Menu
Terug

Valentijn vergeten? Met deze quick fixes maak je het zo weer goed

14 februari 2019

Ben je Valentijn vergeten? Geen nood, met een kleine inspanning en een beetje tijd kan je ook op de dag zelf nog voor een leuke verrassing zorgen. Lees mee.

Wellness at home

Valentijn draait veel meer om wat eenvoudige, oprechte verwennerij dan om vergezochte of dure cadeautjes. Heel veel vrouwen vinden het heel erg leuk om een beetje ongecompliceerde relaxtijd cadeau te krijgen, in de vorm van een deugddoend verwenbad bijvoorbeeld. Trek alle registers open, en kies schaamteloos voor een bad zoals in de films: zalig veel schuim, bloemblaadjes, overal kaarsjes, zachte muziek. Duid met pijltjes aan waar je geliefde moet zijn, zodat hij of zij niet doorheeft dat je Valentijn vergeten bent. Zet een fles champagne fris in de koelkast en een paar hapjes die perfect op de badrand kunnen: sushi, rauwkost, toastjes. Wil je de at home wellness helemaal afmaken? Sta dan klaar met een flesje massageolie en haal je beste massageskills boven.

Laat boodschappen achter

Je geliefde in de watten leggen op 14 februari, is eigenlijk gewoon tonen dat je aan hem of haar denkt. Je kan dat uitspreken, maar dat vindt niet iedereen even gemakkelijk. Je kan het natuurlijk ook neerschrijven, op allerlei manieren. Sla een voorraad – al dan niet hartvormige – post-its in en ga aan de slag. Zoek mooie zinnetjes uit gedichten op of laat je eigen fantasie de vrije loop en laat overal lieve en grappige berichtjes achter. Op de doos met ontbijtgranen, op de koffiemachine, op de beker met tandenborstels, in de dressing, aan de voordeur. Overal waar hij/ zij komt, zal hij/zij een vertederde glimlach niet kunnen onderdrukken. Ook een gegarandeerde winner? Een boodschap in lipstick op de spiegel. Valentijn vergeten was nog nooit zo zorgeloos, toch?

Geef hem/haar ‘kaart blanche’

Tijd voor zichzelf is zowat het beste wat je je partner cadeau kunt doen, zeker als jullie in een drukke levensfase – met kleine kinderen bijvoorbeeld – het hoofd koel proberen te houden. Er zijn heel wat manieren om je partner tijd te schenken, maar een van de leukste is misschien wel om je bankkaart achter te laten en hem/haar aan te sporen eropuit te trekken en iets voor zichzelf te doen. Of hij/zij zichzelf dan een nieuw boek cadeau doet of een deugddoende saunabeurt boekt, of een leuk paar sneakers scoort, doet er niet zoveel toe. Het gaat er niet om dat je Valentijn vergeten was, maar het punt is dat hij of zij op dat moment voelt dat jij oprecht blij bent dat zij dit voor zichzelf kunnen doen.

Plan iets

Niet dat we hier de mannen willen schofferen, maar dit is misschien een ‘quick fix’ die eerder van toepassing is op onze mannelijke medemens. Weet je wat zo goed als elke vrouw wel eens zou willen? Dat alles voor haar gepland wordt. Dat zij voor één keer niet aan het cadeautje voor het jarige neefje moet denken, aan de reservatie in dit of dat restaurant, aan de weekendplanning enz. Want geef toe, je laat wel heel veel agendapunten aan je vrouw of vriendin over toch? Wel, draai de rollen op Valentijn om en plan iets voor haar tot in de puntjes: een dagje of avondje uit, met bijvoorbeeld een bezoek aan een museum – de online bestelde tickets netjes in je binnenzak of op je smartphone –, een taxirit naar haar favoriete café of restaurant, een zorgvuldig uitgezochte film die op jullie wacht bij thuiskomst. Eens helemaal niet aan de praktische details moeten denken zal haar deugd doen.

Maak een bonnenboekje

Deze vergt een beetje tijd en inspiratie, maar je inspanningen zullen met heel veel enthousiasme worden beloond. Maak een boekje met twaalf bonnen, voor elke maand één. Bedenk wat je in die bepaalde maand samen kunt doen, en maak een bon voor een date. In de zomer kan dat een dagje zee zijn gevolgd door een dinertje op de dijk, in de winter een krakende boswandeling. Denk ook eens aan een citytrip, een concert of toneelvoorstelling, noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos, het vergt enkel wat opzoekwerk en planning. Je moet natuurlijk wel opvolgen en het hele jaar door je beloftes waarmaken: zorg dat je elke maand aan de geplande date denkt en er ook alles voor in orde brengt. Een jaar lang plezier met z’n twee, zalig toch?