Menu
Terug

Met deze 6 cadeauhints krijg je het geschenk van je dromen

12 december 2018

We kennen het allemaal: tijdens de feestdagen verschijnt er telkens wel een geschenk op je schoot waar je niet echt gelukkig mee bent. Ofwel een humoristische investering die je nooit zal gebruiken, een item dat je onlangs zelf kocht of een geschenk dat helemaal niet bij je past. Maar hoe je stiekem cadeauhints geeft, dat lees je hier.

Stiekem op sociale media

De wondere wereld van technologie brengt heel wat voordelen met zich mee, en ook tijdens de feestdagen maken we daar gretig gebruik van. Woon je niet samen met de persoon die je een hint wilt geven, maar volgt hij of zij je wel via sociale medianetwerken zoals Facebook of Instagram, dan kan je daar een sterk signaal sturen. Deel een post over het item dat je graag wilt en schrijf er een zinnetje bij als ‘Hoe graag wil ik dit?!’, ‘Want, want want!’ of subtieler een mannetje met hartjes in de ogen. Liket hij of zij de foto, reken dan maar dat de boodschap goed aangekomen is!

Tijdens het winkelen

Geen reactie op je Facebook- of Instagrampost gekregen? Dan is het de volgende stap om de persoon in kwestie uit te nodigen om even samen te gaan winkelen. Tussen de winkelrekken door kan je dan opmerkingen maken als ‘Oh, dit wil ik al zo lang!’. Overdrijf ook niet te hard en zeg zulke dingen zeker niet bij uitsluitend dure items, maar geef de cadeautjesgever subtiel wat inspiratie.

Op de ijskast

Je partner op goede ideeën brengen, dat is vaak eenvoudiger dan een vriend of vriendin. Ga op zoek naar iets dat je écht graag wilt krijgen, knip het uit een magazine en hang het op de ijskast. Zo krijgt je wederhelft een dagelijkse reminder van wat jij graag wilt krijgen. No words needed!

‘Per ongeluk’ laten rondslingeren

Maak een lijstje van de zaken die je graag wilt, of zogezegd ‘nodig’ hebt en laat het per ongeluk rondslingeren. Dat doe je best op een niet te opvallende plaats, maar leg het naast je handtas of rugzak zodat het lijkt alsof het eruit gevallen is. Je partner zal snel denken dat hij of zij de jackpot gewonnen heeft en dus op zoek kan gaan naar het ideale geschenk.

Op, op, alles is op

Hoop je iets te krijgen zoals je favoriete parfum, een luxecrème of je favoriete lippenstift, klaag dan eens. Wat bedoelen we hier precies mee? Wel, maak een opmerking zoals ‘Damn, nu is mijn dagcrème net op voor de feestdagen. En die feestdagen zijn al zo duur’. De boodschap zal rap binnengekomen zijn, geloof ons.

Of: recht op de man af

Ben je er echt van overtuigd dat bovenstaande technieken niet gewerkt hebben, maak dan duidelijk dat je een geschenkbon wilt. Dat kan je op de man af zeggen, maar je kan ook een paar keer laten vallen dat je graag zelf je geschenk wilt kiezen.

Maar eigenlijk, wat maakt het ook uit? We moeten appreciëren dat iemand zijn best doet om een goed geschenk voor ons te vinden. Maak het volgende keer je een geschenk krijgt simpelweg duidelijk dat het niet echt jouw ding is, en ze zullen de volgende keer de nagel op de kop slaan. Zeker als ze onze cadeautjeszoeker gebruiken!