Menu
Terug

Hoe overleef je als single de komende feestdagen? Met deze survivaltips

09 november 2020

De eindejaarsperiode kan een frustrerend periode zijn voor singles. Met dit overlevingspakket geraak je heelhuids door dit seizoen.

#1 Verzorg jezelf

Single zijn wil niet zeggen dat je het laat hangen. Zorg ervoor dat je er in de feestperiode op je best uitziet. Verwen jezelf met warme baden of een stevige douche. Misschien is het tijd voor een nieuwe epilator of scheerapparaat?

single, feestdagen

#2 Houd contact

Zeker dit jaar is het belangrijk dat je als single wel alleen, maar nooit eenzaam bent. Houd contact met de vrienden en familie die je niet in het echt kunt zien. Dat is vandaag makkelijker dan ooit via videochat met WhatsApp, Messenger, FaceTime of welke software je ook wilt gebruiken. Tip: een smartphone met een goede frontcamera zorgt ervoor dat jij er beter uitziet.

single, feestdagen

#3 Eet gezond

Misschien zullen er dit jaar minder grote feesten op het programma staan dan anders. Compenseer dat door jezelf te trakteren op wat je lekker vindt. Dat kan ook gezond, bijvoorbeeld door zelf je brood te bakken in een broodbakmachine, frietjes en snacks te bereiden in een Airfryer in plaats van een klassieke friteuse, en lekkere winterse stoofpotjes te maken in een multicooker.

#4 Kies je koffie

Niet voor niets heet koffie wel 'een bakje troost'. Een goede kop koffie is de perfecte start van de dag voor elke single. Maak de koffie zoals jij hem het lekkerst vindt: met een koffiepadsysteem, een handige capsulemachine of een espressomachine met vers gemalen bonen. Trakteer je zelf ook eens op een speciale soort bonen in plaats van altijd naar je vertrouwde merk te grijpen.

#5 Kies je entertainment

Ontspannen is belangrijk, en waar kan dat beter dan behaaglijk onder een dekentje op de sofa voor je televisie? Dit jaar zijn 4K-televisies beter en betaalbaarder dan ooit, en je vindt ook steeds meer 4K-content op Netflix, Disney+ en andere platformen. Met een goede soundbar zorg je voor het ideale geluid, maar op een appartement kies je misschien beter voor een goede draadloze hoofdtelefoon om je buren te vriend te houden. Als je een gamer bent, gebruik dan een multiplayergame voor je favoriete console om samen met vrienden te spelen.

single, feestdagen

#6 Blijf in vorm

Met goede voornemens hoef je niet te wachten tot in januari, ook niet als single. Als je aan je conditie wilt werken, kun je daar meteen aan beginnen. Zie je het niet zitten om in de winterkou te gaan sporten, kies dan voor een loopband of fietstrainer - ideaal te combineren met een app als Zwift. Met een smartwatch of activitytracker zie je meteen hoe je conditie verbetert.

single, feestdagen

#7 Blijf vrolijk

Lachen is gezond, en dat geldt ook in het hartje van de winter. Neem het allemaal niet te ernstig, zet een vrolijke film, serie of stand-up comedy op. Doe wat je graag doet, en denk aan al die ongelukkige koppels die met elkaar opgescheept zitten.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()