Menu
Terug

Samen feesten in klein gezelschap? Zo doe je dat!

18 december 2020

Omdenken. Het is wat we al heel het jaar moeten doen. En het is ook wat we in de eindejaarsperiode best doen, want het traditionele familiediner met kerst of oudejaar zit er helaas niet in. Jammer? Zeker. Een kans om het eens helemaal anders aan te pakken? Absoluut. Zo kunnen we dit jaar samen, en ook een beetje apart, vieren.

Koester je bubbel

Een hele dag in de keuken staan om culinaire hoogstandjes uit je hoed te toveren, alleen maar voor jouw bubbel? Natuurlijk! Het is niet omdat je nu niet moet uitpakken voor je hele familie dat jullie niet het allerbeste verdienen. Wat leuk is? Dat je nu enkel met je eigen eetwensen rekening moet houden.

samen, feesten

Knuffelcontact is welkom

Is jouw knuffelcontact toevallig een alleenstaande? Nodig hem of haar dan zeker mee aan jullie feesttafel uit. Dat is niet alleen extra gezellig, het voelt ook heel goed. Geniet samen van een goed glas champagne, een lekkere maaltijd en een tof cadeautjesmoment. Niet zoveel geshopt als anders doordat je favoriete winkel gesloten was? No worries, het samenzijn is nu nog zo veel belangrijker dan een materieel cadeau.

samen, feesten

Potluck vanop afstand

Zijn jullie het gewend om als familie elk een onderdeel van de feestmaaltijd te bereiden? Eigenlijk is er geen reden om dat dit jaar anders te doen, ook al zullen jullie niet alles samen kunnen verorberen. Maak elk een gang of gerecht klaar - stem jullie keuzes liefst wat op elkaar af voor een samenhangend diner - en lever jullie creatie aan elkaars deur af. Is dat logistiek niet zo eenvoudig, omdat jullie te ver van elkaar af wonen? Dan is het misschien een tof ideetje om af te spreken dat jullie allemaal hetzelfde klaarmaken. Kies samen de receptjes voor jullie diner uit en ga elk afzonderlijk aan de slag. Zo voelen jullie je wel verbonden met elkaar.

Zet iedereen mee aan tafel

Hoewel het dit jaar kalm zal zijn aan de feestdis, kun je de mensen die je moet missen toch een plekje geven. Dek een extra plek voor iedereen die je er graag bij had gehad. Zeker voor kinderen kan het leuk zijn om een bord voor pakweg oma en opa te zetten, ook al zullen ze dit jaar misschien afwezig zijn. Zet er een fotootje bij of laat je kinderen een portret van hen tekenen.

Virtueel aan tafel

Omarm technologie dit jaar zonder pardon. Geen verbod op smartphones of tablets aan tafel, integendeel! Doe een videocall met je familie en vrienden, hef samen het glas, spreek een wens uit voor elkaar, zing samen kerstliedjes. Laat ze weten dat je aan hen denkt, maar houd het positief en wens elkaar ondanks alles een heerlijk eindejaar. Spreek af voor een kerst- of nieuwjaarswandeling op afstand. Zo kun je elkaar toch even zien in de veiligste omstandigheden.

samen, feesten
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()