Menu
Terug

Hebben je kids al een goede routine voor het tandenpoetsen?

02 september 2019

Hopelijk wacht je niet tot september om je kinderen goede gewoontes voor het tandenpoetsen aan te leren, maar de start van het nieuwe schooljaar kan wel een goed moment zijn om de routines te herinstalleren. Een aantal tips.

1. Kies een leuke tandenborstel

Zorg voor een leuke tandenborstel met het favoriete cartoonfiguurtje van zoon- of dochterlief voor het tandenpoetsen. Je hebt er tegenwoordig van Frozen, Star Wars, Mickey Mouse en Cars.

tandenpoetsen, brossage

2. Doe het samen

Poets samen met je kind je tanden: zo geef je het goede voorbeeld en maak je er een gezellig moment van. Doe het wel op de correcte manier, want ze apen je perfect na.

tandenpoetsen, brossage

3. Dagelijkse kost

Maak er elke ochtend en avond een gewoonte van, door op vaste momenten te poetsen. ’s Morgens na het ontbijt en voor het aankleden, en ’s avonds meteen voor het slapengaan, bijvoorbeeld.

4. Samen een boekje over tandenpoetsen lezen

Lees af en toe samen met je kind een kinderboekje over tandenpoetsen. Daar staan vaak herkenbare situaties en bruikbare tips in.

5. Hoe lang duurt dat nog?

Zing een liedje of zet een liedje op dat ongeveer twee minuten duurt tijdens het tandenpoetsen. Of gebruik een leuk zandlopertje. Zo weet je kind perfect waar het aan toe is. Gebruik je een elektrische tandenborstel, dan kun je de ingebouwde timer gebruiken die om de halve minuut aangeeft dat je van positie moet wisselen.

tandenpoetsen, brossage

6. Beloon ze

Om de motivatie hoog te houden bij het tandenpoetsen, is belonen altijd een goed idee. Gebruik daarom een stickerbeloningssysteem als het tandenpoetsen moeizaam gaat. Telkens ze goed hebben gepoetst, krijgen ze een leuke sticker.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()