Menu
Terug

Krullen in je haar? Zo doe je dat!

15 oktober 2020

Wil je een curly bob zoals Millie Bobby Brown? Of toch liever de waves van Selena Gomez? Of droom je van een volle bos krullen zoals Rihanna? Met deze tips en tricks maak jij krullen als een pro in een handomdraai. Wat je daar allemaal voor nodig hebt? Een krultang!

Doen voor je je haar gaat krullen

De ene krul leg je al wat makkelijker in je haar dan de andere. Al hangt het er ook wel van af welke stylingtool je voorhanden hebt. Een stijl- of krultang is een ding, maar een goede voorbereiding van je haar is net zo belangrijk. Vooraleer je aan de slag gaat met een krultang, is het belangrijk dat je haar goed droog is én goed doorkamt is. Bescherm je haar ook tegen de hitte door een heat-protecting spray te gebruiken. Eventueel kun je ook haarlak gebruiken voordat je met de krultang aan de slag gaat om ervoor te zorgen dat de krullen lang in je haar blijven.

De juiste krultang uitkiezen

Met een klassieke krultang kun je makkelijk verschillende looks creëren, maar tegenwoordig zijn er voor specifieke krulwensen aangepaste stylingtools te vinden zodat je in geen tijd het kapsel van je dromen hebt. Zo kun je kiezen voor een deep waves-krultang om waves à la Selena Gomez in je haar te bekomen. Liever een volle bos kleine krulletjes? Dan is een stylingtool met een dunne tang aangewezen. Een veel gemaakte fout is dat men denkt hoe groter de krultang, hoe beter en voller de krullen zijn. Maar dat klopt doorgaans niet. Werken met een dikke, grote krultang maakt dat de krullen vaker sneller uitzakken en minder lang blijven zitten. Ideaal voor beach waves in je haar dus, maar niet voor een krullenbos à la Beyoncé.

krullen

De juiste temperatuur

Welke stylingtool je ook verkiest, let er wel altijd op dat het een tool is waarbij je de temperatuur zelf kunt bepalen. Veel te warme krultangen beschadigen je haar. En krultangen die niet voldoende warm worden, zorgen er dan weer voor dat de krul snel uitzakt. Daarnaast is het ook aangeraden om op een lagere temperatuur te starten. Merk je dat de krul niet goed is, dan kun je de temperatuur verhogen. Op de hoogste temperatuurstand beginnen, is geen goed idee.

Haar krullen met een krultang

Wie voor het eerst aan de slag gaat met een krultang moet weten dat krullen nooit allemaal perfect hetzelfde zijn. Krullen zijn speels en variëren in dikte en krul. Al speelt ook mee hoe je te werk gaat natuurlijk. Begin altijd eerst met je haar in delen te verdelen zodat je het makkelijker kunt krullen. Gebruik eventueel haarclips om de lokken apart vast te spelden. Je haar krullen doe je steeds door eerst te beginnen met de onderste laag om vervolgens laag voor laag naar boven te werken.

Vervolgens is het belangrijk dat als je je haar om de krultang wikkelt, je haar over de hele krultang is uitgespreid. Let er ook op dat er niet te veel haar dubbel zit of te dik ligt, want zo krijg je oneven krullen. Plukken van 3 à 5 cm zijn doorgaans voldoende om mooie krullen te vormen. Voor waves pak je meer haar per krulbeurt dan wanneer je spiraalkrullen wilt bekomen.

Haarlak

Afhankelijk van welk kapsel je met krullen wilt creëren, kun je eventueel de krullen vastspelden tot je je hele coupe onderhanden hebt genomen. Vergeet sowieso niet om na elke krul wat haarlak te sprayen zodat ze beter blijven zitten. Of je nu voor waves of een normale krullenbos gaat, denk eraan om altijd de krullen uit te borstelen voor een natuurlijke look.

krullen

Eerste hulp bij platte of slappe krullen

Toch niet het gewenste resultaat? Of zakken je krullen te snel uit? Dan kun je met enkele trucjes alsnog een ferme bos krullen bekomen. Te weinig volume pak je snel aan met behulp van droogshampoo. Spray de droogshampoo op je haar, wrijf in en borstel voorzichtig uit. Ook wanneer je haar eigenlijk te vettig is, kun je droogshampoo gebruiken om je coupe er toch fris te doen uitzien.

Krullen die plat vallen of uitzakken, geef je meer body door je haar eventueel met wat stylingmousse onder handen te nemen. Door met je vingertoppen in kleine rondjes je hoofdhuid te masseren, krijg je volume en stevige krullen zonder je haar in de war te brengen. Gebruik zeker geen kam of borstel, want dan worden de krullen wellicht nog slapper.

Naturelle

Wil je een meer naturelle look voor je krullen? Dan kun je variëren met krultangen in verschillende diameters. Ben je gestart met een dikke krultang van 38 mm, gebruik dan voor de laatste krullen eentje van bijvoorbeeld 19 mm. Zo bekom je variatie in je krullen. Pluist je haar te veel na het krullen? Dan is een glansspray of een tikkeltje haarolie de remedie om je krullen schitterend en glanzend te maken. Overdrijf zeker niet met deze producten, want te veel zorgt dan weer van platte krullen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()