Menu
Terug

Dit zijn dé hipste adressen voor de student op kot in Leuven

17 september 2019

Ga je op kot in Leuven? Goed nieuws, want in deze bruisende stad zijn er heel wat hotspots die je niet mag missen. Wij selecteerden er vijf die dit academiejaar écht een bezoekje waard zijn.

1. Koffielurken bij Bar Stan

Bar Stan is een typische chitchat plek waar je op een ontspannen manier van een overheerlijke kop koffie kunt genieten. Waarom helemaal geschikt voor studenten die op kot zitten? Je kruip er letterlijk achter de schoolbanken. En is het mooi weer? Vraag je bestelling dan in een picknickmand. Je krijgt er een dekentje bij om je op het pleintje vlakbij te installeren. Za-lig!

Bar Stan, Constantin Meunierstraat 2, 3000 Leuven

2. Spotgoedkoop eten bij De Werf

Vriendelijk personeel, eten in overvloed en een sterk concept: dat is De Werf. Bestel je sinaasappelsap, dan krijg je naar goede gewoonte een schaal appelsienen en een pers voorgeschoteld. Met al het servies in een vrolijke kleur op tafel, word je er alleen maar blij van. En daar kan je portefeuille nadien van meespreken - en hoef je niet zelf te koken op kot.

De Werf, Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven

3. Aperitieven bij Den Optimist

Op de pittoreske Vismarkt vind je Den Optimist, een café waar de ongedwongen sfeer de grootste troef is. Je drinkt er pintjes aan de toog en speelt er gezelschapsspellen met je vrienden. Een klein hongertje? Dan wordt de tafel rijkelijk gevuld met fingerfood. Het rumoer in het historische pand is een absolute troef.

Den Optimist, Vismarkt 7, 3000 Leuven

4. Blokken bij OH Leuven

Vind je studeren in de bib maar niets en ben je je kot als studieplek beu? Goed nieuws, want het OHL-voetbalstadion Den Dreef opent al enkele jaren zijn deuren voor studenten die graag in een uniek kader willen blokken. Met zicht op het voetbalveld en met je neus in de frisse lucht kun je je er volledig installeren. Heb je er na een tijdje genoeg van, dan voorzien ze er een ‘Chill Corner’ waar je zelf FIFA kunt spelen op de PlayStation 4 of je kunt afreageren op een kickertafel.

Den Dreef Stadion, Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Leuven

5. Wegdromen in Barboek

Een boekenwinkel waar je koffie met de vleet kunt drinken: de ideale plek om even tot rust te komen als student. Met een gezellig binnenplein en tal van verborgen leesplekken in het gebouw is dit een zalige plak om weg te dromen. Tijdens de blok neem je je cursus mee en bestel je een kopje koffie. De gezellige stilte in de winkel maakt het eens zo leuk.

Barboek, Schrijnmakersstraat 17, 3000 Leuven

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()