Menu
Terug

Klaar voor de feesten!

07 december 2017

In onze drukke levensstijl is timing van vitaal belang, ook om je lichaam klaar te stomen voor de feestdagen. Daarom tellen we samen af, waardoor jij gegarandeerd de ster van de avond bent. Man of vrouw, stralen zal je doen!

Stap 1: verzorg je gezicht

Een maand tot twee weken voordien is het ideale moment om je gelaat te verzorgen. Flink scrubben, je hoofd boven een pot warm water hangen, een masker opsmeren en komkommerschijfjes op je oogleden leggen, dit is het ideale moment. Volg je deze stap, dan mag je al bijna zeker zijn dat er op de scherpste foto’s geen mee-eters, puistjes of oneffenheden te zien zijn.

Klaar voor de feesten - verzorg je gezicht

Waarom nu al? Omdat je poriën zich tijdens een gelaatsverzorging helemaal openen en je nadien best een week zonder make-up rondloopt om je huid te sparen. Met de juiste voedende crèmes krijgt je gelaat een energieboost die zo’n twee weken tot een maand later zijn optimale effect toont. Heb je echt last van acné of allergieën, dan laat je de gelaatsverzorging best door een professional doen.

Klaar voor de feesten - kleur je coupe

Stap 2: kleur je coupe

Een weekje op voorhand is het uitgelezen moment om je haren te kleuren en intensief te verzorgen. Dit doe je best tezamen, zodat je lokken niet te vermoeid van de kleuring worden. Kies je voor een donkerdere haarkleur, dan kunnen je lokken er meteen na de behandeling donkerder uitzien dan bedoeld. Na enkele wasbeurten wordt de tint zachter, waardoor je met de coupe van je dromen kunt pronken.

Stap 3: handen en voeten

Maken ‘peeptoes’ of sandalen deel uit van je feestoutfit, dan is het belangrijk dat je tenen er netjes uitzien. Omdat ook eelt een absolute afknapper is, kies je best voor een grondige voetverzorging en dat zo’n drie dagen voordat je die nieuwe schoenen aantrekt. Na een pedicure moeten je voeten namelijk rusten, aangezien alle bescherming van je huid werd weggehaald. Best is dat je dan even met platte schoenen rondwandelt en blaren vermijdt.

Vervolgens is het de beurt aan je handen. Heb je een droge huid, scrub en peel ze dan tijdens de week voor het grote feest. Smeer ze goed in met een dikke handcrème en herhaal de behandeling vlak voor je je nagels gaat lakken. Doe je dat laatste zelf, lak ze dan eerst met een basiscoating die je in elke drogisterij terugvindt. Zet er vervolgens een dubbele laag kleur op - uiteraard een tintje dat bij je outfit past en werk af met een topcoating. Zo blijven je nagels langer mooi en hoef je ze tussen kerst en nieuwjaar niet opnieuw te lakken.

Klaar voor de feesten - handen en voeten

Stap 4: wimpers

Wil je je ogen in de kijker zetten en voor een wauw-effect gaan? Dan kies je voor valse wimpers. Laat deze de dag voordien zetten, zodat je ogen er al wat aan kunnen wennen. Geen zin om naar de schoonheidsspecialist te gaan, dan kun je ze ook gewoon zelf zetten. In de drogisterij heb je keuze uit tientallen exemplaren, maar wees je er wel van bewust dat een kleine extra al een groot effect op je ogen heeft. Kies je voor valse wimpers die er in de verpakking al indrukwekkend fel uitzien, wees je er dan van bewust dat het effect op je gezicht zo’n tien keer groter gaat zijn.

Klaar voor de feesten - wimpers

Stap 5: wenkbrauwen

Zelfs wie voor een make-uploos feest kiest, doet er goed aan om de wenkbrauwen te verzorgen. Zorgvuldig geëpileerde of gewaxte - en vooral symmetrische - exemplaren doen wonderen voor je gezicht. En ook dat kun je zelf. Kies je voor epileren, haal dan een setje met pincet in huis. Plaats een goede spiegel voor je neus, ofwel eentje met ingebouwde lamp, ofwel zet je je voor het venster zodat er natuurlijk licht is.

Een simpel trucje om je wenkbrauwen symmetrisch te epileren, is een rechte lijn te trekken van je mondhoek naar de buitenrand van je oog. Trek die lijn nog wat verder naar boven en je bekomt het punt waar je wenkbrauw mag stoppen. Hetzelfde geldt voor de binnenkant: trek een lijn van je mondhoek naar de binnenrand van je oog; hier mag de wenkbrauw beginnen. Ziezo, zelf de puntjes op de ‘i’ van je ogen zetten was nog nooit zo makkelijk.

Stap 6: een zonnige gloed

Een eerste regel bij zelfbruiner is dat je je huid goed moet scrubben - meermaals per week zelfs. Als je je huid regelmatig scrubt, bouwt de bruine kleur zich geleidelijk aan op. Dode huidcellen verdwijnen en je huid wordt glad. Zo voorkom je vlekken en bekom je het beste resultaat. Besteed extra aandacht aan ruwe plekken zoals je ellebogen en je knieën. Hier is de huid dikker en wordt de zelfbruiner sneller donker, wat een onnatuurlijk resultaat kan geven.

Klaar voor de feesten - zonnige gloed

Zorg ervoor dat je het uur nadien het huis niet uit moet en dus ook geen kleren moet aantrekken over het lichaamsdeel waar je zelfbruiner over gesmeerd hebt. Let wel: zelfbruiner is werkzaam op alle organische cellen, dus ook op de cellen van je haren. Pas dus goed op voor je wenkbrauwen, je coupe, baard of snor. Wacht tenslotte met douchen tot het product is uitgewerkt, na zo’n zes uurtjes. Het water zorgt er namelijk voor dat de stof niet goed zijn werk kan doen.

Tips & tricks

Wil je dat al deze stappen vlotjes verlopen, zodat je zonder stress aankomt op het feest van het jaar? Volg dan deze zes tips.

  1. Heb je krullen, spuit de haarlak dan langs onderen op je haren. Zo worden je krullen naar boven in plaats van naar beneden geduwd en geniet je langer van je weelderige haardos.
  2. Valse wimpers zijn de oplossing voor wie zijn eyeliner maar niet in een rechte lijn krijgt. Zo creëer je een even groot wauw-effect en valt dat bibberende randje helemaal niet meer op.
  3. Houd de bus haarlak altijd dertig centimeter van je coupe af, ook al denk je dat alles dan beter blijft zitten.
  4. Ga je voor een selfmade opgestoken feestkapsel, wees dan niet zuinig met je speldjes. Sla dus op voorhand een voorraad schuivertjes in, want ook bij het klaarstomen van je look is het de aanhouder die wint.
  5. Wil je dat je rode lippen een hele avond mooi blijven? Kleur je lippen dan voordat je je huid bepoedert met blush en ga met de poeder ook eens over je lippen. Zo blijft je kleur - gegarandeerd - langer zitten.
  6. Kies voor wax in plaats van gel, dan kun je je coupe nog wat modelleren en blijven je haren er natuurlijker uitzien.