Menu
Terug

Geschenkideeën voor wie van rust houdt

05 december 2018

De ene noemt het hygge, de andere houdt het bij cocoonen. We bedoelen er veelal hetzelfde mee: ontspannen genieten van gezelligheid zonder de deur uit te gaan. In gezelschap of gewoon in je eentje. En dat wordt nog aangenamer met deze geschenkideeën.

Dagelijkse verwennerij

Thuiskomen na een lange werkdag met stramme schouders of een pijntje in de rug? Nestel jezelf met dit massagekussen in je luie zetel en laat het ding zijn heilzame werk doen terwijl jij je nieuwe favoriete Netflix-serie afwerkt. Voel hoe die in twee richtingen roterende massagekoppen je spieren loswerken of geniet gewoon van de weldadige warmte. Je hoort mensen wel eens gek doen over shiatsu-massage; voor wie dit kussen thuis heeft, is dat een dagdagelijkse verwennerij. Zelfs al scheelt er helemaal niets met je rug of spieren.

Modern theeritueel

Met al die hype rond koffie zou je nog vergeten dat thee nog steeds een van onze populairste drankjes is. Veelzijdig, heilzaam en met een immens aantal smaken. Maar weet jij precies welke temperatuur of infuustijd al die verschillende types van thee vereisen om hun smaak en aroma optimaal tot hun recht te laten komen? Geen probleem, dat mag je helemaal aan de Special-T van De’Longhi overlaten. Welke thee je ook verkiest uit zijn uitgebreide aanbod aan variëteiten, dit toestel zet altijd het perfecte kopje. Een ideaal cadeau om te ontspannen.

Instant-souvenirs

Een gezellig moment vastleggen, dat kan tegenwoordig haast iedereen op zijn smartphone. Die foto meteen uitprinten, daarvoor kun je terecht bij de Printomatic van Kodak. Dit toestel oogt retro en heeft ook geen schermpje, maar beschikt wel over een 10-megapixel sensor, een ingebouwde flits en omdat je niet alle foto’s afdrukt, slaat hij ze op een geheugenkaartje op. Ons gaat het natuurlijk om die onmiddellijk uitgeprinte foto’s, voor dat instant-souvenir van elk grappig, gezellig, onvergetelijk of gewoon leuk moment.

Vinyl blijft vinyl

Heeft de persoon voor wie je een cadeau wilt kopen nog altijd vinylplaten van vroeger? Maar misschien heeft die persoon al lang geen platenspeler meer. Met deze platenspelers in retrodesign zet je dat helemaal recht. Dat je er ook cd’s mee kunt afspelen, er een radio en een USB-poort in zit, dat is allemaal mooi meegenomen, maar wij doen het vooral voor die ingebouwde stereoluidspreker, die twee naalden en meer nog: deTD79NM kan 33-, 45- en 78-toerenplaten aan.

Heerlijk compact

Je bent een koffieliefhebber, maar op je kot, werk of buitenverblijf serveren ze iets dat die naam niet waardig is. Daar zo’n toestel neer te zetten als waarmee je thuis het zwarte goud opschenkt, is je net een stap te ver of weinig praktisch? Voor deze ultracompacte Nescafé Dolce Gusto Genio is overal plek en zet je in geen tijd een heerlijke espresso of grotere kop koffie. Met genoeg druk voor dat perfecte crema-laagje. Want je sluit al genoeg compromissen en het leven is te kort om slechte koffie te drinken.

Steengoed geluid

Feestje achter in de tuin of op het strand, en geen zin om je geluidsinstallatie te verslepen, met verlengkabels te knoeien of halverwege de festiviteiten zonder muziek te vallen? De Fresh ’n Rebel Rockbox Brick is klein genoeg om overal mee naartoe te nemen en groot genoeg om een onuitwisbare indruk na te laten. En met ruim twintig uur autonomie mag het feestje doorgaan tot de zon weer opkomt. Tegen dan heeft je smartphonebatterij het waarschijnlijk al laten afweten, maar die tank je met deze Bluetooth-speaker gewoon weer vol.

Elke dag verwennen

Ook blij wanneer je ’s avonds eindelijk je schoenen kunt uittrekken? Om ze nog later onder je op de zetel te trekken terwijl je schaamteloos aan het bingewatchen slaat. Mogen we je dan de tussenstap voorstellen die zich moeiteloos tot een nieuwe routine zal ontpoppen? Ook op die niet-cocoondagen. Gun die moeë voeten elke avond het weldadige en heilzame genot van een spabehandeling. Een dagelijks warm bubbelbad voor je voeten, zonder gedoe en zonder bukken? Wie kan daar neen tegen zeggen?

Sfeer à la carte

Geen gezellige sfeer zonder gezellig licht en geen gezelliger licht dan indirect licht. Met dimmers raak je al een heel eind, maar met deze flexibele Hue Indirect LightStrip Plus, die je overal makkelijk met de zelfklevende achterzijde kunt bevestigen, gaat dat net zo makkelijk als het resultaat perfect is. Kies uit meer dan zestien miljoen kleuren precies die warme tint die perfect bij je stemming past. En die met een duimdruk op de app net zo snel bij een functionelere, feestelijkere of neutralere stemming aansluit.