Menu
Terug

Wat koop je voor Valentijn? Twee dozijn ‘verrassende’ cadeautips

03 februari 2021

Moeten het nu altijd verwenpakketten, juwelen of kleding zijn met Valentijn? We zijn er zeker van dat je teerbeminde ook wel tevreden is met een ‘verrassend’ toestel. Een dozijn suggesties waarmee je gegarandeerd zal scoren, en nog eens een dozijn dat er, als je er een tweede keer over nadenkt, ook wel geschikt voor is.

Ideale cadeaus voor Valentijn

Laten we beginnen met de no-brainers. Deze cadeaus voor Valentijn zullen meteen op bijval kunnen rekenen wanneer de geschenkverpakking eraf is.

Gepaste uitblinker

Een smartphone kopen voor je geliefde brengt altijd een risico met zich mee: vanzelfsprekend kun je niet met een absolute instapper komen aanzetten, en zelfs een middenklassemodel ademt zoiets uit als “voor jou hoeft niet het allerbeste”. Dus dan maar een flagship-toestel in de cadeauverpakking. Zoals de Galaxy S21, het nieuwste Android-topmodel van Samsung, die onder meer uitblinkt met zijn snellere processor en verbeterde camerasoftware.

Mee met de in-ear crowd

Als je partner nog geen Bluetooth-oortjes heeft, ligt het cadeau voor Valentijn zelfs een beetje voor de hand: bijna iedereen wil vandaag met zo’n handige draadloze oortjes over straat. Dit modelletje van Music Sound, compleet met opbergcase die ook dienstdoet als oplader, is binnen dat segment een prima product. Ook zijn prijs is, binnen deze productcategorie, onweerstaanbaar.

Geen schrik voor een plonsje

Is je geliefde een lezer? Dan zal zij/hij enorm blij zijn met een e-reader. Een van de modellen in die categorie die vandaag terecht hoge ogen gooit, is de Libra H2O van Kobo. Die ‘H2O’ staat inderdaad voor de samenstelling van water: het betekent dat je hem gerust in het zwembad kunt laten vallen. Verder schittert hij met zijn handige handvatje aan de zijkant en zijn goed leesbare e-ink scherm.

Lekker vintage

Houdt hij/zij van lekker vintage vinylplaatjes draaien? Dan is deze platenspeler van het Japanse Audio-Technica eentje om naar uit te kijken. Hij kan zo worden geïntegreerd in je geluidssysteem, en dankzij de USB-uitgang kun je hem desgewenst ook gebruiken om er je oude platen mee te digitaliseren. Maar de belangrijkste reden waarom deze platenspeler een evergreen op zichzelf is geworden, is natuurlijk zijn magnifieke geluid.

Nooit zonder wijzers vallen

Vanwege zijn brede keuze aan bandjes en afwerkingen is de Apple Watch Series 6 uiterst geschikt voor haar en voor hem. Zijn scherm gaat nooit in slaapmodus wanneer de drager dat niet wilt, zodat je lief nooit met een zwart vlak aan de pols rondloopt. En als de gelukkige graag fit blijft, zal de toevoeging van een slaaptracker en bloedzuurstofmeter, en nieuwe sensors sinds de Series 5, zeer worden geapprecieerd.

Stevig plankje

Ook met een tablet als cadeau voor Valentijn kun je haast nooit iets verkeerd doen. Pc-fabrikant Lenovo heeft zo een paar onderschatte ‘plankjes’ in zijn portfolio zitten, zoals deze M10 FHD Plus. Voor zijn prijs krijg je een deftige Android-tablet, met vanzelfsprekend een Full HD-scherm en een flinke batterij. Het is ook gewoon een robuust toestel dat kleine, onopzettelijke mismeesteringen goed aankan.

Snap je ’t plaatje?

We fotograferen ons vandaag natuurlijk allemaal suf met onze smartphone, maar die beelden komen zelden nog op papier terecht. Voor lekker ouderwets afgedrukte fotootjes is Polaroid er sinds enkele jaren weer, onder meer met deze Instant Camera Now. Hij levert het nostalgische Polaroid-gevoel, maar dan wel met een handige autofocus en nauwkeurige flits. De batterij gaat ook enorm lang mee.

Stijl haar in een vloeiende beweging

Met de Babyliss Steam Lustre-stijltang kun je – als ze tenminste nog geen stijltang heeft – nooit de bal misslaan. Deze straightener werkt op 360-graden stoomtechnologie, zodat ze met een vloeiende beweging meteen een mooi resultaat krijgt. De keramische, zwevende platen van de stijltang glijden soepel door het haar. Er zit ook een verwijderbaar stylingkammetje bij, zodat ook dikkere haartypes geen probleem vormen.

Voor zijn wildste strapatsen

Als hij of zij een beetje een durfal is, zal ook dit voorjaar weer een goede actiecamera van pas komen. De uitstekende GoPro Hero-reeks is bekend en zelfs berucht om het feit dat ze tegen een stevige schok en stoot kan. De Hero9 schiet bovendien bloedmooie 5K-video’s en 23,6-megapixel foto’s van alle avonturen die ermee worden uitgehaald, beschikt over een krachtige batterij en kan makkelijk worden vastgezet dankzij zijn inklapbare bevestigingsplaatjes.

Plooibare topper

Is je geliefde zo iemand die echt overal wel wat kan Netflix-kijken? Dan is een zogeheten ‘convertible’ misschien wel wat: een laptop met touchschreen, die je altijd kunt omplooien tot een tablet. Of je zet hem op als een tentje, zodat hij altijd en overal dienst kan doen als mini-tv. Deze Spin 311 van Acer is een Chromebook - zeg maar een laptop die op Android draait - en kun je prima gebruiken als een soort tweede werklaptop ook.

Meer vorm dankzij warme lucht

Specifiek voor haar is een haarverzorgingsproduct altijd een goede keuze. Deze warmeluchtborstel van BaByliss geeft haar de middelen om nog meer vorm en volume te geven aan haar lokken, onder meer dankzij de roterende borstel en de vier handige opzetstukken, waaronder ook een stijlborstel en een straighteningopzetstuk. De ionische anti-frizz-functie houdt het haar bovendien mooi pluisvrij.

Niet voor een zittend leven

We hadden al een smartwatch in dit overzicht, maar voor de ware sporters volstaat een slim horloge voor algemeen gebruik niet echt. Heel actieve gebruikers hebben het meer voor producten als de Galaxy Watch Active2 van Samsung, die onder meer schittert met zijn hartslagsensor met acht diodes en zijn waterdichtheid. Ook opstekers zijn het mooie scherm, de comfortabele bediening, en het feit dat je het ding draadloos kunt opladen.

De uitdagingen

Je kunt natuurlijk ook eens out-of-the-box proberen te denken. Deze twaalf valentijncadeaus lijken op het eerste gezicht misschien compleet not done, maar met de juiste redenering erachter kunnen ze toch een aardige verrassing zijn.

Klaar voor de festivalweide

Een powerbank in cadeauverpakking zal aanvankelijk misschien wel de wenkbrauwen doen fronsen. Maar noem het iets dat handig is om samen meer te genieten van de festivals. Met een beetje geluk komen die er deze zomer aan, en als je een hele dag op de wei wilt liggen zonder dat je ’s avonds allebei een smartphone met platte batterij hebt, is een powerbank een absolute must-have. Deze Belkin 20000 – dat cijfer staat voor 20.000 milliampère – is zelfs adequaat om meerdere keren een stevige smartphone mee op te laden.

De barista uithangen

Dit is er natuurlijk eentje die haast nooit helemaal belangeloos is: wie denkt aan een koffiemachine als cadeau voor Valentijn, is meestal zelf een fervent koffiedrinker. Maar de kans dat jullie dat beiden zijn, is natuurlijk even goed erg groot, en dan kun je een espressomachine als deze ECAM 350.35SB van De’Longhi uitleggen als een investering in jullie toekomstige thuisgenot. Zeker in thuiswerktijden is het mooi meegenomen om de thuisbarista te kunnen uithangen tijdens de namiddagpauze.

Het stofzuigwerk uit handen

Oppassen met cadeaus voor Valentijn die met poetsen of klussen te maken hebben: het risico is enorm groot dat ze, ook al was het helemaal niet zo bedoeld, als een onderhuidse hint worden gezien. Een stofzuiger is daarom doorgaans not done, maar je hebt natuurlijk stofzuigers en robotstofzuigers: die tweede categorie, waartoe onder meer deze iRobot Roomba i7 behoort, zorgt er net voor dat hij/zij niet zelf hoeft te stofzuigen, en dus net minder in plaats van meer wordt gehinderd door huishoudelijke taken.

TV-streaming voor beiden

Een Apple TV komt in een handig cadeauformaat, maar moet je met Valentijn echt een mediaspeler cadeau doen? Misschien wel, want een toestel als dit vult de vrije tijd van zowel haar als hem in. Je kunt er Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Streams, Mubi en andere streamingapps op downloaden, naast Apple TV+, wat ideaal is om samen een potje te bingewatchen. En wanneer zij even wat anders te doen heeft, kan hij zelfs wat gamen op het ding: dankzij de Apple Arcade-dienst is de Apple TV een fel onderschatte gameconsole.

Vergeet niet te vullen

Het gesprek over deze gaat ongeveer als volgt gaan: “(Dertig seconden stilte) Een, euh, een frigo?” - “Ja, maar wel voor wijn.” Uiteraard stel je deze wijnkast van Haier op voorhand op een geschikte plaats op, zodat je je geliefde er alleen maar geblinddoekt naartoe hoeft te loodsen. En zorg er natuurlijk ook voor dat ze alvast gevuld is.

De wasjes worden gratis gedaan

In hetzelfde straatje: jazeker, een wasmachine. Meestal wordt dat soort producten cadeau gedaan aan diegene die doorgaans de was doet, wat hen uitermate ongeschikt maakt als cadeau voor Valentijn. Tenzij de wasmachine wordt vergezeld door de stellige belofte dat de gever voortaan de was zal doen. Wanneer het past in een bredere strategie om de huishoudtaken wat meer gelijk te trekken bijvoorbeeld, zal een wasmachine als deze WW80T754ABH/S2 zelfs zeer worden geapprecieerd.

Wegen is weten

Deze is weer een ronduit gevaarlijke: alles wat met gewicht en afvallen te maken heeft, hou je best zo ver mogelijk weg van Valentijn. Tenzij jullie allebei hebben afgesproken om de coronakilo’s aan te pakken. Als het past in het idee “we gaan er samen voor”, dan zal deze slimme weegschaal van Salter erg worden geapprecieerd. Ook al omdat ze niet alleen kilo’s afleest, maar via een app ook extrapolaties maakt wat vet-, water- en spiermassa betreft, en constant je BMI berekent. Meten is weten, toch?

Nooit meer koude rillingen

Heb jij ook zo’n partner die haast iedere dag klaagt dat zij/hij het koud heeft binnen? Met een slimme thermostaatset, zoals die van Tado, behoort zoiets tot het verleden: de thermostaat en de thermostatische kranen die je op iedere radiator installeert, zijn constant in verbinding met elkaar. Het hele systeem kan worden bijgesteld en geprogrammeerd met een smartphoneapp, en er zit artificiële intelligentie achter die je verwarmingsnoden beter en beter leert kennen.

Je muziekcocon in

Een hoofdtelefoon lijkt, anders dan draadloze oortjes, op het eerste gezicht een nogal asociaal geschenk voor Valentijn: het is een toestel dat ook (en vooral zelfs) binnenshuis wordt gebruikt, en sluit je daar af van elkaar. Maar misschien wil je partner af en toe eens naar de eigen cocon ontsnappen, en dan is een toestel als de Sony WH-1000XM4, met noise-cancelling en zijn sublieme audio, zelfs een gedroomd cadeau.

Rolverdeling door de mangel

Niets zegt duidelijker “ik ga me wat meer inzetten in de keuken” dan een keukenrobot. Het houdt een belofte van de gever in, niet een verplichting voor degene die hem krijgt. Je zegt dat er ook duidelijk bij, natuurlijk. En wanneer je dan, na 14 februari, effectief in de keuken staat, zal je merken dat je veel minder hak- en snijwerk zal hebben dankzij de versatiele kracht van dit apparaat. Goede punten en niet te veel werk: twee vliegen in één klap!

Geen sleutel meer nodig

Is je lief ook zo iemand die net iets te vaak zonder sleutels vertrekt? Met een slim slot, zoals dat van Nuki, hoeft er geen extra sleutel meer onder de mat te worden gelegd. Het slot is een opzetstuk dat aan de binnenkant van de deur moet worden bevestigd aan de slotcylinder, waardoor het de deur altijd ontsluit via een mobiele app. Want die smartphone gaat, in tegenstelling misschien tot de sleutels, meestal wel gewoon mee op pad.

Gamen naast de tv

Jazeker, een gameconsole is een ideaal cadeau voor Valentijn van hem voor haar - of omgekeerd. Het brengt de belofte van meer tijd voor zichzelf mee. Misschien wil je partner zich eens op een guilty pleasure op Netflix gooien, zoals een romcom of een thrillertje, en dan wil jij een tweede entertainmenttoestel in huis hebben dat in de eerste plaats niet noodzakelijk op de tv hoeft te worden aangesloten. Een gameconsole als de Nintendo Switch dus, die ook over zijn eigen schermpje beschikt. Bijzonder mooi is de recente rood/blauwe Mario-editie.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()