Menu
Terug

Thuiswellness: zes tips om te relaxen in je eigen badkamer

24 januari 2020

Wie beweert dat hij of zij nooit stress heeft, moet ergens op een onbewoond tropisch eiland wonen. We hebben vandaag allemaal nood aan rustmomenten in ons stressy leven. En dat ontspannen zit in veel dingen. Met onze tips is rust eindelijk binnen handbereik, in je eigen badkamer.

1. Dim de lichten

Wie ’s avonds lekker wil ontspannen in een warm bad of onder de douche, kan best de lichten in de badkamer een beetje dimmen. Heb je geen dimbare verlichting in je badkamer? Opteer dan voor kaarsjes of een losse lamp om sfeerlicht te creëren. Een gekleurde handdoek over een staanlamp hangen kan ook werken.

badkamer, wellness
badkamer, wellness

2. Kies het juiste geurtje

Aromatherapie is ook waardevol tijdens je douche- of badritueel. Kies badproducten uit die een voor jou ontspannend geurtje hebben. Lavendel, kamille, tijm, limoen, bergamot, vanille, kaneel, … Er zijn zoveel geuren die je rustig kunnen maken. Experimenteer en vind het geurtje dat het voor jou doet.

3. Voeg een streepje muziek toe

Alle muziekgenres die ideaal zijn om bij te lezen, zijn ook leuk voor tijdens je badkamerritueel. Denk vooral aan instrumentale klassieke muziek, ambient, jazz, loungemuziek, … Zet de muziek niet te luid en opteer voor een draadloze Bluetooth-speaker die natuurlijk waterbestendig is. Een ongelukje is snel gebeurd.

badkamer, wellness
badkamer, wellness

4. Ga voor de spalook

Zorg dat je badkamer opgeruimd is en richt de plek met zorg in. Je kunt gerust wat dingen uit je favoriete wellness kopiëren: rol je handdoeken op en leg ze op een rekje, stop schoonheidsproducten in mooie mandjes of voeg hier en daar een plantje toe.

5. Vereenvoudig

Schreeuwerige kleuren en drukke labels maken je niet bepaald rustig. Hul je badkamer en badkameraccessoires daarom in neutrale tinten, en giet je veel gebruikte producten eventueel over in mooie glazen flesjes, waar je naar believen gedroogde kruiden aan kunt toevoegen.

badkamer, wellness
badkamer, wellness

6. Maak er tijd voor

Als je geen tijd neemt voor je beautyritueel is er niet veel ontspannend aan. Voor een zalig moment in de badkamer dat echt relaxeert, trek je best zeker een halfuurtje uit. Niet dat je daarom ook een half uur in bad moet liggen, dat is zelfs niet zo goed voor je huid, maar zo kun je wel de nodige tijd besteden aan de voorbereiding en nazorg.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()