Menu
Terug

Stel je eigen avontuur samen

Onze favoriete tools
Leestijd minuten
11 April 2018

Nood aan een weekendje weg? Hoog tijd om op citytrip te gaan of een wereldreis te plannen? Wat je ook zoekt, meer dan een browser heb je niet nodig om de ideale vakantie samen te stellen. Wij schuimden het wereldwijde web af om je de beste tools te tonen.

Eenvoudig plannen

De tijden waarin we voor iedere vakantie naar het reisbureau trokken en afwachtten tot het onze beurt was om iemand op een beige toetsenbord te zien tokkelen, zijn voorbij. Dankzij ‘The Internet Of Things’ en onze eigen computer doen we dat liever allemaal zelf. Maar hoe begin je eraan zonder de platgetreden paden te bewandelen of een open deur in te trappen? Wel, Mediazine zocht uit welke handige online tools er bestaan om het plannen van je droomreis eenvoudiger en verrassender te maken.

Wij weten waarheen

Deze online wegwijzer brengt je naar jouw volgende droombestemming. Tripzard is niet meer of minder dan een online vragenlijst die je in de eindfase vertelt welke plekken het best bij je passen. Klik je op een van de bestemmingen uit de lijst, dan krijg je alle nodige informatie over het klimaat mee, de prijzen voor hotels en restaurants, maar ook het criminaliteitsniveau. Bovenaan je scherm zie je pictogrammen staan die aanduiden of het een romantische bestemming is, eentje met een rijke geschiedenis of ongerepte natuur. Verder geniet je van een korte schets van de leukste bezienswaardigheden.

www.tripzard.com

Op je eentje

Heb je nood aan wat ‘soul searching’, pure rust of simpelweg een avontuur om met niemand anders te delen? Dan is het erg belangrijk dat je voordat je een bestemming kiest, grondig research doet over al je opties. Solo Traveler is een reiswebsite die zich volledig toespitst op het reizen op je eentje. Van adviezen over bestemmingen die al dan niet veilig zijn om als vrouw rond te trekken, tot tips over hoe je je budget binnen de perken houdt en plekken waar je moederziel alleen kunt zijn. Pure natuur, hippe stad of hagelwit strand, Solo Traveler is er al op z’n eentje geweest om alles goed te inspecteren.

www.solotravelerworld.com

Beste budget

Staan jouw droombestemmingen al op een lijstje genoteerd? Dan wil je uiteraard ook weten wat een retourtje kost. Skyscanner is een online tool die vliegtickets van meer dan 1.200 reissites met elkaar vergelijkt. Stuk voor stuk betrouwbaar en ook nog eens een reisagent die je geen commissie aanrekent - handig toch! Daarnaast kan SkyScanner ook nagaan wat de goedkoopste maand is om richting jouw volgende vakantie te vliegen. Eens je die data of maand ingeeft, krijg je bovenaan drie resultaten: de beste prijs voor de kortste vlucht, de goedkoopste en de snelste vlucht. Nog niet klaar om te boeken? Stel dan een prijsalarm in waarbij je per mail of SMS-bericht gewaarschuwd wordt wanneer er een prijsdaling voor deze data is.

www.skyscanner.net

Wegwijs

Ga je met de wagen op vakantie, maar wil je niet investeren in een GPS-toestel met kaarten van de landen die je doorkruist of geen zin om extra te betalen voor een GPS-toestel in je huurauto? Geen probleem, want Navmii is een gratis app waarmee je de kaarten die je nodig hebt voor vertrek downloadt. Eens onderweg heb je geen internetverbinding meer nodig om de juiste route uit te stippelen of je terug in de juiste richting te sturen als je een afslag mist. Android-gebruikers kunnen met behulp van een app de hele wereld rondrijden, iOS-gebruikers zijn dan weer wat benadeeld met zo’n twintig regio’s. Extra landen downloaden is mogelijk, maar dan wel tegen betaling. Gebruik je de app toch online, dan kun je rekenen op een Waze-achtige service die rekening houdt met live gebruikersinformatie.

Navmii, beschikbaar voor iOS, Android, BlackBerry en Windows Phone.

Goed gegidst

Eens je weet waarheen is het belangrijk om te bepalen wat je gaat doen en wat je er wilt zien. Een plek om een gezellig hapje te eten, een architecturale parel of het schattigste straatje in het dorp? Met Petite Passport ontdek je iedere bestemming op een atypische manier. Een van onze redacteurs was Parijs zelfs wat beu gezien, tot ze de Paris Guide van Petit Passport ontdekte. Deze gidsen bestel je online en kun je zowel in een gedrukte versie als virtueel ontvangen. Fijn is ook dat je op een andere manier toerist in eigen land kunt spelen. Over België bestaan er immers gidsen van Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Knokke, Leuven, Lokeren, Sint-Niklaas en Tielrode. Zelfs je thuisstad komt er op een verrassende manier naar voren, geloof ons.

www.petitepassport.com

Ik reis Belgisch!

Zin om je landgenoten over de grenzen heen te steunen? Wel, Vakantie Bij Belgen is een website die je uitsluitend hotels en chambres d’hôtes toont die uitgebaat worden door Belgen. Vandaag telt de databank meer dan duizend adressen en ook als uitbater kun je jouw accommodatie er gratis op verhuren. Op de homepagina vind je telkens de tips van de maand die alvast inspiratie met een bangelijk uitzicht bieden. Daarnaast is het platform bijzonder gebruiksvriendelijk, boek je rechtstreeks bij de eigenaar en staat het boordevol recensies die ervoor zorgen dat je de juiste plek kiest.

www.vakantiebijbelgen.com

De vreemde eend in de bijt

Val jij binnen de categorie reizigers die altijd voor een unieke belevenis kiezen? Op de website van Unusual Hotels of the World vind je niet alleen slaapplaatsen die zich op zowat alle vlakken van hun collega’s onderscheiden, maar ook activiteiten die ervoor zorgen dat je vakantie onvergetelijk wordt. Logeren in een vintage treincoupé, slapen in een boomhut of naar een hotel waar alles van hennep gemaakt werd? Hier vind je meer dan voldoende inspiratie om jezelf en je medereizigers te verrassen.

www.unusualhotelsoftheworld.com

Beestenboel

Heb je een hond en wil je hem niet achterlaten? Goed nieuws, want Bring Fido bundelt adressen waar je hond meer dan welkom is. Van hotels, vakantiehuizen, bed & breakfasts, kampeerterreinen en restaurants, over hondenparken, hondvriendelijke stranden, dogsitters in het buitenland en de internationale richtlijnen voor reizen met je huisdier. Zo vertrek je zorgeloos met je viervoeter op vakantie en bezorg je ook hem de tijd van zijn leven.

www.bringfido.com

Zonder zakken

Bezorgt al het gesleur met al die koffers je kopzorgen? Dan is het misschien wel hoog tijd om je manier van reizen grondig te veranderen. Met One Bag leer je efficiënt te reizen met slechts een koffer op zak. ‘Ontspullen’ is al langer een trend: leven met niet meer dan het nodige. En die filosofie kun je volgens One Bag ook toepassen op je buitenlandse avonturen. Minder spullen, meer vrijheid!

www.onebag.com

Lekker literair

Ben je gewend meer te lezen dan enkel Mediazine? Dan botsten we wellicht op de ideale tool om jouw droomvakantie te plannen. Literary Traveler werd opgericht door een koppel dat zowel de reis- als leesmicrobe flink te pakken heeft. Op hun blog vind je een waslijst aan reisbestemmingen waar de grootste schrijvers uit de geschiedenis hun inspiratie haalden. Wie weet, schrijf jij er jouw eerste script wel.

www.literarytraveler.com

Door de ogen van een local

Met Spotted By Locals ontdek je jouw favoriete stad door de ogen van een echte local. De inhoud van deze website wordt volledig bepaald door vondsten van inwoners van de stad waar jij heen trekt. Zeventig bestemmingen waar je zorgeloos naartoe gaat, want Spotted By Locals waarschuwt je voor tourist traps, geeft je toegang tot offline kaarten, wijkt af van de toeristische trekpleisters en bezorgt je een ervaring om ‘hell yeah’ tegen te zeggen.

www.spottedbylocals.com

Luxepaardje

Ben jij wel wat meer gewend dan een tipi in niemandsland of een boomhut in een regenwoud? Dan kom je op Black Tomato ongetwijfeld aan je trekken. Een kanjer van een website met de mooiste natuurbeelden van over de hele wereld. Je wordt er geïnspireerd om nieuwe bestemmingen uit te proberen - met uiteraard de nodige luxe en weelde inbegrepen. Cruises, eilandhoppen, avontuurlijke ervaringen, safari’s, huwelijksreizen,… je vindt het op Black Tomato. En voor de verliefde stelletjes: ze hebben zelfs een aanzoekservice, waardoor je op je knie gaat in stijl - en hoogstwaarschijnlijk aan de andere kant van de wereld.

www.blacktomato.com

Ongewoon en ongezien

Wie wat humor op vakantie kan appreciëren, moet zeker en vast op ontdekking gaan op de website van Global Grasshopper. Deze website bezorgt je inspiratie, toont je hippe initiatieven en lijst de vreemdste en uniekste reiservaringen op. Ongewoon kun je deze hotels zeker noemen: slapen in een gevangenis, een glazen iglo, in een helikopter, in een glazen koepel op de bodem van de oceaan, in een mensengrote hamsterkooi, enzovoort. Het meest bizarre hotel vinden we bij onze noorderburen, namelijk het Divorce Hotel. Het hotelpersoneel zorgt ervoor dat een weekendje in een van deze kamers het proces van je echtscheiding versnelt, zodat je elk je eigen weg kunt uitgaan. Ieder zijn ding, zeker?

www.globalgrasshopper.com

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()