Menu
Terug

Vaderdag vieren op 14 juni: who’s your daddy?

27 mei 2020

De zoektocht naar het ideale cadeau voor Vaderdag kan weer beginnen. Omdat je niet weer met een fles whisky of nieuwe das wilt komen aandraven, denken wij graag mee na over originelere opties, helemaal afgestemd op de persoonlijkheid van jouw papa.

Meer dan een geschenkje

Een cadeautje krijgen is altijd leuk, maar eigenlijk is er een ding waar je je vader nog meer plezier mee doet. Maak Vaderdag echt memorabel door niet alleen een persoonlijk cadeautje af te leveren, maar ook en vooral door tijd met je papa te spenderen. Hoe lang is het geleden dat jullie nog eens echt goed gebabbeld hebben? Kies een leuke activiteit uit waar hij echt van houdt. Het zal de ideale voedingsbodem zijn voor een goed gesprek, en het helpt om weer helemaal mee te zijn met elkaars leven.

vaderdag

Eentje dat erbij past

Voor je materiële cadeautje denk je even na wat jouw papa typeert. Zit hij de hele dagen met zijn neus in zijn vinylplaten? Doet hij in het weekend niets liever dan kokkerellen? Staat zijn trekrugzak altijd klaar voor een onverwachts avontuur? Je vindt vast wel iets wat bij hem past. En ligt er al lang een klusje te wachten dat je beloofd hebt voor hem te doen? Nu is het moment om dat even in orde te brengen!

vaderdag

DE MUZIEKLIEFHEBBER

Jouw eerste herinneringen zijn steevast voorzien van een soundtrack. Lange autoritten op reis werden opgeleukt met zorgvuldig geselecteerde muziek, op zondagochtend trok je pa de platenkast open op zoek naar de perfecte sfeermaker, ’s avonds stond vaker de radio op dan de televisie. Je pa is een rasechte music junkie en is een vaste waarde in je quizteam om de muziekvragen te beantwoorden. Met een beetje geluk heb je de passie overgeërfd en doe je zelf niets liever dan een gouwe ouwe opleggen en nieuwe muzikale talenten te ontdekken. Wie weet is je papa nog niet helemaal ingewijd in de moderne muziektechnologieën, en is pakweg een draagbare speaker of een prima hoofdtelefoon nog een verre droom? Voilà, zoek niet verder naar het perfecte cadeau!

Stoere speaker

Een powerbank én krachtige luidspreker in een robuuste zwarte behuizing. Je vader zal versteld staan van het gebruiksgemak van de JBL Charge 4, die hem kan vergezellen op tuinfeestjes en andere uitjes, maar die hem ook binnen op elke mogelijke plek van zijn favoriete muziek voorziet.

DE SPORTIEVELING

Als je jouw papa aan vrienden presenteert, zijn ze altijd verwonderd over hoe fit en kwiek hij eruitziet. Het is waar, dankzij zijn sportieve aard heeft je vader nog niet veel aan looks ingeboet. Jouw vader is altijd al een sporter geweest: als hij zich in het zweet kan werken, is hij een gelukkig mens. Ook jij moest als kind een sport beoefenen en daar ben je je vader eigenlijk dankbaar voor. Wie weet hebben jullie wel een gezamenlijke sport ontdekt, en gaan jullie in het weekend graag een toertje lopen of een partijtje tennissen? Je vader is graag goed uitgerust, met goede kleding en dito sportaccessoires, en hij heeft dag in dag uit zijn sporthorloge aan. Een streepje competitie is hem niet vreemd; hij deelt dan ook graag zijn sportieve prestaties en stelt zichzelf graag sportieve doelen.

vaderdag

Eindeloze fietsritten

Voor de vaders die graag kilometers malen op de fiets is de Garmin GPS sport eTREX Touch 35  de perfecte blijmaker. De voorgeladen fietskaart maakt het makkelijk om nieuwe plekken te verkennen en dankzij de ingebouwde ongevaldetectie kun jij ook op twee oren slapen als je vader op pad is. Het speeltje is handig te installeren, dat doe jij wel even voor hem, niet?

vaderdag

DE MASTERCHEF

De hobby’s van je vader zijn heilig. Het liefst van al is hij in de keuken bezig, op momenten dat hij uitgebreid de tijd kan nemen om seizoensgebonden gerechten op tafel te toveren. Er is geen kookles in de buurt die hij niet heeft gevolgd en de stapel kookboeken wordt onoverzichtelijk hoog. Komt er volk over de vloer, dan is het hoe dan ook je vader die in de potten roert. ‘Een eenvoudig dinertje’, dat is voor hem: een paar fijne hapjes, een sprankelend voorgerecht, een overweldigend hoofdgerecht en een dessert dat zo van de meest gerenommeerde patissier zou kunnen komen. Om al die kookdromen te verwezenlijken, heeft je pa een hele rits keukentoestellen en snufjes in huis. En deze zomer staat hij gegarandeerd achter het vuur van zijn barbecue.

Mobiel grillplezier

Mobieler dan de Barbecook Billy vind je ze niet. Deze barbecue op kolen voor vier personen heeft een schokbestendige finish en een deksel met handvat. Je kunt het toestel helemaal sluiten, om makkelijker te verplaatsen. Een leuk cadeau als een subtiele hint dat je wel zin hebt om van de grillkunsten van je pa te genieten!

DE BUSINESSMAN

Je vader heeft jou met een gezonde portie werklust aangestoken. Je hebt hem altijd veel zien werken, met heel veel passie en enthousiasme. Zuchten op maandag doet hij niet. Hij heeft je geleerd dat je best ambitieus mag zijn, dat je zelf doelen mag stellen en dat je ervoor moet gaan als je een professionele droom koestert. Is je vader een workaholic? Zonder twijfel, maar dat maakt hem niet ongelukkig. Af en toe zou hij wat meer tijd voor het gezin kunnen maken, maar dat beseft hij ook wel. De weekends probeert hij voor jullie te reserveren. Dit is trouwens de ideale papa om op Vaderdag mee op sleeptouw te nemen: organiseer een leuke uitstap, met tijd voor fijne gesprekken.

vaderdag

Altijd bereikbaar

Zijn jullie met veel kinderen thuis? Dan kan dit iets duurdere cadeautje er misschien wel af. De Samsung Galaxy S20 in een wolkenblauwe uitvoering is de perfecte compagnon voor jouw aan het werk verslingerde vader. De smartphone heeft een krachtige batterij en dankzij de triple-camera kan je pa de mooiste foto’s maken - als hij daar ooit tijd voor vindt.

vaderdag

DE AVONTURIER

Altijd zoeken jullie met het gezin het avontuur op. Toen je klein was, gingen jullie geregeld kamperen. Naarmate je ouder werd, kwamen daar avontuurlijke uitjes als trekken, raften, klimmen en hiken bij. Je vader kan niet zonder zijn avontuurlijke kicks, ook nu hij al wat meer jaren op de teller heeft. Hij is wel graag uitgerust met het beste materiaal. Kampeergerief, GPS, een kompas, een zakmes, misschien zelfs een actiecamera of drone om zijn uitjes te vereeuwigen. Je pa heeft je ook geleerd dat je niet naar een ander continent hoeft te reizen om avontuur te vinden. Het volstaat om even terug naar de basis te gaan en met een minimum aan gerief de natuur in te trekken. Een veldweg, een afgelegen bosje: veel meer is er niet nodig om je vrij en sterk te voelen.

Stoere smartphone

De Trekker-X4 van Crosscall is een smartphone met actiecamerafuncties en -lens. De bijhorende app helpt je makkelijk je prestaties te filmen, monteren en delen. Bovendien is het toestel verstevigd, schokbestendig en waterdicht, waardoor het de ideale kompaan is in de meest extreme omstandigheden.

DE GROENMAN

Een vast kenmerk van je vader? Ietwat ruwe handen met aarderandjes onder de nagels. Een vaste traditie als je op bezoek gaat? Dat je een mand zelf geteelde groenten en fruit in handen gestopt krijgt om mee naar huis te nemen. Jouw pa is een echte tuinier, die uren en uren in zijn tuin kan spenderen. Hij houdt ervan om alles netjes in orde te houden en te experimenteren met nieuwe teelten. Hij is zo trots op zijn werk dat hij het maar al te graag met bezoekers deelt. Iedereen mag zich bij jullie thuis dan ook aan een rondleiding door de tuin verwachten. Met jou kan het twee kanten op: ofwel zijn jouw vingers al net zo groen, ofwel kan in de aarde wroeten jou gestolen worden.

vaderdag

Extra sfeer in de tuin

Vind je een buitenspot voor je tuinierende vader een beetje een apart idee? Wel integendeel, het geeft hem de kans om van de vrucht van zijn arbeid te genieten. De Philips Hue Outdoor Lily is een prikspot die je waar je maar wilt kunt plaatsen, om een boom, plant of bloemborder te verlichten in de kleur van jouw keuze.

vaderdag

DE HIGHTECHER

Heb jij zo’n pa die niets liever doet dan prullen aan knopjes, lichtjes en draadjes? Als er tijdens jouw schoolcarrière een wetenschappelijk proefje gedaan moest worden, dan ging je vader enthousiast een stapje verder. Hij is graag mee met nieuwe technologie en is vaak sneller op de hoogte van de nieuwste gadgets dan jij. Hij koopt graag eens iets nieuws, maar hij is ook niet te beroerd om de mouwen op te stropen als er iets kapot is. Scherm van de smartphone gebroken? Dan probeert hij het eerst eigenhandig te vernieuwen vooraleer hij overweegt een nieuwe te kopen. Voordeel van zo’n vader? Dat je zijn ‘afdankertjes’ krijgt, als een gadget toch niet helemaal is wat hij ervan had verwacht.

Speeltijd voor papa

De DJI Mavic Mini is het perfecte speelgoed voor een vader die van gadgets houdt. Deze drone is klein en ongelofelijk licht: hij weegt exact 249 gram. Je vader kan er leuke filmpjes mee maken, van familiefeestjes of tripjes bijvoorbeeld. Help jij hem op weg met z’n nieuwe snufje of gaat hij jou uitleggen hoe het werkt?

DE HUISMAN

Jouw papa heeft je geleerd dat het in het leven om de kleine dingen draait: wat in de tuin werken, een lekkere maaltijd koken, samen een gezelschapsspel lezen, vrienden ontvangen, ... Hij is altijd een rustige, standvastige aanwezigheid in je leven geweest, iemand op wie je altijd kunt rekenen. Hij is er altijd om boeken- en filmtips te delen, want hij zoekt graag de verhalen op in de heerlijke cocon die zijn huis is. Hij neemt graag rust en heeft zijn kinderen geleerd hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te nemen en voor die dingen waar je van houdt. Een saaie piet is jouw pa beslist niet, eerder een positieve, aangename rots in de branding.

vaderdag

Leesplezier

De nieuwste Kobo Libra H2O is een e-reader in zwart of wit die bijzonder ergonomisch in de hand ligt. Je vader kan kiezen of hij het toestel rechtop houdt of horizontaal, en dit model heeft ook knoppen om de bladzijden om te draaien. De comfortverlichting past zich aan de hoeveelheid omgevingslicht aan.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()