Menu
Terug

Schone en koele binnenlucht met de Dyson Purifier Cool Formaldehyde

06 juli 2021

Formaldehyde is een vluchtige stof met bewezen schadelijke effecten. Het komt los uit meubels, tapijt, verf en ontelbare andere items in huis. Dyson stelt met deze Purifier Cool Formaldehyde-luchtreiniger alvast een heel efficiënte oplossing voor.

Schone lucht, ook in huis

De laatste jaren zijn we alsmaar meer begaan met de luchtkwaliteit in huis. Recente studies vertellen immers een verontrustend verhaal over huisstof, allergenen, pollen en andere ongezonde stoffen in ons indoorklimaat. Daarbij valt ook steeds vaker het woord ‘formaldehyde’, een vluchtig gas dat loskomt uit ontelbare voorwerpen, zoals houten meubels, tapijten, zetelbekleding, speelgoed en matrassen. Onder het snel groeiende aantal luchtreinigers zagen we echter geen enkel toestel dat ook dit schadelijk element verwijdert uit de lucht die jij en je gezin dagelijks inademen.

Detectie en neutralisatie

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Dyson Purifier Cool Formaldehyde in staat om ook dit haast onvermijdelijke gas uit je binnenlucht te filteren. Dat doet deze luchtreiniger door de stof eerst te detecteren met de nieuwe sensor, waarna de ingebouwde katalytische oxidatiefilter het vervolgens neutraliseert. Omdat formaldehyde zo’n vluchtige stof is, herwerkte Dyson het hele design en creëerde daarbij een volledig verzegelde filteromgeving. Zo kan er geen ‘vuile’ lucht weer je woning in lekken. Schadelijke gassen, het H1N1-virus en 99,95% van zelfs ultrafijne vervuilende partikels (zo klein als 0,1 micron) worden zo efficiënt uit de lucht gehaald.

Elke hoek van de kamer

Ook de Purifier Cool Formaldehyde is uitgerust met Dysons beproefde Air Multiplier-technologie die we kennen van andere Dyson-innovaties. Die creëert een krachtige luchtstroom die de lucht uit de verste uithoek van je kamer door het filterproces trekt. Via de Dyson Link-app houd je altijd en van overal een oogje op de luchtkwaliteit. Het toestel doet zijn werk meestal helemaal zelfstandig, maar als je wilt, kun je via de app ook de instellingen aanpassen. Je leest er ook op af wanneer de HEPA+-koolstoffilter aan vervanging toe is. Dat is ruwweg een keer per jaar. De katalytische oxidatiefilter moet overigens nooit vervangen worden.

Verkoeling

Behalve de lucht in huis gezond schoon houden en schadelijke stoffen verwijderen, doet de Purifier Cool Formaldehyde ook dienst als een uitstekende luchtverkoeler. Ook hier komt die Air Multiplier-technologie weer om de hoek kijken. Jij moet enkel kiezen in welke richting je die verfrissende luchtstroom wilt sturen of het toestel muisstil 350 graden laat roteren. Over muisstil gesproken: dit model reinigt de lucht zo maar even 20% stiller dan zijn voorgangers en in de slaapmodus is dat zelfs 50%! Zo adem je zorgeloos en slaap je ongestoord.

Troeven

  • Verwijdert formaldehyde: een extra sensor en speciale filter halen dit schadelijke gas uit de lucht.
  • Nieuw verzegeld design: vangt gassen en ultrafijne deeltjes tot 0,1 micron op, zonder kans op lekken.
  • Staat hij wel aan? Zuivert de lucht 20% stiller dan vorige modellen en in slaapmodus zelfs 50% stiller.
  • Zuivering én koeling: dubbelt als een efficiënte en veelzijdige luchtkoeler dankzij de krachtige luchtstroomtechnologie.
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()