Menu
Terug

Dit zijn de populairste trends in beauty & wellness van 2021

25 januari 2021

Meer dan ooit moeten we in ons kot blijven en dat heeft een impact op onze beauty- en verzorgingsrituelen. Steeds meer vrouwen laten make-up achterwege, maar dat betekent niet dat we onszelf nu minder goed zouden verzorgen. 2021 wordt gegarandeerd het jaar waarin alles uit de (badkamer)kast gehaald wordt voor de meest stralende, gezonde huid ooit. Hier de grootste beauty- en wellnesstrends voor huid, haar en lichaam in 2021.

DIY-facial

Vrouwen dragen dan misschien wel minder make-up, de aandacht voor de huid en wellness is nog nooit zo groot geweest. Jezelf pamperen met producten die een gladde, heldere, egale huid opleveren, kan perfect in je eigen badkamer. En ja, daar hoort ook een uitgebreide facial bij nu een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste niet mogelijk is. Met een gezichtssauna reinig je de huid en open je de poriën zodat je die vervolgens uitgebreid kunt verzorgen met lotions, peelings, maskers en crèmes.

wellness, beauty, trends

Slow beauty

Het kon natuurlijk niet uitblijven: na slow cooking, slow living en slow fashion is nu ook slow beauty aan z’n opmars bezig. Kortweg staat het voor kwaliteit boven kwantiteit, met aandacht voor natuurlijke schoonheid. Oftewel: back to basics. Investeer dus in eenvoudige en functionele verzorgingsproducten en -benodigdheden, en laat alle niet-noodzakelijke elementen weg.

wellness, beauty, trends

N-beauty

N-beauty is een reactie op K-beauty, de Koreaanse beautycultuur waarbij je minstens tien stappen moet volgen in je beautyroutine om een schone huid te bekomen. N-beauty komt overgewaaid uit de Scandinavische no-nonsense cultuur waarin het allemaal wat eenvoudiger mag, maar daarom niet minder goed. N-beauty staat voor natuurlijke, hoogkwalitatieve verzorging van het gelaat en lichaam. Beter dus één doeltreffende crème gebruiken, dan tientallen lotions en potions om hetzelfde resultaat te bekomen.

Aromatherapie

Bij aromatherapie denken de meeste meteen aan het gebruik van geuren in huis om tot rust te komen. Maar aromatherapie kan dus ook perfect als beautytreatment voor je gezicht, lichaam en haar. Het past dan ook perfect bij de slow beautytrend. De essentiële oliën die in aromatherapie gebruikt worden, bevatten heel wat unieke eigenschappen en vaak ook medicinale bestandsdelen. Een droge huid kun je verwennen met lavendelolie, breekbaar haar maak je weer sterk met citroengras en een ontspannend bad neem je met Ylang-Ylang.

Injectables

Fillers en botox worden al jarenlang gebruikt om rimpeltjes op te vullen of te verslappen. Maar met dank aan de Zoom-meetings en talloze andere videocalls van de afgelopen maanden is de interesse in injectables alleen maar groter geworden en het aanbod ruimer. Al geven we nu meer de voorkeur aan subtiele toepassingen. Injectables zijn trending om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken, maar het resultaat moet er wel naturel uitzien.

wellness, beauty, trends

Zelfmassage

Tedere aanrakingen zijn net zo levensnoodzakelijk als eten, drinken en slapen. Maar helaas dwong de coronacrisis onze huid in een gedwongen isolatie zonder knuffels, handdrukken of schouderklopjes. Nochtans hebben studies aan onder meer de universiteit van Luik aangetoond dat huidcontacten en massages een positieve impact hebben op ons mentaal welzijn. En dus wordt zelfmassage broodnodig in deze tijden, al dan niet met behulp van kleine accessoires om te helpen de spanning in lijf en leden weg te nemen.

Gezichtsreiniging

Ook al mag het voortaan allemaal wat eenvoudiger en natuurlijker zijn, technologie heeft zo zijn plaats in de badkamer. Nieuw is een elektrische gezichtsreinigingsborstel niet, maar in 2021 is het het hulpmiddel bij uitstek om die stralende, egale, frisse huid te bekomen. Een gezichtsreinigingsborstel zorgt er namelijk voor dat je huid dieper gereinigd wordt en onzuiverheden zich niet kunnen opstapelen in je poriën.

Wellness met muziek

Een playlist om op te joggen, te dansen of te werken hebben we allemaal. Maar heb je er al eentje om je geest en lichaam tot rust te brengen? Het aanbod van ‘healing music’ en ‘wellness music’ groeit alvast  op de grote streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music. Allemaal deuntjes die erop gericht zijn om je beter te doen ontspannen, beter te slapen, meer te genieten, meer te focussen en minder te stressen. Een ontspannend bad nemen doe je dus voortaan met de juiste wellnessmuziek erbij.

Brushingtool

Kappersbezoekjes zijn helaas nog niet voor meteen. Investeren in de juiste tools om thuis je haar te brushen, net zoals de kapper het doet, is dus zeker geen overbodige luxe. Een elektrische fohn- of warmeluchtborstel is zo’n tool die in 2021 dus zeker niet mag ontbreken in je badkamer. Hiermee maak je je coronacoupe pluisvrij, mooi glad en glanzend net zoals je geliefde kapper dat zou doen.

wellness, beauty, trends

Mondverzorging

Oral care of mondverzorging is booming business in wellness en beauty in 2021. Natuurlijk was het ook al hot in 2020, maar dankzij wetenschappelijke onderzoeken zijn de innovaties voor mondverzorgingsroutines meer toegankelijk geworden voor thuisgebruik. Tandsteen of vlekken op je tanden verwijderen, kan je voortaan ook makkelijk zelf thuis doen met de juiste elektrische tandenborstel. Investeren in een hightech exemplaar komt je glimlach in dit nieuwe jaar dus zeker ten goede!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()