Menu
Terug

Zo vind je last-minute een valentijnsdate op Tinder

04 februari 2019

Valentijn overrated? Tuurlijk! Al die commerciële heisa, daar zit je – ook al zou je niet single zijn – echt niet op de wachten. Maar zeg nu zelf, als je van de gelegenheid gebruik kunt maken om ineens een date op Tinder te scoren, dan wordt het misschien toch maar eens tijd om je pijlen aan te scherpen. Met deze vijf tips word je tegen V-day een scherpschutter!

#1 Je bio is je leven

Man, vrouw, 20-something, houdt van reizen, een niet nader te noemen vierpotig huisdier en inspirerende quotes. Precies wat je zoekt, toch? Maar zou je interesse ook gewekt zijn zonder foto? Wellicht niet. Integreer daarom - nu meteen graag - de nodige portie humor en originaliteit in je bio. Tooghanger? Dan ben je per definitie ook een geraffineerd bierproever. Couch potato? Dan ben je wellicht de uitvinder van 7.000 creatieve manieren om aan eten te geraken zonder je zetel uit te komen. En die tips deel je natuurlijk graag op een date!

#2 Say cheese!

Duck faces, de blik waarbij je geconcentreerd naar iets in de verte kijkt of de ‘ik-had-geen-idee-dat-er-een-foto-genomen-werd-vandaar-dat-ik-even-door-mijn-haar-streel-pose’: saai, saai en saai! Tenzij je een Kim Kardashian-waardige carrièremove in gedachten hebt, laat je ze beter achterwege. Een oprechte glimlach zorgt ervoor dat je swipes op Tinder iets meer opleveren dan een op niets uitdraaiend chatgesprek. Op een date, bijvoorbeeld.

#3 Wees eerlijk

En dan hebben we het vooral over wat je over jezelf vertelt. Natuurlijk hoef je niet meteen te vermelden dat je graag drie kinderen wilt of allergisch bent aan alles wat nog maar lijkt op gluten, maar je voordoen als chirurg terwijl je een kantoorjob hebt, is duidelijk een brug te ver. Combineer een vleugje mysterie met de juiste dosis true stories en je hebt de perfecte dating material mix!

#4 Lanceer een valentijnspromo

Hoe positioneer je jezelf als de ultieme Nemo in een overbevolkte digitale visvijver die Tinder heet? Simpel. Met je persoonlijke valentijnspromo. Gewiekste marketingacties als ‘twee voor de prijs van één’ zijn niet ideaal, maar wat dacht je van een tijdelijk proefabonnement op je kookkunsten, een persoonlijke handleessessie bij kaarslicht of een kleine ‘gift with purchase’ in de vorm van een zelf geplukte roos? Uiteraard exclusief voorbehouden voor degenen die zich melden vóór 14 februari!

#5 Gebruik een out-of-Tinder reply

De efficiëntste manier om zo snel mogelijk een date bekomen? Stuur als antwoord op elk berichtje een geënsceneerd automatisch antwoord met de boodschap dat je even niet bereikbaar bent op Tinder, maar wel fully available bent in de echte wereld. In een café om de hoek bijvoorbeeld, of in de bioscoop, om maar iets te noemen. Voor dringende vragen over je persoonlijke leven kunnen ze in tussentijd terecht bij je vrienden of je moeder!

Jouw date al aan de haak geslagen maar nog op zoek naar de perfecte activiteit?