MM logo red

Singles Day: wat, wanneer en wat heb jij eraan?

unknown description

Singles Day is kort gezegd de dag waarop we de zelfliefde vieren. Een beetje het tegenovergestelde van Valentijn dus. Wil jij weten wat deze feestdag exact inhoudt? Waar hij vandaan komt? En hoe je mee kunt vieren? Lees dan snel verder. Singles Day-deals bij MediaMarkt

Singles Day, wat is dat eigenlijk?

Wat

Tegenwoordig wordt Singles Day zowat overal gevierd, maar de oorsprong van de feestdag ligt in China. In de jaren 90 had een groep Chinese studenten het helemaal gehad met het vieren van verliefde koppels op Valentijn. Want waarom zouden ook trotse vrijgezellen geen nationale feestdag verdienen? Ze besloten dat de 11e dag van de 11e maand hét uitgelezen moment is om jezelf eens goed in de watten te leggen. Die datum bestaat namelijk uit 4 keer het getal 1, wat in China symbool staat voor individualisme. Sindsdien vieren we dus elk jaar op 11 november Singles Day: de dag van de zelfliefde.

Singles Day 2024

Singles

In het prille begin was de dag uitsluitend bedoeld voor mannelijke vrijgezellen, maar vandaag kan iedereen meevieren, of je nu happy single bent of een relatie hebt. Overal ter wereld staan we op Singles Day stil bij de liefde voor onszelf. Dit jaar doen we dat op maandag 11 november 2024 in week 46. De feestdag wordt trouwens ook Vrijgezellendag, Bachelors Day, Nationale Single Dag en soms zelfs Singles Week genoemd. In de aankomende jaren valt Singles Day op dinsdag 11 november 2025 en woensdag 11 november 2026.

Hoe vier je Singles Day in België?

Vier

Singles Day vieren kan op allerlei manieren. Zelfliefde schuilt immers in de kleinste hoekjes. Trek eens in je eentje naar het bos, beluister je favoriete podcast, geef jezelf een welgemeend compliment en koop gewoon ook eens een cadeautje voor jezelf! Heel wat winkels vieren trouwens volop mee en trakteren je die dag op mooie promo’s.
Nu vraag je je zeker ook af hoe wij bij MediaMarkt deze feestdag vieren? Dat doen we met de 11 beste deals voor jezelf. Wil jij weten welke acties we op 11-11 voor je in petto hebben?

Binnenkort bij MediaMarkt: Black Friday en Cyber Monday

BF

In dezelfde maand als Singles Day vieren we Black Friday en Cyber Monday. Black Friday valt dit jaar op vrijdag 29 november. En de maandag na Black Friday noemen we Cyber Monday. Die dag valt in 2024 op maandag 2 december.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
BTW-dagen bij MediaMarkt
Seizoensitems

27. februari

BTW-dagen bij MediaMarkt: shop met BTW-voordeel

Het beste moment om een smartphone, laptop of smart-tv te scoren? Markeer de BTW-dagen in je agenda, want tijdens deze actieweek betaal jij geen belasting op je aankopen van meer dan €100,-. Je kan kiezen uit een groot deel van ons assortiment, zowel online als in de winkel.

27. februari

Lees meer over
Wat is een TSA-slot en hoe stel je het in?
Seizoensitems

16. januari

Wat is een TSA-slot en hoe stel je het in?

Een TSA-slot is een essentieel reisaccessoire voor iedereen die naar of binnen de Verenigde Staten reist. Deze speciale sloten stellen de Transportation Security Administration in staat je bagage te inspecteren zonder schade te berokkenen. In dit artikel duiken we dieper in het hoe en waarom van TSA-sloten. Lees verder om meer te ontdekken.

16. januari

Lees meer over
Wat zijn de afmetingen van je handbagage?
Seizoensitems

11. januari

Wat zijn de afmetingen van je handbagage?

Reizen met alleen handbagage bespaart geld en tijd. Om licht te reizen dien je wel rekening houden met specifieke regels, vooral de toegestane afmetingen van de handbagage, die variëren per luchtvaartmaatschappij. Hieronder tref je een overzicht aan.

11. januari

Lees meer over