Menu
Terug

Kersthacks: Deze 5 spelletjes scheppen sfeer tijdens het cadeautjes geven

14 december 2018

Jaar na jaar kamp je met hetzelfde dilemma: als de kinderen hun geschenkjes eerst krijgen, gaan ze zich vervelen. Moeten ze anderzijds als laatste wachten, zijn ze helemaal niet te genieten. Gelukkig vonden we met deze kersthacks dé oplossing voor het cadeautjesmoment aan de feesttafel. Let the games begin!

De stoelendans

We kennen dit spel allemaal nog van vroeger. Maak een kring van stoelen, zet muziek op en dans in het rond. Van zodra de muziek stopt, moet je allemaal zo snel mogelijk gaan zitten. Een probleem: er is een stoel te weinig. En wie geen zitje heeft, moet zijn of haar geschenk aan de gelukkige afgeven.

Bingo!

Zowel de kids als de senioren vinden deze absoluut geweldig, ietsje saaier voor diegene die ertussenin zitten. Geef iedereen een kaart met een aantal willekeurige cijfers op en draai aan het rad gevuld met genummerde balletjes. Worden alle nummers op je kaartje afgeroepen, dan heb je dat geschenkje dik verdiend.

Het ballonnenspel

Dit spel is simpel en heerlijk entertainend, maar je doet het enkel best niet als er een hond of kat in huis is. Schrijf iedereen zijn naam op een papiertje en stop het in een ballon. Blaas alle ballonnen op en laat de kinderen in de groep ze een voor een stukprikken. Heel leuk voor de jeugd én het blijft spannend voor de volwassenen wie nu aan beurt is.

Hints

Stop voor het feest een aantal papiertjes in een kom met daarop beroepen, voorwerpen, films, boeken, bekende personen, enzovoort. Laat wie wilt een briefje uit de kom halen en het woord uitbeelden. Wie het eerst juist raadt, wint zijn geschenk! Heb je jouw geschenk al gekregen, maar raad je nog eens goed, dan mag je nog eens gaan uitbeelden voor de volgende.

Blinddoek

Laat de kinderen in de groep een blinddoek dragen en een cadeautje onder de boom kiezen. Je hebt er amper attributen voor nodig en je entertaint de kids intussen terwijl ze over talloze geschenken struikelen. Plezier en gegiechel gegarandeerd.

Heb je ’t spel alvast gekozen, maar heb je nog geen geschenk gevonden? Gebruik onze cadeautjesjager en vind het perfecte geschenk! Nog op zoek naar een originele manier om jouw cadeautjes in te pakken, bekijk dan zeker onze inpaktips!