht- en beeldspektakel in de kathedraal van Luik.

Van 30 november 2018 t.e.m. 30 december 2018

5. Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen is elk jaar weer een feest. Tijdens de openingsdag laten tientallen koren op verschillende podia hun stemmen klinken. Op de kerstmarkt tref je een negentigtal kraampjes met een mix van ambachtelijke producten en originele cadeaus aan. Ze vormen een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. Op de 1.200 m² grote, overdekte ijspiste op de Groenplaats schaats je onder het waakzame oog van Rubens. En op het Koningin Astridplein glijd je op een band razendsnel een parcours af.

Van 8 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019

6. Gentse Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten staan ook dit jaar weer garant voor een vier weken durende magische kerstmarkt. Onder de imposante stadshal op het Emiel Braunplein vind je een openluchtijspiste van meer dan 700 vierkante meter. De kerstmarkt met meer dan 150 chalets loopt vanaf de Sint-Baafskathedraal, over de Botermarkt, het Gouden Leeuwplein, Klein Turkije tot het einde van de Korenmarkt. Het hart van de Gentse Winterfeesten is de Moose Bar waar optredens van diverse bands en DJ’s plaatsvinden. En ook dit jaar is het reuzenrad Grand Soleil weer aanwezig.

Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()