Menu
Terug

Leg je geliefde in de watten met een verrassende valentijnsactiviteit

05 februari 2019

Een nieuw parfum, een gezellig dinertje, een romantische film: allemaal goed en wel, maar misschien wordt jouw partner wel graag echt verrast op Valentijn? Wil je weg van de kleffe zonsondergangen en melige romcoms? Dan vind je misschien wel een fijne surprise in ons ultieme activiteitenlijstje.

Saint Amour

Neen, Saint Amour is niet nieuw. Het festival dat door Vlaanderen trekt, is dit jaar zelfs aan haar zilveren jubileum toe. Ook deze vijfentwintigste editie van het literaire festival staat in het teken van de liefde, die even heerlijk als moeilijk is. De liefde wordt bezongen door een hele schare schrijvers: Philippe Claudel, Radna Fabias, Bregje Hofstede, Delphine Lecompte, Bert Moerman, Ilja Leonard Pfeijffer en Tommy Wieringa. Cabaretster Sven Ratzke en zangeres Sylvie Kreusch mogen voor de muziek zorgen.

Een triootje aan de Westkust

Van 14 tot 17 april kun je in de kustgemeenten De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort terecht voor een bijzondere valentijnsweek met de passende naam ‘Een triootje aan de Westkust’. Zo staat onder meer een ritje in de ‘Kus-tram’ op het programma, een romantisch aangekleed oud tramstel. Onderweg word je verwend met een glas bubbels. In Nieuwpoort kun je naar het Liefdesvuur gaan kijken of een tochtje maken met de Love Boat, en op het strand van De Panne kun je je huwelijksgeloften hernieuwen. Lekker eten en romantisch overnachten kan uiteraard ook.

Liefdevol zwemmen

In zwembad Arena in Antwerpen kun je op 14 februari terecht voor een niet zo gewone zwempartij. Vanaf zes uur ’s avonds kun je er gaan ‘valentijnszwemmen’, met je partner, voor de gezapige prijs van een gewone zwembeurt. Wat moet je daar nu van verwachten? Wel, sfeervolle en flatterende onderwaterverlichting, dromerige muziek en een paar leuke verrassingen. Ideaal toch, een date waarmee je meteen gesport hebt ook?

Geboeid in het museum

Wat zeg je? Romantiek in het museum? Ja hoor, in het STAM, het Stadsmuseum van Gent, loopt momenteel een tentoonstelling ‘Het museum van de misdaad’, rond de collectie van de Gentse gerechtelijke politie, en op Valentijn kun je een geboeide rondleiding volgen. Letterlijk én figuurlijk, want je krijgt als koppel een stel handboeien om die je nadien zelfs mag meenemen naar huis. Als dat niet kinky is.