Menu
Terug

Verbeter je gezondheid met een technologisch duwtje in de rug

26 februari 2021

Gezond leven: wie heeft daar vandaag de dag nog tijd voor? We haasten ons van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat en spenderen onze zeldzame vrije momentjes in de zetel met een zak chips. Toch hoeven gezond leven en je gezondheid verbeteren niet moeilijk te zijn. Zeker niet met een technologisch duwtje in de rug!

Extra motivatie voor je gezondheid

Als het over gezondheid en gezond leven gaat, kunnen we allemaal wel eens een duwtje in de rug gebruiken. Iemand die je aanmoedigt (of net op de vingers tikt) of gewoon een slim stukje technologie. De (online) winkelrekken liggen namelijk vol ingenieuze en doeltreffende toestellen die mee aan jouw gezondheid willen werken. Je loopschoenen aandoen en gezond koken, dat zal je zelf nog moeten doen. Maar deze toestellen geven je wel een stevig duwtje in de rug.

gezondheid

Meten is weten

De must-have voor iedereen die gezonder wil leven, is een elektronische personenweegschaal. Want meten is weten, en enkel zo kun je je vooruitgang bijhouden. De eerste weken van je gezonde leven zal die weegschaal het meest gehate toestel in huis zijn. Maar eens je daadwerkelijk kilo’s begint te verliezen, wordt je 'weegdag' automatisch je hoogdag. Toch nog niet klaar om je gewicht op het scherm te zien verschijnen? Schaf dan alvast een activitytracker of smartwatch aan. Zo’n slim toestel registreer elke stap die je zet, elke kilometer die je maalt en elke minuut die je slaapt. De statistieken (die je kunt raadplegen op je smartphone via een app) geven je ondersteuning om te blijven volhouden en het de volgende dag nóg beter te doen.

gezondheid

Beloon jezelf!

Gezondheid kan natuurlijk niet alleen in kilogrammen en calorieën worden uitgedrukt. Ook als je perfect op gewicht zit, is het belangrijk om genoeg te blijven bewegen. Al blijft de eeuwige strijd: hoe krijg je jezelf gemotiveerd? Een fantastische methode is jezelf een beloning beloven. Een lekkere maaltijd na de training, bijvoorbeeld. Of een deugddoende massage! Aangezien het een prijzige zaak is om na elke workout bij een professionele masseur binnen te springen, reken je ook hiervoor best op enkele technologische oplossingen.

Deugddoende massage

Massageapparaten bestaan gelukkig in alle vormen en maten. Het shiatsumassagekussen bijvoorbeeld. Dat leg je als een sjaal in je nek waarna het je gespannen schouders en stijve nek zalig los kneedt. Andere ‘massagetoestellen’ helpen je zelfs spieren te kweken. EMS-bodytrainers stimuleren je spieren aan de hand van kleine (pijnloze) elektrische schokjes en maken ze zo sterker. Een sessie met het toestel helpt ook spierkrampen te voorkomen en bevordert de doorbloeding. Breng het compacte toestel aan op je buik, armen of benen en geniet van een deugddoende massage, acupunctuursessie, klopmassage of een ‘passieve’ spiertraining.

Snufjes voor fervente zitters

Het grootste gezondheidsprobleem van deze tijd is echter onze 'zitverslaving'. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, maar toch spenderen we het grootste deel van de dag op een stoel of in een zetel. Om die acht uur achter je bureau zo gezond mogelijk door te komen, zijn er - je raadt het al - enkele slimme snufjes op de markt. Zo helpt een warmtekussen je om correct te zitten en maakt het komaf met onderuit hangen of voorovergebogen op je bureau leunen. Zo’n corrigerend kussen heeft ook met een ruggensteun - haast letterlijk een duwtje in de rug - die je onderrug correct ondersteunt.

gezondheid

Gezonde voeten

Om ook je benen gelukkig te houden tijdens het zitten, komt een EMS-toestel voor je voeten van pas. Net zoals de EMS-bodytrainer stimuleert dit toestel de spieren in je benen met behulp van elektrische schokjes. Zo train je niet alleen zittend je beenspieren, maar zorg je er ook voor dat je doorbloeding niet in het gedrang komt. Dus: gezond leven, wie heeft daar vandaag de dag nog tijd voor? Iedereen eigenlijk!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()