Menu
Terug

Garmin Vivosmart 4

11 oktober 2018

Behalve een van de dunste en elegantste activiteitentrackers van het moment hou je met de vivosmart 4 van Garmin nu ook een heilzaam oog op je slaapkwaliteit en weet je wanneer je lichaam in optimale vorm is voor die actieve en sportieve momenten.

Mooi en slim

Garmin is naast een pionier op het gebied van navigatiesystemen ook toonaangevend als het gaat om draadloze toestellen en toepassingen ontwikkeld voor mensen met een actieve levensstijl. Wat dat betreft, is de vivosmart 4 Garmins elegantste activiteitentracker tot nog toe. Een ultraslanke polsband die slim met stijlvol combineert. Verkrijgbaar in verschillende kleuren met metalen accenten in zilver, goud en rozegoud.

Zo’n fraai en tegelijk discreet uiterlijk is mooi meegenomen, maar daar koop je een activiteitentracker eigenlijk niet voor. Toch geven we nog graag even mee dat de vivosmart 4 makkelijk mee het zwembad en de douche in kan, en dat je met een volle batterijlading goed zit voor ruwweg zeven dagen.

Inspannen en ontspannen

Onder de motorkap van vivosmart 4 zit de nieuwste versie van de Elevate-hartslagsensor, met nieuwe waarschuwingen voor abnormale hartslagsnelheden. Je VO2 Max, oftewel je maximale zuurstofopnamevermogen, wordt gemonitord en natuurlijk ook tal van activiteiten zoals wandelen, rennen, fietsen, zwemmen, aan krachtraining of yoga doen, en nog veel meer. De stresstracking kun je nu combineren met de nieuwe functie die je kan vertellen wanneer je even aan een ontspannende ademhalingsroutine toe bent.

De vivosmart 4 maakt het ook makkelijker dan ooit om het beter te doen dan gisteren, met kleurrijke ‘activity cards’ die je in een oogopslag je voornaamste statistieken laten zien. Scroll eenvoudigweg omlaag om je huidige prestaties met vorige te vergelijken en tik voor meer informatie. Al je activiteiten en statistieken worden in heldere details gepresenteerd. Zodanig gefilterd dat jij eerst de voor jou meest relevante informatie te zien krijgt. Competitief aangelegd? Je kunt je doelen en prestaties makkelijk met die van vrienden en familie vergelijken.

Voor een betere nachtrust

Garmin stelde bij de presentatie van de vivosmart 4 terecht dat “de kwaliteit van onze slaap een cruciale rol speelt in onze algemene fysieke gezondheid”. Wie lijdt onder een slechte slaapkwaliteit, maakt meer kans op chronische aandoeningen. Het slanke design van de vivosmart 4 maakt deze slimme polsband niet enkel comfortabel te dragen als je slaapt, de Pulse ox-functie brengt tegelijkertijd het zuurstofniveau in je bloed in kaart. Een nieuwe feature die past in het nieuwe geavanceerde slaapmonitorsysteem dat je over- en inzicht geeft in je lichte, diepe en REM-slaapfasen. Hoe meer kennis je over je slaappatronen en -kwaliteit hebt, hoe gerichter je eventuele probleempunten kunt aanpakken.

Een laatste opmerkelijke innovatie is de Body Battery-energiemonitor. Die laat je op elk moment zien hoe het met de energieniveaus van je lichaam staat. Daarvoor destilleert de vivosmart 4 data uit je stressniveau, de variatie in je hartslag, je slaapkwaliteit en je activiteit. Geeft Body Battery 90 aan? Dan is dat het perfecte moment voor een intense intervaltraining. Lees je 20 af? Doe het dan even rustig aan. Een slimme feature die je niet alleen je actieve en sportmomenten optimaal laat inplannen, maar je tegelijk inzicht geeft in eventuele patronen en zelfs oorzaken van een hoge, dan wel lage lichaamsenergie. Slim gezien!

Geconnecteerd

Heb je een Android-smartphone, dan lees je op Garmin vivosmart 4 in een oogopslag het weer af, controleer je je muziekspeler, ontvang je notificaties van berichten en sociale media, en kun je zelfs op tekstberichten antwoorden met presetberichtjes. Ook handig: de Find your phone-functie.