Menu
Terug

Verras op Moederdag met een virtueel diner

26 april 2020

‘Sociaal’ betekent tegenwoordig niet noodzakelijk ‘fysiek bij elkaar’. Wil je je moeder toch laten voelen dat je aan haar denkt op Moederdag? Organiseer dan een virtueel diner met de nodige hulpmiddelen en props.

De connectie

Er zijn heel wat platformen en apps die videocalls ondersteunen, want dat is hoe je dat virtueel diner op poten zet. Er zijn de usual suspects als Skype en Whatsapp, die makkelijk gesprekken met meerdere personen toelaten, voor onbeperkte tijd. Via Google Hangouts kun je met tien mensen tegelijk dineren, vanaf je smartphone, tablet of computer. ZOOM is ook een optie, maar dan eerder voor aperitief, want de gratis versie laat je maar veertig minuten kletsen met elkaar. Jitsi Meet is een ‘encrypted’ openbronoplossing, voor meer virtuele veiligheid. En voor iOS-gebruikers is FaceTime nog altijd een handige optie.

diner, virtueel, moederdag

De decoratie

Het is wel een dinner party hé, dus maak het ook feestelijk. Kleed het virtuele diner op Moederdag aan met mooie decoratie. We kunnen met z’n allen al wekenlang niet meer op restaurant; haal dus voor je diner op afstand gerust alles uit de kast. Een mooi tafellaken, kaarsjes, stoffen - en netjes gestreken - servetten, mooie glazen: ze komen de sfeer allemaal ten goede. Ga je naar de supermarkt? Kijk dan of je een mooi boeketje bloemen kunt kopen. Spreek af met je mama dat zij aan haar kant van het scherm ook voor een stemmige eetplek zorgt, en jullie avond zit al snor.

diner, virtueel, moederdag

De outfits

Een virtueel diner is nog altijd een diner, en bij een diner hoort een smetteloze outfit. Spreek een stijl of thema af, of ga gewoon voor ‘casual chic’. Het is waar, in feite zou je shorts en slippers kunnen aantrekken, want op het scherm ziet niemand dat, maar voelt het dan wel als een feestje? Geef toe, nog eens je hoge hakken uit de kasten kunnen halen is ook leuk, toch? Ook de make-up en stijltang mogen vanavond uit de kast, dat zijn jullie meer dan waard!

Het eten

Om het extra leuk te maken, kunnen jullie voor het diner een thema afspreken. Ga voor een Italiaanse Moederdag met bruschetta, zelfgemaakte pasta en tiramisu, of voor Japans met sushi en sake. Kies online receptjes uit die jullie allebei comfortabel kunnen klaarmaken. Geen kookexperts? Overweeg dan de aanschaf van een kookbox met alle ingrediënten en een stappenplan. Koop dezelfde maaltijd en ga samen aan de slag. Misschien kun je tijdens het koken ook af en toe al eens videobellen om te checken hoe het bij de andere gaat. Willen jullie helemaal niet koken? Bestel dan een feestelijke maaltijd bij de plaatselijke traiteur of jullie favoriete restaurant, die misschien wel take-away doet tegenwoordig.

Het feestaspect

Virtuele feestjes krijgen tegenwoordig weleens de hashtag #covideoparty mee, en waarom zou dat bij jullie diner ter ere van Moederdag anders moeten zijn? Maak een gezamenlijke Spotify-playlist aan die jullie op hetzelfde moment opstarten, zo zitten jullie meteen in dezelfde sfeer. Wil je na het eten nog wat fun beleven samen? Speel dan online een spel samen, zoals Scrabble of Monopoly. En een cadeautje van op afstand hoort er ook bij, natuurlijk! Geen beter moment om een mooi boeketje bloemen of een kistje met haar favoriete wijn op de dorpel te laten leveren. Soigneer je mama maar, nu meer dan ooit!

diner, virtueel, moederdag
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()