Menu
Terug

Je klaarstomen voor de feesten? Zo doe je dat

Stralen tijdens de feestdagen
Leestijd minuten
03 december 2018

Of het nu de ideale schoonheidslook, het perfecte figuur of de outfit van je dromen is, in dit artikel bundelen we zowat alle tips om de feestdagen zorgeloos door te komen. Wat jouw doel ook is, hier vind je raad op jouw maat.

#1 Een sterke aanloop

Er zijn talloze manieren om ervoor te zorgen dat je er mooi uitziet tijdens de feestdagen, maar enkele zaken op je to do-lijstje spelen zich al tijdens de weken voordien af. Zo kun je een tweetal weken op voorhand beginnen met je huid dagelijks te borstelen. Wat bedoelen we hiermee? Wel, letterlijk met een droge lichaamsborstel of speciale handschoen over je huid wrijven voor je ’s ochtends een douche neemt. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden, je bloedcirculatie gestimuleerd wordt en je poriën opengaan. Na een week voel je al resultaat en geniet je van een zachtere, jongere huid, minder cellulitis en zichtbaar minder striemen. Wil je als vrouw het hele eindejaar van een gladgeschoren huid genieten, dan geniet een degelijke epilator wellicht de voorkeur. Als man kies je dan weer best voor een veelzijdige bodygroomer waarmee je niet alleen gezichtshaar, maar met aparte opzetstukken ook je benen, oksels, rug en intieme zone kunt trimmen.

#2 Kies voor een gezonde look

Een tweede zaak waar je al van tevoren mee kunt starten, is meer te drinken - en dan hebben we het uiteraard over niet-alcoholische dranken. Anderhalve tot twee liter water per dag drinken zorgt ervoor dat je lichaam sneller afvalstoffen afvoert en je meer energie krijgt. Uiteraard is elke dag alleen maar kraantjeswater drinken nogal eentonig, dus kun je het drankje zelf ‘pimpen’. Zet bijvoorbeeld ’s avonds een kan met water, citroen-, limoen- of komkommerschijfjes in de ijskast en je hebt de volgende dag een fris drankje. Zo geef je je nieren een boost, krijgt je huid een natuurlijke gloed, vermindert je cellulitis en heb je minder kans op puistjes. Vier vliegen in een klap!

#3 Gelaatsverzorging

Dat brengt ons bij een derde aspect dat minder op je hele lichaam gericht is, maar meer op je gelaat. Zowel de man als vrouw heeft er baat bij om een tot twee weken voor de feestdagen een grondige gelaatsverzorging te laten doen. Dit zorgt ervoor dat zwarte puntjes makkelijk en snel te verwijderen zijn, puistjes sneller verdwijnen en je poriën nog eens goed kunnen ademen voordat ze dichtgesmeerd worden met font de teint. Nu nog een afspraak in de agenda van je schoonheidsspecialiste bemachtigen is misschien moeilijk, maar weet dat je een gelaatsverzorging ook zelf thuis kunt doen. Kies in dit geval voor een dynamisch toestel met roterende borstel en stoomfunctie.

Vooral belangrijk voor vrouwen: ’s avonds wring je jezelf hoogstwaarschijnlijk in een strakke jurk of kokerrok, of in dat ongemakkelijke paar stiletto’s. Om deze druk op je lichaam te verminderen, draag je overdag best zo los mogelijke kleding. Ook verwijder je je make-up best meteen wanneer je thuiskomt, want gaan slapen met een laag maquillage is een dooddoener voor je huid. Ze wordt al een volledige periode bedekt, dus heeft ze ’s nachts tijd nodig om te ademen en te herstellen.

# 4 Haarverzorging

Je kunt ook je haardos voorbereiden op een intensieve periode vol met stijltangen, krultangen, haardrogers en stylingproducten. Gebruik enkele weken voor de feestdagen iedere drie dagen een haarmasker. Was je haar voordat je gaat slapen en breng het masker onderaan je haarpunten met een dikke laag aan. Kam het vervolgens zachtjes naar boven tot net voor je haarwortel. Draai er een handdoek rond en laat het een nachtje inwerken. Spoel vervolgens je haar ’s ochtends onder de douche af en gebruik geen extra producten of haarlak.

Je gaat stralend de deur uit met glanzende lokken en voelt hoe gezond je haar weer is. Ideaal om die aanloop naar het feestgedruis te nemen. Plan je een krul- of stijltang te gebruiken, dan is het belangrijk om voor een exemplaar met beschermende keratinelaag te kiezen. De voedende stof keratine zorgt voor een mooie glans, voorkomt dat je coupe gaat pluizen en dat je haren afbreken. Maak je krullen, weet dan dat je haarspray best van onderen naar boven aanbrengt, aangezien je krullen dan omhooggeduwd worden in plaats van naar beneden. Zo geniet je de hele dag van een weelderige haardos.

#5 De juiste make-up

Volgende in het rijtje voor de vrouwen is je make-up. Hierbij wil je opnieuw dat die zo lang mogelijk perfect blijft zitten. Reinig je gelaat voordat je met maquillage begint en breng eerst een voedende dagcrème of primer aan. Begin pas daarna met producten zoals font de teint of concealer. Voor je blush of bronzer is het belangrijk om deze op een natuurlijke manier aan te brengen. Hiervoor maak je langs beide kanten een 3-vorm, beginnend bij de zijkant van je voorhoofd, vervolgens onder je jukbeenderen en een laatste lus brengt je bij de onderkant van je kaakbeen. Op deze manier creëer je een natuurlijke schaduwvorm waardoor je jukbeenderen er helemaal uitspringen.

Maar dat is als vrouw niet je grootste probleem, want het is de lippenstift die jaar na jaar voor de grootste uitdaging zorgt. Na het aanbrengen van je lippenstift ga je eventjes over je lippen met je borstel met gezichtspoeder. Hierdoor breng je een beschermend laagje op je knalrode lippen aan, waardoor die het toch wat langer uithouden.

#6 Netjes voor de dag

Heb je geen strijkijzer en is je hemd of jurk gekreukt, weet dan dat een haardroger of stijltang je hierbij kan helpen. Maak je kledingstuk lichtjes vochtig en hang onderaan wasknijpers met lichte gewichtjes zodat de stof opgespannen wordt. Blaas enkele minuten op vijf centimeter afstand met je haardroger op de laagste stand en je merkt dat de plooien weer gladgestreken worden. Enkel een stijltang bij de hand? Geen probleem, want deze is ideaal voor kleine of hardnekkige oppervlakken zoals de kraag van een hemd. Maak je stijltang eerst goed proper door resten haarspray te verwijderen en zet ze op de laagste hittestand. Klem het stukje gekreukte stof tussen de tang en strijk lichtjes over de plooi. Ziezo, helemaal klaar om te vertrekken!

#7 Eet slim

Wil je je de hele dag goed voelen in je outfit en een opgeblazen gevoel voorkomen, dan zijn er een aantal vuistregels die je in het achterhoofd wilt houden. Zo proberen veel mensen de ochtend en middag voor het feest niet te eten. Een barslecht idee, want het is namelijk van essentieel belang om te ontbijten en te lunchen voor het feest. Ga je zestien uur lang niets eten, dan krimpt je maag en heb je sneller een opgeblazen gevoel. Daarnaast ga je sneller naar snacks en hapjes grijpen, waardoor je minder van die gevulde kalkoen kunt genieten. Wil je gezonde keuzes maken, ook tijdens die eindeloze gangendiners, dan knoop je best in je oren dat alles kan, maar met mate.

Probeer niet te overdrijven en eet langzaam. Hierdoor ga je meer genieten van het gerecht en stop je sneller met eten wanneer je voldaan bent. Alcohol mag met de eindejaarsfeesten zeker en vast, maar wissel ieder glas wijn of champagne af met een glaasje water.

Een andere gezonde keuze tijdens de feesten is dat je op het zoutgehalte van de voeding let. Kaas, vleeswaren, chips, koekjes en zelfs desserts bevatten heel wat zout. Zelfs als

je bloeddruk goed is, kan zout ervoor zorgen dat je water ophoudt, waardoor je gezicht opzwelt. Dit is de reden waarom je na etentje drie op een rij een wat meer opgeblazen gevoel hebt. De oplossing? Eet zoutrijke voedingsmiddelen met mate en drink voldoende water. Ben je zelf verantwoordelijk voor het feestmenu, kies dan voor ingrediënten zoals bruine rijst, boerenkool, zalm, linzen en paprika’s. Waarom? Ze werken bijzonder goed tegen dat buikje waarmee je na de feestdagen geconfronteerd wordt. Je gasten zullen je ongetwijfeld dankbaar zijn.

#8 Gun jezelf wat beweging

En dan is er nog het element van beweging. Neen, je moet niet iedere ochtend van 8 tot 10 uur in de fitness op een hometrainer zitten, maar ga overdag een wandeling van zo’n halfuur maken. Dit kan zelfs samen met de familie voor het diner. Op deze manier ben je even niet aan het eten, geniet je van de frisse lucht en kweek je een natuurlijke zin in eten. Een hele tijd bij grootmoeders kachel bij de hapjes zitten maakt je bijzonder futloos en moe, en na een stevige maaltijd ben je klaar om in bed te kruipen. Snuif daarom de frisse buitenlucht even op, waardoor iedereen weer goed wakker is en goedgezind aan de feesttafel schuift. Veel plezier!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()