Menu
Terug

Wat heb je nodig om een marathon te lopen?

Paklijst voor de wedstrijd
Leestijd minuten
28 oktober 2019

Om een marathon tot een goed einde te brengen, heb je allereerst je getrainde lijf en een goede motivatie nodig. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je over de eindmeet kunnen helpen. Begin maar af te checken!

Hartslagmeter

Wil je jezelf niet letterlijk te pletter lopen, dan heb je een hartslagmeter nodig om de marathon te lopen. Kies zelf of je liefst met een borstband of een hartslagmeter aan de pols loopt.

marathon
marathon

Sporthorloge of activity tracker

Om te weten hoe goed je bezig bent, draag je tijdens de marathon ook best een sporthorloge of een activity tracker. Al zijn er mensen die zich liever op de pacers concentreren en verder hun gevoel volgen.

Muziekspeler

Verzamel je favoriete, oppeppende tunes op een compacte MP3-speler en je bent goed voor uren loopenergie.

marathon
marathon

Sportoortjes

Houd muziek jou gemotiveerd tijdens de wedstrijd? Dan heb je een goed paar draadloze oortjes nodig om via je smartphone of muziekspeler naar muziek te luisteren.

Goede outfit

Wees voorbereid en neem verschillende dingen mee, zodat je een keuze kunt maken naargelang het weer. Afhankelijk van het weer heb je ook accessoires als een pet of handschoenen nodig.

marathon
marathon

Hardloopriem

Marathonlopers nemen ook een klein beetje cash en hun identiteitskaart mee. Stop alles wat je echt nodig hebt in een hardloopriem met ritsen en vakjes.

Versterking

Voeding is essentieel op training en tijdens de marathon. Vergeet dus je gels en sportdranken niet.

marathon
marathon

Vaseline

Een handig hulpmiddel in de strijd tegen kapotgeschuurde tepels – it’s a thing! – en blaren. Smeer preventief, dus voor de marathon.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()