Menu
Terug

Student in Brussel? Dit zijn de leukste events om kennis te maken met de stad

24 september 2019

Brussel is met zijn verschillende wijken een van de meest diverse steden van ons land. Wij laten de student kennismaken met de stad waar hij of zij enkele jaren zal doorbrengen, dus zetten we de leukste events op een rijtje. 

Brussels Design Festival (5 – 30 september)

De grote troef van studeren in onze hoofdstad: de talloze evenementen, ideaal om kennis te maken met de vele gezichten van Brussel. Zo is er van 5 tot 30 september het grote Brussels Design Festival. Je hoeft niet kunstzinnig te zijn om te genieten van interieurdesign, architectuur, grafische kunst en industriële hoogstandjes.

student,brussel
student,brussel

Brussels Museums Late Night Openings (19 september – 5 december)

Dat je dagen als student steeds volgepland staan met lessen en studiemomenten, spreekt voor zich. Om toch aan je culturele trekken te komen, openen heel wat musea in Brussel de deuren op elke donderdagavond tussen 17u en 22u. Dankzij de Brussels Museums Late Night Openings kun je ’s avonds toch nog een cultureel interessante activiteit op je planning zetten. De ideale afwisseling tussen al die verschillende cantussen, niet?

Brussels Design Market (28 – 29 september)

Heeft je kot nog wat opsmukwerk of nog wat inkleding nodig? Geen probleem, want op de Brussels Design Market (een vlooienmarkt vol met designstukken) kun je misschien wel een eyecatcher op de kop tikken. Zo’n honderd exposanten uit België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, enzovoort bieden hun waren aan in Tour & Taxis.

student,brussel
student,brussel

Festival Francofaune (3 – 13 oktober)

Wil je je Frans nog wat bijschaven of ben je een doorwinterd fan van het Franse Chanson? Dan biedt Brussel je exact wat je nodig hebt. Het Festival Francofaune organiseert namelijk tien dagen lang Franse muziek aan de hand van 50 concerten verspreid over de hele stad. Zin in? Neem dan een kijkje op hun website.

Nuit Blanche 2019 (5 – 6 oktober)

Nuit Blanche is al jaren een gevestigde waarde in het culturele leven in Brussel. Deze nacht, durend van 19u ’s avonds tot 3u ’s ochtends, is een evenement waar mensen samenkomen in een feestelijke setting. Kunstinstallaties, optredens, projecties, concerten, DJ-sets, enzovoort vullen de site van het prachtige Tour & Taxis. Het thema van dit jaar is ‘back to nature’ , waar de rol van kunstenaars in het creëren van bewustzijn rond klimaatverandering onder de loep genomen wordt. Een nacht om nooit te vergeten, dus.

student,brussel
student,brussel

DiverCity (5 oktober)

Studeer je in een culturele smeltkroes als Brussel, dan moet je absoluut kennismaken met dit ‘uit de hand gelopen’ buurtfeest. DiverCity stelt culturele diversiteit en kruisbestuiving centraal. Op het programma: concerten, dans, folklore, kunst, ambachten en wereldkeuken. De ideale manier om de buurt, de stad en vooral je buren te ontmoeten.

Brussels Fashion Days 2019 (11 – 13 oktober)

Op 11, 12 en 13 oktober kom je in Tour & Taxis in een wel héél modieuze setting terecht. ‘Where Fashion Meets People’ dekt de lading van deze editie van de Brussels Fashion Days. De Belgische modescene komt in grote getale naar onze hoofdstad voor defilés, workshops, foto-exposities en uiteraard de vermaarde pop-upwinkel.

student,brussel
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()