Menu
Terug

Singles Day: de tien voordelen van single zijn

08 november 2020

Op 11 november is het Singles Day. Het aantal singles in België zit in de lift. Geen wonder, want er zijn heel wat voordelen aan een leven als single. Dit zijn de tien leukste kanten aan een bestaan als single.

1. Je slaapt beter

Te weinig slaap is een van de ziektes van deze tijd. Als single slaap je beter, want er is geen partner die ligt te woelen of snurkt, of met wie je moet vechten om het deken. Je wordt ook niet wakker als je partner vroeger uit bed moet.

single, voordelen

2. Geen file aan de badkamerdeur

In gezinnen, zeker met tienerkinderen, is het 's ochtends aanschuiven aan de badkamer. Al single heb je het rijk voor je alleen. En niemand zal je berispen omdat je het dopje niet op de tube tandpasta schroefde.

single, voordelen

3. Je leest ongestoord de krant

"Zeg, stop eens met lezen en leg die tablet weg, we zijn aan het ontbijten." Dat zijn woorden die je als single nooit zal horen. Je leest het nieuws wanneer jij wilt, samen met je croissants en koffie.

4. Je eet wat je wilt

Als single schaft de pot elke dag wat jij wilt: er staat nooit iets op het menu wat je niet lust of niet zo graag eet. Je maakt het klaar zoals jij wenst, of bestelt het bij de take-out van jouw keuze.

5. Je sport wanneer je wilt

Als single zit je niet vast in een routine. Schijnt de zon en heb je zin om een ritje met de fiets te maken of te gaan hardlopen? Je hoeft hier met niemand over te onderhandelen. Sportplunje aan en je bent weg.

single, voordelen

6. Je luistert en kijkt naar wat je wilt

Vanavond die lang uitgestelde serie bingewatchen of toch liever die extreme horrorprent? Als single kijk je naar wat jij wilt en zet je de muziek op die jij wilt horen, ook al is dat een guilty pleasure. En je kunt luidop meezingen – niemand zal je uitlachen.

single, voordelen

7. Je hebt een groter netwerk

Het sociale netwerk van samenwonende koppels is kleiner dan dat van singles – zeker als er kinderen komen. Als single hou je contact met zo veel mensen als je wilt, en is er nooit een zeurende partner die vindt 'dat je wel erg vaak met je vriendinnen afspreekt'.

8. Je reist lichter

Reizen als koppel of als gezin vergt heel wat planning. Als single pak je je koffer of rugzak en ben je weg naar de bestemming waar jij van droomt. Het is ook veel makkelijker om last-minute deals te scoren als je maar één plaatsje nodig hebt. Oké, nu er is corona, maar daar hebben koppels en gezinnen ook last van.

9. Je doet minder in het huishouden

Het klinkt misschien vreemd, maar een single is minder uren per week bezig met saaie huishoudelijke klusjes als poetsen en afwassen, ook al staat zij of hij er alleen voor. Daar zijn twee redenen voor: ten eerste wordt je woning minder snel vuil, zodat je minder vaak moet schoonmaken. Daarnaast blijken bij koppels de normen voor netheid belachelijk veel hoger te gaan liggen. Koppels zijn dus uren meer bezig tot hun huis voldoet aan die normen. Gekke mensen!

10. Je hebt minder stress

Er zijn haast geen koppels waar de ene partner zich nooit ergert aan kleine onhebbelijkheden van de andere partner - wat vaak leidt tot ruzies over onbenulligheden. Dat vreet mentale energie. Als single heb je geen last van dat soort stress.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()