Menu
Terug

5 tips om je woning koel te houden

08 juli 2019

Heerlijk, die zomerse dagen ... Alleen wordt het daardoor ondraaglijk in huis. Gelukkig kun je met een paar simpele trucjes je woning koel  houden. Wij serveren je er hier alvast vijf.

1. Goede isolatie

Zorg er in eerste instantie voor dat je huis zo weinig mogelijk opwarmt. Een goede isolatie doet het meeste werk, maar ook zonwering kan wonderen doen. Vooral de variant aan de buitenkant van het raam werkt goed, zeker als je ze consciëntieus dichtlaat. Ook donkere gordijnen kunnen helpen.

2. Verluchten in de vroege ochtend

Na een warme nacht kun je je woonst even verluchten, liefst zo vroeg mogelijk. In de vroege ochtend is het meestal het koelst. Zet alles open en duim voor een ochtendbriesje!

3. Ramen en deuren gesloten

Gedurende de dag laat je ramen en deuren dan weer gesloten, om te vermijden dat de warme buitenlucht naar binnen stroomt.

4. Elektrische toestellen uitschakelen

Wist je dat de meeste elektrische toestellen warmte opwekken, zelfs als je ze niet actief gebruikt? Schakel ze dan ook zo veel mogelijk uit. Ook toestellen als vaatwassers en wasmachines laat je beter ’s nachts draaien.

5. Koude salades eten

Probeer koken tijdens een hittegolf ook te vermijden en zet al zeker geen oven aan. Kies voor salades en andere dingen die je onbereid kunt eten.