Menu
Terug

5 haalbare goede voornemens voor 2019

02 januari 2019

Wat is een goede nieuwjaarochtend zonder een lijstje met goede voornemens? Niets. Dat dachten wij ook, en daarom reken je hier op een aantal verrassende voornemens. Daardoor lijkt je lijstje eerder op een uitdagende bucketlist dan op een waslijst aan ‘moetjes’.

#1 Minstens een keer per maand sporten

Jezelf voornemen om een of twee keer per week te sporten, dat klinkt als een zware opdracht. Neem jezelf daarom voor om een keer per maand je sneakers aan te trekken en naar de fitness te gaan, een halfuur te lopen of samen met je vrienden een sportieve avond te organiseren. Misschien helpen deze activity trackers wel om je extra te motiveren?

#2 Een dag per week niet snoepen

Het is al moeilijk genoeg: dat strakke lijfje behouden. In plaats van geen snoep in huis te halen en jezelf dagelijks te pijnigen, beloof je beter om een dag per week niet te snoepen. Gezonde woensdag zorgt er met andere woorden voor dat je maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag er al behoorlijk leuker uitzien.

#3 Elke maand een Serial Club-avond houden

‘Wat is dat?!’, horen we je al denken. Maar zo vergezocht is de Serial Club niet. Je kent het wel: de boekenclub die maandelijks samenkomt om een boek te bespreken. Wel, dit is hetzelfde maar dan met series. Spreek met een groepje af om maandelijks - met de nodige snoep en drankjes uiteraard- een nieuwe serie (of een seizoen daarvan) te kijken. Op de Serial Club-avond kruip je allemaal gezellig in de zetel om de (seizoens)finale te kijken. De laatste vrijdag van de maand was nog nooit zo tof. Hier vind je inspiratie voor de beste series!

#4 Bespaar geld (lees: shop meer tijdens de solden)

Geld besparen staat in onze ogen niet synoniem voor webshops te blokkeren op je laptop of smartphone. Integendeel: schrijf je in op alle nieuwsbrieven van je favoriete winkels en zorg dat je als eerste op de hoogte bent van de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse deals. Nog een tip: ga helemaal los tijdens de solden en trek iedere week een nieuwe aanwinst aan. Zo spaar je die solden op en heb je er langer geniet van. Ontdek hier alvast de Gigantische Solden van MediaMarkt.

#5 10.000 stappen per maand zetten

Kom op, welke doorsnee werknemer met een kantoorjob haalt op een dag die 10.000 stappen? Inderdaad, enkel zij die ’s avonds voor hun plezier de trap 100 op en af wandelen. Stel jezelf voor doel om 10.000 stappen per maand te zetten. In gesprekken met anderen wordt er zelden ‘per dag’ gezegd, dus dan kan je zonder te liegen vertellen hoe makkelijk jij die 10.000 stappen haalt. Deze activity trackers helpen je met tellen!