Menu
Terug

Geef eens een goed doel cadeau: zeven tips

11 december 2019

Wat geef je aan iemand die alles al heeft? Of aan iemand die liever geeft dan krijgt? Denk dan eens aan een goed doel. Daarmee geef je altijd het beste cadeau. Er zijn er honderden om uit te kiezen. Met dit lijstje van zeven goede doelen zetten we je alvast op de juiste weg.

11.11.11

11.11.11 bundelt de kracht van 330 groepen, 60 organisaties en tienduizenden vrijwilligers wereldwijd. Samen steunen die groepen van mensen die opkomen voor hun rechten en daarbij hun overheid voor haar verantwoordelijkheid plaatsen. Want iedereen verdient dezelfde basisrechten. Het is werk van lange adem. Met een legaat aan 11.11.11 help je om die lange adem te vinden en leef je verder in het hart van volgende generaties.

 

cadeau, goed doel
cadeau, goed doel

UNICEF

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties ,is de grootste organisatie voor kinderen en hun rechten in de wereld. Dat werk wordt uitsluitend gefinancierd door vrijwillige bijdragen van overheden en privédonaties. Een HappyPack is een concreet cadeau waarmee je het leven van kinderen helpt te redden. En als je wilt, kun je er met een certificaat ook nog eens een tweede persoon gelukkig mee maken.

SOS Kinderdorpen

Met een donatie aan SOS Kinderdorpen geef je een cadeau dat bijdraagt aan een wereld waarin ieder kind opgroeit in een sterk gezin. Want groot worden, doe je niet in één dag en dat doe je niet alleen. Je hebt daarbij zo veel nodig: gezond eten en onderwijs, medische zorg. Met een gift die je cadeau kunt doen aan vrienden of familie reik je samen een kind een van die fundamentele bouwstenen aan.

cadeau, goed doel
cadeau, goed doel

Bednet

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit, via het internet. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze in contact met hun vriendjes en klasgenootjes. Koop Billi de Betnetpoes, een leuke knuffel en doe hem cadeau. Zo draag je een steentje bij aan dit hartverwarmende project.

Oxfam-Wereldwinkels

Oxfam-Wereldwinkels maakt mensen in België bewust van onrechtvaardige wereldhandel en zet zich in om die uit te roeien. Consumenten stimuleren om voor eerlijke producten te kiezen, is volgens Oxfam Wereldwinkels de beste manier om daarin te slagen. Met een cadeau uit deze winkel doe je dus niet alleen de ontvanger een plezier, maar lever je samen een bijdrage aan een rechtvaardigere wereld.

cadeau, goed doel
cadeau, goed doel

Plan International

Samen met jou, kinderen, jongeren, scholen, media, organisaties en individuen brengt Plan International verandering, en verdedigt het de gelijkheid voor meisjes en kinderrechten in meer dan zeventig landen. Je kunt natuurlijk een donatie doen, maar in de webshop van deze nobele organisatie vind je heel wat leuke geschenken waarmee je de ontvanger én ergens iemand die het echt nodig heeft, een plezier doet.

Make-A-Wish

Make-A-Wish gelooft in de helende kracht van een wens en vervult elk jaar  heel wat hartenwensen van kinderen en jongeren die aan een levensbedreigende ziekte lijden. Als dat kind kan geloven dat een wens kan uitkomen, kan het ook geloven dat het beter kan worden. Steun deze organisatie met een cadeau uit de webshop. Er is voor elk wat wils: van een schattige knuffelbeer en sleutelhanger tot een keukenschort of leuke draagtas.

cadeau, goed doel
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()