Menu
Terug

Deze spullen moet je zeker meenemen op herfstwandeling

27 september 2021

Tot ziens zomerzon, hallo herfstblaadjes! Nu de bossen stilaan oranje en bruin kleuren, is het tijd voor een deugddoende herfstwandeling tussen de bomen. Maar hoeft een dagje in het groen ook altijd ‘back to basics’ te zijn? Neen hoor! Zelfs in de natuur komt een handvol technologische snufjes goed van pas.

Activitytracker

Tien jaar geleden leken wearables nog pure sciencefiction, vandaag draagt haast iedereen een slim horloge of activitytracker. Tijdens je herfstwandeling vertelt die je niet alleen hoe laat het is, maar ook hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel kilometers je maalt. Op geavanceerdere modellen kun je zelfs je route via GPS of Wikiloc-route volgen.

Waterdichte rugzak

Van een stevige plensbui smelt je niet, maar het kan wel wat schade aanrichten in je rugzak. Droge kleren doorweekt, eten nat, smartphone kapot,… Een waterdichte rugzak is dus een must voor elke doorwinterde wandelaar. Zo kan er geen spatje aan je spullen en kun je - als je helemaal doorweekt bent - een paar droge sokken uit je zak halen en je herfstwandeling comfortabel verderzetten.

Powerbank

Bovenaan het lijstje van ‘momenten waarop je geen platte telefoonbatterij wilt’: als je verdwaald bent in het bos. Mocht dat toch gebeuren, zal je je vervloeken dat je geen powerbank hebt meegenomen. Die geeft je smartphone namelijk de extra energieboost die hij nodig heeft om je uit het bos te loodsen of - in het ergste geval - de hulpdiensten te verwittigen.

E-reader

Niets is zo leuk dan halverwege je trip even uitblazen met een goed boek. Sleur hiervoor niet heel de dag je loodzware pageturner mee, maar gris simpelweg je e-reader mee. Die weegt quasi niets en biedt je de keuze uit een hele bibliotheek. Het perfecte gadget voor wie niet te veel gewicht met zich mee wil meedragen!

Touchscreen-handschoenen

Wanneer de herfstkou zijn intrede doet, doen ook de tintelende vingers dat. En probeer dan maar eens een app te openen of een Whatsapp’je te typen… Met touchscreen-vriendelijke handschoenen aan, heb je dat probleem niet. Daarmee kun je naar hartelust swipen en typen zonder je vingers bloot te stellen aan de koude buitenlucht.

Waterdicht telefoonhoesje

Tenzij je een waterdichte smartphone hebt, bescherm je hem beter tegen ons Belgische weer. Dat doe je met een waterdicht telefoonhoesje. Tijdens je herfstwandeling hang je dit hoesje rond je nek waardoor je je smartphone altijd bij de hand hebt, maar hij ook veilig opgeborgen zit. Win-win, noemt men dat!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()