Menu
Terug

Je wenkbrauwen in vorm brengen? Zo doe je dat zelf

23 januari 2019

Sinds de komst van social media, en dan vooral van Instagram, zijn perfect bijgehouden wenkbrauwen een absolute must. Niet dat het dan om fijn geëpileerde lijntjes moet gaan, integendeel: wilde, bushy wenkbrauwen zijn helemaal in. Shauni Leclère, die in brow bar Brows & Beyond werkt, deelt haar tips.

Voor we aan de tips beginnen: wat is nu eigenlijk het belang van verzorgde wenkbrauwen? Shauni laat er geen twijfel over bestaan. Mooie wenkbrauwen geven je ogen een instant lift. Als de haartjes heel laag staan, dan spreken de ogen minder. Goed onderhouden brows zorgen voor een open blik en maken elke make-up look af.

Vind de vorm

Alles begint met de juiste wenkbrauwvorm. Het is belangrijk dat je je natuurlijke wenkbrauwvorm behoudt en in de verf zet, omdat die vorm van nature het best bij je gezicht past. In het salon zien wij ook aan de hand van je botstructuur welke wenkbrauwvorm bij jou past. Niet zo gemakkelijk om dat ook thuis te zien, maar online vind je wel tips over waar je wenkbrauw moet beginnen, waar de hoek moet komen en waar de wenkbrauw moet eindigen.

Let it grow

Als je de vorm van je wenkbrauwen op dit moment maar niets vindt, dan is de kans groot dat je ze verkeerd epileert of ‘overplukt’. De beste raad die ik in dat geval kan geven is: blijf van je wenkbrauwen af en laat ze groeien. Dat is moeilijk, want het kan tot zes maanden duren voor je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen weer ziet verschijnen. Maar even doorbijten loont wel de moeite.

De eerste keer

Heb je ‘gespaard’ en zijn je wenkbrauwen goed bijgegroeid? Overweeg dan om ze toch eerst door een professional in vorm te laten zetten. Als het de eerste keer helemaal goed zit, dan kan je je wenkbrauwen achteraf gemakkelijker zelf bijhouden. Je kunt dan eventueel ook vragen aan de specialiste om je wat tips voor thuis te geven.

Investeer in een goede pincet

Koop een heel goed pincetje dat goed de haartjes meeneemt. De heel goedkope versies doen hun werk niet naar behoren. Ontsmet je huid én pincet voor je begint met een ontsmettend doekje. Span de huid goed op voor je haartjes uittrekt. Hoe vaak je moet bijwerken, hangt van de snelheid van je haargroei af. Haal na afloop alle haartjes uit het pincet.

Wax voor meer definitie

In het salon werken wij altijd met een pincet én met was – tenzij mensen reageren op dat laatste. Met wax haal je ook alle donshaartjes weg, en kan je de wenkbrauwen nog mooier aflijnen.

Spiegeltje, spiegeltje

Zorg dat je alle haartjes goed kunt zien. Daarvoor heb je een spiegel nodig die voldoende dicht bij je staat. De perfecte tool om je wenkbrauwen bij te werken is een vergrootspiegel, eventueel zelfs met ingewerkt licht. Rechtstreeks licht is nodig om alle donsjes goed te kunnen zien. Extra tip? Leg altijd een pincetje in de wagen. Heel vaak is het zo dat je in de spiegel van je auto dankzij de overvloed aan natuurlijk licht haartjes opmerkt die je in de badkamer niet had gezien.

Teken bij

Bijwerken is één ding, voor definitie moet je je wenkbrauwen ook bijtekenen. In het salon werken wij met een heel fijn potloodje voor een iets meer afgelijnde look. Eerst maken we onderaan de lijn iets rechter, waarna we gaatjes inkleuren en alles met elkaar verbinden. Met het borsteltje aan de andere kant van het potlood blenden we alles mooi. Er bestaan ook wenkbrauwpoeders voor een meer natuurlijke look.

Werk af

Op het einde werk je je wenkbrauwen af met een kleurloze brow gel. Dit is trouwens een ideaal product voor iets oudere vrouwen die het graag heel natuurlijk hebben. Een beetje brow gel doet echt wonderen. Er bestaan ook gekleurde gels, voor vrouwen met heel lichte wenkbrauwharen. Met een concealerpotlood of -poeder kan je eventuele foutjes wegwerken en de wenkbrauwen finaal afwerken. Concealer licht de wenkbrauwen ook op.

Slaap op satijn

Het klinkt misschien raar, maar wij raden klanten altijd aan om op een kussensloop van satijn te slapen. Dat is niet alleen zachter voor de huid, maar dus ook voor de wenkbrauwen. Katoen schuurt meer, waardoor haartjes kunnen breken. Wist je trouwens dat een satijnen kussensloop ook een aanrader is voor mensen met acne?