Menu
Terug

Dit is dé ultieme overlevingsgids voor de eerste schooldag

16 augustus 2019

Beginnen de zenuwen stilaan te komen om weer naar school te gaan? Maak je niet druk, want speciaal voor jouw zoon of dochter schreven we een handig stappenplan zodat ze de komende weken op hun twee oren kunnen slapen. Die eerste schooldag was nog nooit zo leuk!

Stap 1: Doe tijdig de nodige schoolinkopen

Gaat je kind naar het middelbaar, dan is zijn of haar schoolgerief wellicht aan een make-over toe. Een nieuwe rugzak, een pennenzak, nieuwe cursusblokken of zelfs een nieuwe laptop: geef het maar toe, je hebt een handig lijstje nodig. Gelukkig hebben we dat zowel voor de kleuterschool, de lagere school en de middelbare school voor je klaar.

Stap 2: Bepaal het budget

Een kind in het middelbaar krijgt meestal een zakcentje mee. Maar hoe bepaal je hoeveel zakgeld je kind krijgt? Pols eens bij de ouders van bevriende kinderen en check zeker dat jij niet het driedubbele of maar een fractie geeft van wat zij krijgen.

Stap 3: Stippel de veiligste route uit

Gaat je zoon of dochter naar een nieuwe school of gaat hij of zij voor het eerst met de fiets naar school, ga dan samen aan de slag om een nieuwe route uit te stippelen. Wat is de veiligste route en waar kan je kind afspreken met zijn of haar vrienden om samen verder te fietsen? Of waar is de bushalte en hoe laat moet je kind iedere dag opstaan om op tijd op school te zijn? Neemt hij of zij het openbaar vervoer, zorg er dan zeker voor dat het bus- of treinabonnement tijdig in orde is.

Stap 4: Kies de outfit op voorhand

Is je kind een stresskip als het om kleren kiezen gaat? Ga dan op voorhand een dagje shoppen om een hippe outfit te kopen. Zo is je zoon of dochter extra zelfzeker tijdens die eerste schooldag en slaan er op het laatste moment geen twijfels toe. Paniekmomentjes voorkomen tijdens de ochtendroutine is goud waard, toch?

Stap 5: Nodig de vrienden nog eens uit

Moedig je zoon of dochter tijdens de laatste week van de vakantie aan om zijn of haar beste vrienden nog eens uit te nodigen. Zo is hun band extra sterk voor de eerste schooldag er is, en gaat je kind meer gerustgesteld zijn. Goed in de groep liggen is namelijk een van hun grootste bezorgdheden.

Stap 6: Geef een tof cadeautje

Gaat het al weken aan de ontbijttafel over die coole draadloze hoofdtelefoon of dat fantastische smartphonehoesje? Haal het dan in huis en leg het ’s ochtends op de ontbijttafel als verrassing voor je kind. Zo begint die eerste stressy dag meteen als een feest en kan je kind meteen pronken met zijn of haar nieuwe eyecatcher.