Menu
Terug

Een geschenk aan huis voor Moederdag? Topidee!

22 april 2020

Op zondag 10 mei vieren we met z’n allen Moederdag, al zal dat dit jaar wellicht vanop een veilige afstand zijn. Dat wil niet zeggen dat we geen cadeautjes kunnen geven, want er zijn heel veel bedrijven en diensten die geschenken aan huis leveren. En je kunt ook zelf creatief zijn!

#1 Lekkers op de stoep

Geen beter geschenk aan huis op Moederdag dan een verwenpakket om van te smikkelen en te smullen. Er zijn heel wat zaken die ontbijt- of brunchmanden leveren, maar in coronatijden zijn ook heel wat restaurants omgeturnd tot catering-aan-huistenten. Is je moeder een zoetekauw? Dan is een verfijnd taartje van jezelf of haar favoriete bakker natuurlijk ook een winner.

moederdag, geschenk, aan huis

#2 Kleurrijke ruiker

Niet het origineelste geschenk aan huis misschien, maar een Moederdag is niet compleet zonder een prachtig boeket bloemen. Menig mama zal dat beamen! En heel wat bloemisten bieden een thuisleverservice aan, dus dat is mooi meegenomen. Al wat je moet doen, is een budget en eventuele bloemvoorkeuren geven, en de expert gaat voor jou aan de slag.

moederdag, geschenk, aan huis

#3 Zelfgemaakte video

Houd je mama wel van wat emotie? Maak dan een video met een wens of een bijzondere ode aan haar. Zeg iets vanuit je hart, zing een liedje of lees een gedicht voor. Hef het glas op haar gezondheid, film de kleinkinderen – als die er zijn – en druk de wens uit om elkaar snel weer in real-life te zien.

#4 Kijk- en/of leesvoer voor uren

Zit jouw moeder in zak en as nu er geen nieuwe afleveringen van haar favoriete serie meer op tv komen? Doe haar dan een pakketje series cadeau, die netjes aan haar deur worden afgeleverd. Ook een paar goede films houden haar een paar uurtjes zoet, net als een pakketje boeken of een voucher voor haar e-reader. Entertainment blijft een van de beste cadeaus.

#5 Keukenplezier

Voor mama’s die graag in de keuken staan, zijn er ook heel wat opties voor een geschenk aan huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffiemolen, om Moederdag te starten met de meest verse koffie? Of een slowjuicer voor de lekkerste sapjes? Jezelf wat extra verwennen en verzorgen, daar draait het toch om tegenwoordig?

moederdag, geschenk, aan huis

#6 Abonnement

Een ander leuk geschenk aan huis voor Moederdag is meer virtueel van aard: een abonnement waar je mama extra lang plezier aan beleeft. Het aanbod is groot, durf dus gerust wat buiten de lijntjes te denken. Ja hoor, een kranten- of magazineabonnement is een optie, maar er zijn ook abonnementen voor bloemen, schoonheidsproducten, online cursussen, noem maar op.

moederdag, geschenk, aan huis

#7 Together apart

Ook al kunnen jullie nu niet fysiek samenzijn, je kunt toch een fijn sociaal moment cadeau doen. En zo wordt een geschenk aan huis voor Moederdag eigenlijk een geschenk ‘in’ huis. Organiseer een virtueel diner of een gezellige filmavondje. Hoe je dat laatste kunt aanpakken? Selecteer samen een film om naar te kijken, druk gelijktijdig op Start en geef commentaar via WhatsApp of een videochatapp. Zo voelen jullie elkaars nabijheid.

#8 Uitgestelde dag

Zoals bij alles geldt: uitstel is geen afstel. Nu kunnen we misschien niet fysiek samen zijn, maar binnen enige tijd kan dat hopelijk weer wel. Denk eens na over de perfecte Moederdag en stippel die tot in de details uit. Visualiseer dat in bijvoorbeeld een mooie dagplanning, met foto’s of tekeningen bij, en doe dat als bijzonder cadeautje op de post. Zo hebben jullie meteen iets om naar uit te kijken, samen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()